icon

Mám 45 rokov a partner chce so mnou dieťa

tomci112
28. jún 2021

Caute . mame s partnerom 45 rokov a partner by chcel dieta somnou . ja mam dve s manzelstva 15 12 rocne a priatel 21rocne.
Aky mate priosim na to nazor ? dakujem

number19
28. jún 2021

@emma323 Len ked pridu babatkovske problemy tak sa niektori vedia aj velmi rychlo odlubit...

21oktober
28. jún 2021

@number19 osobne pre MŇA by bola podmienka svadba a hlavne môj pocit že aj JA chcem to dieťa . 45 rokov je už aj pre mňa troška viac , ja som mala 42 keď som otehotnela a to som považovala za hranu. Viac detí už nechcem . Ale vek 45 ak sú splnené finančné , materiálne podmienky a hlavne stabilita vzťahu nevidím ako taký strašný prehrešok proti prírode a volanie po zodpovednosti ako tu mnohé píšete. Mňa osobne deti vo vyššom veku nútia k vyššej zodpovednosti voči sebe a to aj manžela, takže sme zmenili stravovanie , každé jedno ráno teraz behám , muž večer. Chodíme na preventívne prehliadky , menej pracujeme a viac si užívame seba a rodinu .

luciaaaaa
28. jún 2021

@tomci112 mala si tu zrejme napisat aj to, ako dlho si so svojim partnerom vo vztahu, lebo baby z toho zjavne vydedukovali, ze to je nejaka cerstva laska.
Ak mas ok zdravotny stav, dost energie, si zabezpecena (nebudes musiet kvoli financiam utekat hned po materskej do prace), vies, ze ti chlap s dietatom pomoze, smelo do toho.
Taha mi na 40, som tehotna a na babo sa neskutocne tesime, asi viac ako pred 11 rokmi na nasu dceru. Nestresujem nad hlupostami, sme zabezpeceni, som fit, energie mam na rozdavanie. Urcite sa neda zovseobecnit, ze kazda 45 -50 rocna zena je vytahana, unavena, caka, kedy deti vypadnu z domu. V mojom okoli si zeny okolo/po 40 urobili dalsie deti prave preto, ze starsie uz boli odrastene a po babatkach este tuzili a chceli sa vyhnut skoremu syndromu prazdneho hniezda. A pochvaluju si. Poznam cerstve 30nicky s uz skolopovinnymi detmi, byvajuce v 2i bytoch, chlapi im pomozu vsetko, co si zmyslia a vecne sa stazuju ake su neskutocne unavene. Mne je to az smiesne, ked pocuvam tie vecne staznosti. A poznam 50nicky s prvacikmi a su to aktivne zeny s vrtulou v zadku, byvajuce v domoch, pokosia si travniky, maju zahradky, stale nieco vymyslaju, stale su na bicykloch, ci na korculiach, a nikdy som od nich nepocula, ze su unavene. Je to skutocne prudko individualne.

number19
28. jún 2021

@21oktober Ja som tiez rodila ako prvorodicka dost neskoro, takze neodsudzujem ziadne rozhodnutie. V 45 ale neviem...to uz mam tiez tak, ze no...

jaskolka
28. jún 2021

Ja mam 38 a syn má teraz 9 mesiacov. Uvažujeme, že chceme ešte jedno, ak to bude možné, ale maximálne do 39 by som chcela otehotniet, po 40 tke už nie. Aj teraz už to je náročné, iné by to bolo mat v 30,a mladšia, jednoducho telo neoklames. A zase na druhej strane, mňa samu mali rodičia po 40 tke, a teraz už ani jeden z nich nežije, v 22 rokoch som bola úplne sirota. Takže ta, mňa sa nič nemá preháňať, nech už je trend akýkoľvek, jednoducho sú isté veci, kde už treba sa reálne zamyslieť, že tie číslice v občianskom preukaze majú istý, zmysel a za určitú hranicu už nasilu sa netrepat

nominativ
28. jún 2021

Ja by som do toho nešla, práve preto, že moja mama šla do toho pred 40tkou. Teraz ma zas pomaly 50 a 10 ročného syna, ako som už niekde písala. A áno, na svoj vek nevyzerá, áno, miluje ho, nemenila by atď. Ale je už proste 50 ročná, v prechode, zdravotné problémy atď atď a jednoducho už by bolo pre ňu lepšie ísť raz za čas za vnúčatami a keď ich bude mať dosť, ísť domov, ako sa pachtiť po robote s integrovaným školákom v predpubertalnom veku a padať na hubu denne.

