icon

Mám dilemu, či chcem druhé dieťa

Včera o 19:16

Ahojte, potrebujem nadhľad nad moju situáciu. Mám 7 ročnú dcéru, odmalička je dosť náročná, tvrdohlavá, vzdorovitá a ja pri nej nie som takou kľudnou mamou akou by som chcela byť. Proste prvé roky boli tak náročne fyzicky aj psychicky, že som si povedala, že druhé určite nechcem. Som s ňou sama od jej 2 rokov. Teraz som však dva a pol roka vo vzťahu s novým priateľom, on je po 40tke, vlastné dieťa nemá a už viac krát povedal, že by chcel. Má rád aj moju dcéru, má dokonca lepšiu trpezlivosť ako ja a vraj ho rodičovstvo baví. Aj malá ho má rada a vedia sa spolu pekne zahrať a zároveň ich môžem nechať doma kým som v práci a viem, že sa o všetko postará. Priateľ je však s nami len cez víkendy a prázdniny- býva a pracuje 120 km. od mesta kde žijem ja. Takže aj keby sme chceli začať žiť spolu a mať dieťa, tak by sme fungovali ako rodina len cez víkendy a väčšinu času by bolo všetko na mne. A ja mam teraz dilemu čo robiť. Vo veľa veciach si sedíme a klape nám to a naozaj ho ľúbim a a viem, že aj on nás. Uvedomujem si však, že mu utekajú roky a ak svoj názor na dieťa nezmením, bude časom nešťastný. Ja by som možno trošku druhé aj chcela, ale strašne sa bojím toho, ako by som to všetko zvládla. Zároveň si však neviem predstaviť sa s ním rozísť a len tak mu povedať, aby si našiel takú, ktorá mu dieťa porodí.

Strana
z2
anonym_ceebd3
Včera o 19:22

Dieta z lutosti? 120km? Radsej si to (vztah) nechajte ako obcasnu tr*kacku a nevymyslaj

minenkaa
Včera o 19:26

@anonym_autor 120km je ďaleko ? Teda ak mu je moc chodiť 120 km aspoň tri krát do týždňa ,tak ake dieta ,načo dieta a hlavne s kým ,s kamarátom?

anonym_2d87aa
Včera o 19:30

Ak spolu ani nežijete, dieťa radšej neplánuj. Však ste si nevyskúšali spoločný život.

kitycat
Včera o 19:31

@anonym_autor klape vam to na vikendove trtkacky, s prepacenim.
Neviem nad cim akoze premyslas ked vy vztah realne nemate, to dieta co si chcete spravit iba tak, aby sa narusila vasa vikendova rutina nech ma aspon tvoje priezvisko, lebo pan vikendovy otec mozno prestane jazdit uplne ked budes z dvoch deti vyhorena a nebude cas sa zabavat v posteli

anonym_1858df
Včera o 19:31

Dieťa radšej plánuj s manželom.

joesvk
Včera o 19:49

Druhé dieťa by si zvládla a aj pre dcérku by to.bolo dobré, mať súrodenca. Ale v tejto situácii by som do toho nešla.

reanda
Včera o 19:59

viac krat povedal, ze by chcel dieta a dalej nepovedal nic? to ako planuje mat dieta so zenou, s ktorou travi iba vikendy? ci si sa ani nepytala pre istotu

anonym_0c382e
Včera o 20:02

Prvy raz si sa popalila uz, cudujem sa ze vobec zvazujes dieta s frajerom. Keby uz k tomu aj doslo, preco sa neprestahujete k nemu tych 120km (ked tam aj byva) a nezijete ako normalna rodina?
Toto sa neda robit "ciastkovo". Bud vsetko poriesite normalne ako normalna rodina do ktorej moze prist dieta... Alebo dopadnes podobne zle ako ta 20rocna co nedavno pisala na fore ze je tehotna v detskej izbe u rodicov, chlap byva u svojich a do jeho postaveneho domu ist nechce. Ale hlavne ze uz zarobene (planovane) na dieta. Obdivujem ludsku hlupotu....

sisska96
Včera o 20:03

1. býva 120km od Vas - vlastne spolu ani nebývate, to že ste spolu cez víkend je nič
2. Nie ste manželia
3. Spoločné bývanie?
4. Financie?
A ešte kopec vecí. Ale ak chceš byť slobodnou mamičkou 2x tak do toho

luccys
Včera o 20:04

Ked som citala nadpis, tak som si myslela, ze ste standardna rodina a nevies sa rozhodnut. No dalej vo mne hrklo. Robit si dieta s vikendovou znamostou? Lebo vikendy a prazdniny, to nie je skutocne zitie spolu. Tuto je tak vela naslapnych min, ze ich radsej nejdem ratat.

sisska96
Včera o 20:04
@anonym_0c382e

Prvy raz si sa popalila uz, cudujem sa ze vobec zvazujes dieta s frajerom. Keby uz k tomu aj doslo, preco sa neprestahujete k nemu tych 120km (ked tam aj byva) a nezijete ako normalna rodina?
Toto sa neda robit "ciastkovo". Bud vsetko poriesite normalne ako normalna rodina do ktorej moze prist dieta... Alebo dopadnes podobne zle ako ta 20rocna co nedavno pisala na fore ze je tehotna v detskej izbe u rodicov, chlap byva u svojich a do jeho postaveneho domu ist nechce. Ale hlavne ze uz zarobene (planovane) na dieta. Obdivujem ludsku hlupotu....

