icon

Mám 45 rokov a partner chce so mnou dieťa

tomci112
28. jún 2021

Caute . mame s partnerom 45 rokov a partner by chcel dieta somnou . ja mam dve s manzelstva 15 12 rocne a priatel 21rocne.
Aky mate priosim na to nazor ? dakujem

dskjhfdlkdjhl
28. jún 2021

@zuzka1117 prvu dceru som mala v 31 a uz som bola geriatricka rodicka, takze tento pojem je hodne smiesny😉 idealne je, ak sa kazdy o takejto dolezitej veci rozhoduje s partnerom, pripadne to skonzultuje s lekarom, nie s osadenstvom MK.

A este by bolo treba spomenut stuzkovu, nejako som to v tejto diskusii nepostrehla a to sa pritom spomina v takychto temach na prvom mieste😝

zuzka1117
28. jún 2021

@mondolina no je to možné, neviem presne ten vek.

heleninamama
28. jún 2021

@matkahelka Rodila som v 38, nejde len o vek v čase pôrodu, ale o to, ze momentálne mám na krku ešte sotva 6ročného syna, ktorý má značne brzdí a obmedzuje v pracovných/životných aktivitách. Staršie deti máme už samostatnejšie, ale malý je ako môj prívesok, ktorý mám stále pri sebe, alebo mu musím riešiť opatrovanie. A že v 44 vyzerám mladistvo a zachovalo s tým absolútne nesúvisí. Aj mladší chlapi sa za mnou dokonca obzrú...😂 😂 😂 Čo z toho, keď musím o 16.00 frčať do škôlky a po večeroch a cez víkendy riešiť najmä dieťa, ktoré ma potrebuje? A ešte sa to pritvrdí, keď mu začne škola... Viem, že ešte minimálne 5 rokov svojho života podriadim jemu. Vydýchnem si a budem mať 50. A už som mohla mať teraz pokoj.
Áno, syn je krásny, šikovný, ľúbi ma ako každé dieťa svoju matku, ale občas si pomyslím, že ako by to bolo dobre, keby som kedysi striktne trvala na Nie.
A to bolo len jedno moje zlyhanie v čase Vianoc 2014 s vlastným mužom. 😂 😂 😂 Keby mi teraz povedal, že chce ešte jedno dieťa, rovno ho zabijem!

0silvia0
28. jún 2021

@dskjhfdlkdjhl stuzkova uz bola😁🤭

dskjhfdlkdjhl
28. jún 2021

@0silvia0 tak to som si nevsimla, vies, ja som uz stara, ja obcas nieco aj nevidim😝

0silvia0
28. jún 2021

@dskjhfdlkdjhl hned na prvej strane😎 a ja som mohla ist tento rok na stuzkovu ako mladica a stuzkove sa nekonali🙉

dskjhfdlkdjhl
28. jún 2021

@heleninamama ja tych 50 mam a uz zhruba 2 roky je moje mladsie dieta hodne samostatne, tak este chvilu vydrz, rodila som tiez v 38😉

simsalabim
28. jún 2021

@tomci112 uprimne - v 45ke by som uz dieta nechcela. Mate s partnerom cas na zaluby a jeden druheho este kym ste zdravi a pri sile. Vek zvysuje riziko komplikacii, je zataz uz aj pre tvoj organizmus. Obaja uz mate velke deti, ak ty po dalsom netuzis, nesla by som do toho.

dskjhfdlkdjhl
28. jún 2021

@0silvia0 ze si to Ty, tak som to isla hladat a mas Ty pravdu😝Mladsia je v prime, o 7 rokov maturuje, tak tam budem taka stara korcula na stuzkovej, no ostuda😝

matkahelka
28. jún 2021

@zuzka1117 pochybuj kolko len chces. pisem to preto, ze som sa s tymi 20+ v tom reprocentre stretavala. a citaj aj tu diskusie, kde 25-27 rocne pisu, ako sa im 3-4 roky nedari. moja svokra je po 70 a nema taketo predpotopne nazory ako ty

zuzka1117
28. jún 2021

@matkahelka bože môj, aké predpotopne názory? Ja som napísala len svoj názor, že v takom veku by som dieťa nechcela. A to že geriatricka rodička je normálny lekársky termín , za to ja nemôžem. Ako vidím asi sa ťa to nejako dotklo, ale to už si musíš spracovať sama v sebe.