A ďalšia vec, pre ktorú by som do toho nešla. Ostať kdesi sama pred 60tkou s malým deckom, to ďakujem pekne. Zas vzťahom až tak neverím :D prípadne niečo horšie...áno, stať sa môže aj mne a mladému mužovi, ale keď sa racionálne pozrieme na pravdepodobnost....

elizabet173
28. jún 2021

@emma323 to si nesmierne naivná, keď si myslíš, že muž chce dieťa so ženou len vtedy, keď ju príliš ľúbi a myslí to s ňou vážne. Niekedy totiž nesmierne ľúbi najmä seba a snaží sa mať dieťa, aby napr. ženu odstrihol od financií, bola na ňom závislá a on ňou mohol manipulovať. Takých tém je tu ako maku. Ďalej, oveľa ľahšie sa odchádza žene, ktorá s novým partnerom dieťa nemá a po rokoch objaví jeho pravú tvár. Keď majú spoločné dieťa, tak ju často muž vydiera tým, že jej dieťa nedá, že bude chcieť striedavku, len aby žena zo strachu ostala s ním a on mal zabezpečený full servis. Takže zabudni na to, že muž musí ženu veľmi ľúbiť, ak chce s ňou dieťa. Mimochodom, s autorkou témy chce dieťa, ale neľúbi ju natoľko, aby ju požiadal o ruku. A pri tom dieťa je oveľa väčšém záväzkom ako svadba, to ti nepríde divné?

emma323
28. jún 2021

@elizabet173 Fúha, no asi máš pravdu v Tom že som naivná, ale ja to mám tak proste fsugerovane v hlave že keď muž chce dieťa ľúbi ženu. Ale áno svadba by mala byť to je určite pravda

elizabet173
29. jún 2021

@emma323 bolo by to krásne, keby to tak vždy bolo, no bohužiaľ, nie je. Si mladučká, ja už mám niečo odžité, aj keď som ti našťastie nezažila, je okolo mňa, aj tu na MK prliš veľa príbehov na to, aby som tomu verila.

mondolina
29. jún 2021

@emma323
dlho si tu nebola....

ciusinka
29. jún 2021

@tomci112 Ja mám 35 a už sa na ďalšie dieťa necítim,ani fyzicky a ani psychicky..Syn ma 6,som rada,že už nemusím riešiť plienky,ťahať so sebou kočík,nemusím riešiť denne spánky a podobne,predstava,že by som zase musela v noci X-krát vstávať,prebalovat,riešiť prikrmy a všetko odznovu ma vôbec neláka..Takže v 45 si to už vôbec neviem predstaviť..Ja viem,že to je teraz veľmi moderné rodiť čím neskôr,ale mne osobne sa tento trend nepáči..Ale samozrejme to závisí od prípadu k prípadu a kto sa na to ako cíti..Ja niekedy nevládzem už teraz pri mojom synovi,neviem si predstaviť,čo by bolo,keby som mala v 45 novorodenca..A to máš teraz 45,šanca,že by sa vám hneď zadarilo je podľa mňa veľmi malá,plus tehotenstvo,v čase pôrodu už budeš mať možno aj 47..

