icon

Mám 45 rokov a partner chce so mnou dieťa

tomci112
28. jún 2021

Caute . mame s partnerom 45 rokov a partner by chcel dieta somnou . ja mam dve s manzelstva 15 12 rocne a priatel 21rocne.
Aky mate priosim na to nazor ? dakujem

Strana
z6
m226
3. sep 2021

@number19 ja som ho nerobila ale moja svagrina

baskustek
3. sep 2021

Že je to nezodpovedné! Prosím ťa, užívaj si, že máš už veľké deti, kariéru, cestuj...nie po 45ke meniť plienky. Svet sa už asi načisto zbláznil. V pôrodnici budeš ležať s babenkou, ktorá by ti mohla byť dcérou.

vevesh
3. sep 2021

@baskustek stale rodili 45rocne zeny...je to kazdeho osobna zalezitost, ci a kedy si zadovazi potomstvo..🙈lebo podla mojho osobneho nazoru je nezodpovednejsie zaobstarat si dieta bez ukoncenia vzdelania ako po 40tke....

baskustek
3. sep 2021

@vevesh keď myslíš... spýtaj sa na názor akéhokoľvek gynekológa, čo ti na to povie. Z hľadiska medicíny je ideálny čas na deti medzi 20-25 r. A nie je nič neobvyklé, že sú ženy v tomto veku už babičkami.

1katus1
3. sep 2021

@tomci112 a ty sa na to cítiš ? A zdravotne je všetko v pohode ? Ak áno tak skús

lentilka23
3. sep 2021

Ja som mala prve v 40tke chlapca a druhe v 45ke dievca. Prirodzene. V 35 mi hovorili ze som stara a po 40 mi uz bolo jedno co si kto mysli .... ja som stastna a tesim sa z krasnych deticiek. Zravotne som fit. Drzim palce.

matkahelka
3. sep 2021

@baskustek a tiez je nic neobvykle, ze si prave tie 20-25 rocne urobia nie dieta, ale hned deti a v 30-ke riesia, na co vsetko maju narok od statu, lebo su bez vlastneho byvania, bez stabilnej prace a chlap im navela posle 50€ vyzivneho. dieta si urobim vtedy, ked nanho mam vytvorene podmienky a nebudem cakat, ze mi dieta bude zivit stat.
uz som to tu pisala, si zeny aj tu na koni, co uz v 30 nemaju nervy na deti a chcu klud a su zeny, co nemaju problem ani po 40-ke behat okolo dojcata.

rubinka
3. sep 2021

@tomci112 - načo sa pýtaš cudzích žien? Tvoj partner chce dieťa tak čo za ním prídeš a povieš mu nie lebo ženy na modrom konikovi tak poradili? Je to váš vzťah. Nemôžeš ho stavať na názoroch celkom cudzich ľudí. Je to váš život. Čo ťa po tom čo si myslí nejaká žena na MK že si už stará? Niektoré sa považujú za staré už 35 ročne čo je pre mňa blud. Sú aj rodičky v tvojom veku, viď niektoré celebrity. Ak nie si v prechode tak není čo riešiť ak to tak chcete.

baskustek
3. sep 2021

@matkahelka aj v 45 môže mať žena finančné problémy, nie je to nič neobvyklé. Obzvlášť v dnešnej dobe, keď ženy skáču zo vzťahu do vzťahu, s bývalými sa doťahujú o majetky a výživné. Mladí ľudia majú zase nárok na rôzne hypotéky pre mladých a nie je žiadna hanba začínať v podnájme a tam vychovávať deti a potom sa rozbehnúť. Asi väčšina z nás tak začínala. Nehovoriac, čo to spraví s psychikou dieťaťa. Mama rodila sestru ako 37-ročná, ktorú mala s 50r.partnerom a spolužiaci sa jej posmievali, či prišiel po ňu do školy dedko. Na stužkovej budú mať 65 rokov a to už budú dôchodcovia. Nie, podľa mňa to nie je ok, ale nech si každý robí, čo uzná za vhodné, my jej to dieťa vychovávať nebudeme.