matkahelka
28. jún 2021

@zuzka1117 ja nemam co spracovat 😃 to skor ty mas problem prijat fakt, ze su zeny, ktore sa aj ako "geriatricky" na deti este citia 😉

kulumulu123
28. jún 2021

@kkovacovak ja by som tu stužkovú nedala skôr po 70-tke 🤦‍♀️🤣🤣🤣🤣🤣

zuzka1117
28. jún 2021

@matkahelka ale veď v poriadku, však nech sa cítia. Je to každého osobná vec,ja píšem len za seba. Mne je osobne jedno v akom veku má žena dieťa.

lucka_ke
28. jún 2021

@heleninamama môj má 13 a ja odpočítavam dni, kedy ešte musí chodiť do školy, strašne mi ten školský systém nesedí... moje spolužiačky už majú vnúčatká 🙂 ale samozrejme sa z neho tešíme, je úžasný, len ja sa cítim nejako opotrebovane 😝

number19
28. jún 2021

Geriatricka rodicka je otrasny termin...fakt to znie priserne...

heleninamama
28. jún 2021

Osobne viem túto posadnutosť dieťaťom po 40+ pochopiť v prípade, keď žena ešte deti nemá. Ale ak má (v tomto prípade dokonca 2 a vo veku, kedy ešte potrebujú matku a aj financie na štúdium a zaradenie sa do života), to nechápem. Navyše, táto žena nie je vydatá a čo ak to chlapa o pár mesiacov/rokov omrzí a zdúchne a ona zostane s 3 deťmi sama? A snahu udržať si chlapa dieťaťom a podriadiť sa mu v takejto veci, to už mi rozumne berie vôbec... Byť na mieste autorky, užívam si randenie, sex, svojich puberťákov, svoj život po 40ke a som šťastná ako blcha.

kazuso
28. jún 2021

Mám známeho, on mal 45 keď sa im po 20 ročnom manželstve podarilo prvé dieťa. Jeho manželka mala 40. Ako 47 ročnému sa im narodilo druhé dieťa. On mal 70 a o dôchodku si mohol nechať iba zdať. Makal ako šroub, lebo dve deti na vysokej a peniaze bolo treba. Ale on to tak nevnímal, bol v tom kolotoči a tešil sa, že však už len 2 - 3 roky a bude môcť zostať doma.

21oktober
28. jún 2021

Ja mám posledné dieťa v 43 rokoch , teraz má 3,5 roka. Tehotenstvo prebehlo bez problémov , akurát ku koncu mi vyskočil hraničný tlak , ale inak v pohode. V podstate ani neviem ako prebehlo lebo som ho doslovne vybehala. A áno v tehotenskej knižke som mala napísané multipara a geriatrické tehotenstvo . Samozrejme že obmedzenie pociťujem , ale nejak extra to s manželom neriešime, nepitveme sa v tom že teraz sme mohli tam a tam a to a to . Verím že ten čas príde a že budeme pri plnom zdraví .

iinuska
28. jún 2021

Ja mám 46 a dieťa by som už určite nechcela.

21oktober
28. jún 2021

Ale pre autorku , ak dieťa chce nech má ale nech je to že aj ONA chce , nie že Muž chce. A musí byť aj psychicky pripravená na určitý diskomfort.

zuzkalujza
28. jún 2021

@ivkazba presne tak. Vôbec sa neriadiť koňom!!!!!!!! Ale hlavou a srdcom.
@tomci112

luxus10
28. jún 2021

45+20=....a mas odpoved....

ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
evkamotka
28. jún 2021

Nejde len o vek v case porodu ale ci budete fit dalsich 20 rokov. Niektore kamaratky maju vyrazne mladsich súrodencov a sami vravia, ze v puberte ich uz jednoducho nezvladaju a nevladzu. Moji rodicia boli doteraz fit ale ako sa im to preklopilo na 60+,zacinaju uz zdrav problemy pribudat. Ja osobne by som si teda netrufla

ivanizna
28. jún 2021

Aj ja súhlasím s väčšinou komentárov. Trend-netred, sama musíš zvážiť, že ak sa ešte len teraz s priateľom začnete snažiť... naozaj môžeš sa teraz cítiť mladistvo, ale tento pocit a "prameň" mladistvosti (ako už tu bolo spomenuté), môže vyschnúť... Ty budeš 60-70 ročná žena, to nie je len o tebe a o tom ako ty sa cítiš. A čo tvoje dieťa, ako sa bude cítiť, keď do školky poňho bude chodiť dedko s babkou? Počas puberty vás bude potrebovať, v dospelosti, určite bude chcieť pre svoje deti starých rodičov, no vy už tu nemusíte "byť". Áno, stať sa môže kedykoľvek čokoľvek bez výnimiek, či mladým a či starým, ale podľa mňa by to už teraz bolo sebecké voči tomu dieťaťu. Len sa pozri, aké potreby majú tvoje staršie deti, myslíš, že by im (hypoteticky) nevadilo mať napríklad 80-90 ročných rodičov, čo sa týka podpory celkovo, emocionálna, možno finančná, no čokoľvek. Ani ty by si tu určite nechcela po sebe zanechať malé dieťa, však? Čiže to nie je iba o tebe, lebo ty máš možnosť sa rozhodnúť a ovplyvniť ďalší život

21oktober
28. jún 2021

@ivanizna ja sa len pristavím , malé deti v škôlke neriešia ale absolútne , to riešia dospeláci . Čo sa týka podpory , dokedy sú povinní rodičia podporovať svoje deti emocionálne , finančne alebo ako ?

simsalabim
28. jún 2021

@21oktober ale v skole riesia. Mne najmladsia uz viackrat povedala, ze ma najstarsich rodicov v triede. Mam 51, najmladsia dcera 15.

dskjhfdlkdjhl
28. jún 2021

@simsalabim a je to take dolezite, ze to riesia v skole? Ma sa kvoli tomu Tvoja dcera horsie? Menej sa jej venujes? Pochybujem. Toto by pre mna dovod nebol, resp. by bol z tych hodne okrajovych. Tam treba zvazit ovela dolezitejsie veci a to musi len zakladatelka so svojim partnerom, my sa jej o dieta starat nebudeme😉

ivanizna
28. jún 2021

@21oktober Nooo, tak to ti teda poviem, že deti to riešia, lebo deti to vidia. Mamka pracuje celý život v materskej škole a neraz sa stalo, že deti volali, že "prišiel po teba dedko!", takže to je asi iba tvoj dospelácky pohľad na vec. Čo sa týka tej podpory, ja mám 32 a stále sa obraciam na svojich rodičov, idem na dovolenku, prekonávam nejaké ťažkosti alebo radosti, alebo potrebujem poradiť. Keď ty to berieš ako nejakú hroznú rodičovskú povinnosť, no tak s pánom Bohom! Smutné. Ja sa môžem našťastie obrátiť na svojich rodičov stále, aj oni na mňa. Sestra má 37 a 16 ročného syna, a naši rodičia sú preňho taktiež dôležitý základ do života, čiže viem presne o čom hovorím. Ty vôbec nie si povinná podporovať svoje deti, či sú malé, či dospelé, ale väčšina rodičov má z dobrých vzťahov aj s dospelými deťmi radosť, a aj deti, samozrejme.