janage
29. jún 2021

@tomci112 za mňa osobne 40 hranica. Ale na druhej strane také náročné ako som mala prvé by vyšťavilo aj dve 20tky. A opačne takých ako druhé by som kľudne mala aj 10. Jedlo, spalo, usmievalo sa na svet😉

pink_lady
29. jún 2021

to sa akoze tu pytas na modrom koni kde je prevazna vacsina 20-30r, detí odchovanych na pokeci a uz sa tu objavuje aj skupina 12+? Taketo ti tu budu radit ze ani za boa, však si spomen na to ako si ty v 20tke vnimala 30tky ci 40tky, nebodaj 50tky. A potom su tu "dochodkyne", 55+ ktore premrhali svoju sancu na dieta a budu ti vraviet ze do tohto sveta priviest dieta je nezodpovedne /mam taku skusenost s osobou odtialto/. Ja som mala minuly mesiac 40 a o 2 dni mam naplanovanu sekciu. Je a bola to fuska, to nepopieram, ale necitim sa na to ze mam 40 🙂 No ked to porovnam s prvym tehotenstvom v 27/28r tak to som prezila v mnohom horsie ani som babo nedonosila /predčasnik/. Ked som sa na poslednej poradni pytala doktorky ze "ked som uz ta geriatricka rodicka, nie je vacsia sanca ze sa nieco pokasle?" tak sa zacala smiat, ze teda vobec nie som geriatricka rodicka, ze maju aj 49 rocne co porodili. Aj moja teta rodila v 46, pardon vtedy zistila ze je tehotna, neplanovane, mama tiez rodila cca 42r...proste je len na tebe ako a ci sa na to citis, a nepytaj sa pubertiaciek na MK.

vevesh
29. jún 2021

@zuzka1117 vzdy rodili zeny po 40tke...ale nejak pri 5-10tom dietati sa ten vek rodicky stracal. "Geriatricka rodicka" je zena po 50-60tke, nie zena v 45ke. Je to normalny plodny vek pre dost velku cast zien (vynimam nejake tie vynimky oskorenej menopauzy)

@tomci112 ak mate zabezpecenie, a TY chces tiez dieta, v pohode by som do toho sla. Dieta vo velkej casti rodicov omladi v tomto veku. A ked by sa nepodarilo, nerobila by som dramu....

emma323
29. jún 2021

@mondolina To mysliš v zlom?

ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
mondolina
29. jún 2021

@emma323
nie v zlom, prečo v zlom? pauza občas nezaškodí, dúfam, že sa máš dobre.

lillyilly
29. jún 2021

Ide o to, ci to chces TY. Bez ohladu na to, ze chces vyhoviet partnerovi. Ci po dietatku tuzis, ci si vies predstavit, ze sa tvoj zivot od zakladov zmeni a ty s tym budes v pohode. Zivot je nevyspytatelny, moze sa stat, ze dieta bude extremne narocne alebo nejakym sposobom chore (teraz nenarazam na vek, toto sa moze stat komukolvek) a bude potrebovat specialnu starostlivost. Ta bude hlavne na tebe. Nemalujem certa na stenu ani nestrasim, ale tieto veci sa deju a ak zena nie je uplne stotoznena s tym, ze ma dieta, je to cele omnoho omnoho narocnejsie.

ab727
29. jún 2021

@tomci112 niektorí lekári sa teda chytajú za hlavu,že vo vašom veku a dieťa?Nedávno som mala 41 a mám krásneho zdravého takmer 2 mesačného syna a čo si kto myslel o mojom veku mi bolo srdečne ukradnuté,bolo to plánované a chcené bábo,omladla som pri ňom a tiež mám už 15ročnú slečnu😉,rozhodnutie je len na tebe...