rubinka
3. sep 2021

@baskustek - a zase ta stužková... 😂

matkahelka
3. sep 2021

@rubinka jasneeee, to je take oblubene 😂

baskustek
3. sep 2021

@rubinka jo jo, navždy sa za-cho-vá v pamäti stužková 🎵🎶🎵🎶

vevesh
3. sep 2021

@baskustek pre PRVE dieta je vhodny vek od 20-30 rokov. Na posledne nie je dana hranica😀 a nastastie mam normalneho gynekologa, ktory odporuca individualne podla zdravia pacientky a nie modernych trendov. Ked zeny rodili 7-16 deti, si myslis, ze posledne bolo v 30tke rodene? Posledne bolo takmer vzdy niekde okolo 40-46tky, kedy zena zacne vchadzat do prechodu. A takisto vela husakovych deti mali rodicov tiez dost hlboko po 35ke🙈🙈

nistika
3. sep 2021

ja len neviem pochopit preco sa niekto pyta na konovi ci "mozem mat este dieta?" to vazne? nie so svojou svojpravnostou by si nemala mat dieta!
tak do kelu mas dve deti tak vies co to znamena, tak zvazim ci sa mi chce sa starat o deti, ci chcem vlastne dalsie dieta ci zvladam po fyzickej psychickej akejkolvek stranke dalsie dieta a rozhodnem sa ci budem mat dieta!

matkahelka
3. sep 2021

@baskustek asi zijem v inej dimenzii, ale dieta by som si do podnajmu urcite neurobila.
ja som otehotnela neplanovane ako 27 rocna, s ukoncenym Ing. aj PhD. mala som byt kupeny na hypo, stabilnu pracu s nadstandardnym prijmom a vedela som, ze aj keby som ostala s dietatom sama, v pohode zaplatim hypo a inkaso a vyzijem s dietatom aj bez akejkolvek pomoci od jeho otca. keby tak uvazovala kazda zena, nemuseli by tu byt obden diskusie, na co vsetko mam narok ako slobodna matka, kam mam ist byvat s detmi, ked ma muz vyhodil zo svojho bytu, atd. Dospelost nie je o veku, ale o zodpovednosti! A co z toho, ze si 20 rocna odrodi v medicinsky idealnom veku, ked sa o to dieta nebude vediet materialne postarat. pojde za gynekologom, nech jej prispeje, ved rodila v idealnom veku? obcas tu na koni mam pocit, ze tu zabludia spiatocnicke duse s myslenim klubu dochodcov. staci sa pozriet na dnesne 40-nicky, ake su to krasne, pestovane vysportovane zeny a tie 25 rocne v mnohych pripadoch rozkysnute zmachlene fuchtle, ktore su hrde akurat na to, ze maju 25 i ked neraz vyzeraju o 10 a viac rokov starsie. dnes je velky problem odhadnut zene vek, takze skolkar by pokojne tu 25 rocnu prirovnal k tej 40 rocnej a naopak.

baskustek
3. sep 2021

@vevesh pozri sa, mne je to srdečne jedno, nech si ho odrodí aj 50-ročná, keď už je aj vysoké riziko, že dieťa nebude zdravé a mamička už nebude mať ani dosť energie v noci k nemu vstávať a behať za ním, keď bude robiť prvé kroky. Hold, prírodu neoklame nikto aj keby mal aký botox či plastiku. A prečo asi gynekológ odporúča po 35 už ako staršej rodičke podstúpiť amniocentézu a ďalšie vyšetrenia navyše. Pretože RIZIKO.

vevesh
3. sep 2021

@baskustek no lebo 35 rocna asi neplodila so 17rocnym, ale s partnerom zvacsa o dost starsim a tam uz vznikaju rizika- tu nejde len o zenu , ale kombinaciu partnerov (pretoze aj partnerove spermie su dolezite, co sa kvality tyka) a toho, ze sa tie rizika v modernej medicine odhadnut daju, tak preco ich nevyuzit. A zase z financneho hladiska naco ich vyuzivat pri vsetkych tehotnych (kedze je to nakladne...). Nic nie je cierne alebo biele.

ankare
3. sep 2021

Ja by som už do toho nesla. Držím palce!

baskustek
3. sep 2021

@matkahelka neviem, čo si teda ty predstavuješ pod pojmom podnájom, ale ja mám na mysli normálny slušný napr. 3-izbový byt, kde rodina úplne v pohode prežije prvých pár rokov na rozbeh, kým pôjdu deti do škôlky a budú mať nárok na riadnu hypotéku. Takisto som takto začínala, tiež mám vysokú školu, rodila som ako 26-ročná, keď som už pár rokov pracovala ako učiteľka a keď sa dcéra narodila, ešte sme nemali vlastný byt. Nemyslím si, že by bola o niečo ukrátená, mala všetko a má krásne detstvo, časom prišlo všetko postupne.

tncka
3. sep 2021

@tomci112 co mal chlapec z biologie ze ho este takato vec napadne?🤣🤭

Strana
z6