78787878
30. jún 2021

@matkahelka To nie je uplne rozhodujuce. Mam 50, takze trochu viem porovnavat. Citim sa skvelo, vyzeram vyborne, zijem aktivne, mam uzasneho muza. Bavi ma praca, bavi ma sport, bavi ma sex... Vobec uz netuzim starat sa, venovat sa a tocit sa okolo maleho dietata. Aj ked financne a energiou by som to zvladala. To je o mentalnom nastaveni kazdej zeny, nielen o veku. Dokazeme si zivot naplnit milion vecami, nielen dalsim dietatom.

matkahelka
30. jún 2021

@78787878 a kde som ja pisala nieco ine? pisala som, ze sa autorka musi rozhodnut NA ZAKLADE VLASTNYCH POCITOV. to, ze ty netuzis skakat okolo dietata, je v poriadku, neriesime tu tvoj zaujem o dalsie dieta 😉

78787878
30. jún 2021

@matkahelka Preprac, asi po sebe necitas 🙂 Tiez tu mudrujes o zenach mimo temy a nikto na Tvoje nazory o 20 a 40 rocnych zvedavy nie je 🙂

matkahelka
30. jún 2021

@78787878 ale citam. precitaj si prvy moj prispevok. napisala som tam jasne, ze sa autorka ma rozhodnut na zaklade vlastnych pocitov a nie rad od zien na konovi. a vobec nemudrujem. pisem svoj nazor presne tak ako ty. to, ze ty v 50 nemas zaujem o dieta je ok, ja poznam zeny, ktore s malymi detmi v tvojom veku problem nemali.

kvetinka75
30. jún 2021

ja osobne by som do toho už nešla. Deti máte a predsa len, nie je to 25 rokov. To, že vek je len číslo, je podľa mňa somarina. Človek sa môže dobre cítiť ale prírodu neoklame. Ale orzhodnúť sa musíš sama.

kvetinka75
30. jún 2021

mám kamarátky, ktoré mali deti okolo 40-ky a každá jedna mi povie, že neľutujú síce, veď sú to ich deti, milované, krásne, ale že cítiť ten vek. Teraz majú okolo 50-ky , deti na ZŠ a niekedy toho majú plné zuby. Ako mi niekedy ,,závidia,, samozrejme v dobrom, že môžem si len tak ľahnúť hocikedy, ísť ma masáž, na kávu, a hlavne ten oddych a oni stále riešia, školu, voľný čas, už sa im toľko ani na tie výlety nechce chodiť. Takže tak. Držím palce nech sa ,,spraávne,, rozhodneš. Aj keď čo je vlastne správne?

78787878
30. jún 2021

@matkahelka OK, v pohode 🙂 Ano, autorka sa musi rozhodnut sama... Za mna radim, ked nie je nutne a deti uz ma, v 40+ sa do dietata nepustat. Bez ohladu na energiu a vyzor a ostatne spomenute veci.

kvetinka75
30. jún 2021

@luciaaaaa podľa mňa je rozdiel 40 ročná a 45 príp. 46, v tomto veku aj rok môže urobiť svoje. Prechod, únava, zdr.problémy.

luciaaaaa
30. jún 2021

@kvetinka75 ja som pisala o zenach, ktore su trosku po 50 a maju prvacikov. Takze logicky, v 40 asi nerodili, ze? Nerozumiem naozaj, preco poniektore, ktore ste unavene z deti, zo zivota, zo vsetkeho silou-mocou potrebujete presviedcat ostatne zeny, ze pausalne je kazda zena po 50 unavena, bez energie, so zdravotnymi problemami, ze kazda zena po 50 chce zit ako dochodkyna a cakat na vnucata. Ubezpecujem vas, ze to tak nie je, su zeny,cov 50 maju viac energie achuti do zivota ako tu na koni kopec 30-rocnych.

kvetinka75
30. jún 2021

@luciaaaaa ja nikoho nepresviedcam ze ma byt unaaveny z deti, zo zivota. Ale prirodu clovek neoklame nech siuz navrava a vsugeruje co chce. Ziadna zena v 50ke nie je ako zena v 35ke. Kto chce silou.mocou nech ma deti aj v 60ke. Jeho vec. Ale ked sa.niekto pyta na nazor co sinontom myslime, tak.hadam mozem vyjadrit svoj nazor.

kvetinka75
30. jún 2021

@luciaaaaa neviem preco mas pocit ze niekoho presviedcam. Len pisem svoj nazor prip co hovoria zeny ktore mali deti po 40ke