@anonym_0c382e prečo ona s deckou? Však ak on chce rodinu nech ide k ním a najde si tam prácu

enmery
Včera o 20:07

Ty chceš dieťa porodiť vikendovemu trtkacovi, ktorému vy nestojíte ani za presťahovanie 120 km. Ale ty uvažuješ nad tým mu dat dieťa. Vôbec netušíš aký je to v skutočnosti partner, keď je človek spolu 24/7 365 dní. Maj rozum.

anonym_126f47
Včera o 20:07

On chce dieťa takým štýlom, ako chcú deti psíka? Ja iba chcem lebo je to pekné ale druhí sa majú starať. Ak dieťa naozaj chce tak musíte byť v prvom rade rodina so všetkým čo sa patrí a potom by som začala rozmýšlať či vôbec. Takto budeš v podstate slobodná mamička.

michaela329
Včera o 20:09

Chcel by dieťa, ale o manželstve nehovorí? Takto si sa už predsa raz oserkala, prečo vôbec uvažovať o druhom dieťati, kým nemáte vážny vzťah? Druhé dieťa môže byť a pravdepodobne aj bude, úplne iné, plus Ty si zrelšia. No Ty skôr riskuješ, že budeš dvojnásobna slobodná mama 🤷

enmery
Včera o 20:10
@anonym_0c382e

@anonym_0c382e Prečo by ona mala trhať dieťa zo škoôly a školy kvôli trtkovi? On chce dieťa, ale nič viac nechce, ani len spolocne žiť a nič preto ako chlap nerobí. Len chytiť naivnú do pasca, mne to z toho kričí ako des.

anonym_adc806
Včera o 20:16

@anonym_autor za podmienok ako si ich opisala by som mu na svet nepriviedla 2.dieta. s vysokou pravdepodobnostou budes dvojnasobna slobodna mama 😐

anonym_0c382e
Včera o 20:21
@sisska96

@anonym_0c382e prečo ona s deckou? Však ak on chce rodinu nech ide k ním a najde si tam prácu

@sisska96 pretoze on tam ma pracu a ona bude pravdepodobne sediet 3 roky doma na zadku pri druhom dietati. Doma ma 7 rocnu, takze prvacku max druhacku, a mozno je mensie zlo zmenit skolu (ludia sa bezne stahuju s detmi) ako najst dobre platenu pracu v uplne novom prostredi. Kazdopadne, je mi to fuk ci ona pojde tam ci on tu, ale zit ako na internate a do toho si robit deti... Cele zle.

sisska96
Včera o 20:26
@anonym_0c382e

@sisska96 pretoze on tam ma pracu a ona bude pravdepodobne sediet 3 roky doma na zadku pri druhom dietati. Doma ma 7 rocnu, takze prvacku max druhacku, a mozno je mensie zlo zmenit skolu (ludia sa bezne stahuju s detmi) ako najst dobre platenu pracu v uplne novom prostredi. Kazdopadne, je mi to fuk ci ona pojde tam ci on tu, ale zit ako na internate a do toho si robit deti... Cele zle.

@anonym_0c382e Bola by hlúpa ísť za ním. Ostala potom s holou riťou s 2 deckami na krku

anonym_0e38ed
Včera o 21:47

jasné ocinko príde na víkend pokočíkuje dieťa, vysexuje mamičku a zas pôjde o 120 km ďálej si oddýchnuť.
A ty ako trubka budeš za sebou ťahať črevá, lebo druhé bábo.

pr85
Dnes o 03:01
@anonym_1858df

Dieťa radšej plánuj s manželom.

@anonym_1858df Konečne normálny komentár.

miadi
Dnes o 04:57

Vikendovy frajer .., jedno dieta uz mas a dako ta to materstvo nebavi a ty uz Dumas ze vam treba druhe aby si si chlapa poistila ked ho vlastne este ani nemas . Nestojis mu za to aby sa prestahoval alebo aby si ty sla zit k nemu . On moze mat dieta o 5 aj 10+ rokov s nejakou s ktorou to bude mysliet vazne.. Si robis srandu ze Dumas nad dietatom s chlapom co zije 120km od teba . 2.5r je dost dlha doba uz ste to spolocne byvanie mohli mat davno poriesene Keby chcel , ocividne mu to vyhovuje takto . Nepotrebujes druhe dieta ale druheho chlapa co stebou bude normalne fungovat .

luccys
Dnes o 06:10
@pr85

@pr85 Cize ked sa vezmu a budu stale byvat od seba 120 km, tak to bude lepsie len preto, ze budu manzelia? 😌

anonym_1858df
Dnes o 07:16
@luccys

@pr85 Cize ked sa vezmu a budu stale byvat od seba 120 km, tak to bude lepsie len preto, ze budu manzelia? 😌

@luccys manželstvo nie je len papier, ale zodpovedný ľudia ktorý to myslia so sebou vážne ešte pred manželstvom riešia viacero vecí a jednou z nich je aj otázka bývania

luccys
Dnes o 07:21
@anonym_1858df

@luccys manželstvo nie je len papier, ale zodpovedný ľudia ktorý to myslia so sebou vážne ešte pred manželstvom riešia viacero vecí a jednou z nich je aj otázka bývania

@anonym_1858df Akurat ze oni o byvani spolu neuvazuju🙃 Vsak napisala, ze by stale fungovali takto.

anonym_3f5c83
Dnes o 07:28

Niesi tak trpezlivá a čo ešte pri dvoch deťoch, keď budeš mať otca len na víkendy
Podľa mňa nieje za tých okolnosti čo rozmýšľať

0silvia0
Dnes o 07:29

@anonym_autor ty sa nepozeraj na to, či pánko bude nešťastný bez potomka, pokiaľ sa pánko nepozerá na to, ako poriešiť vašu situáciu s bývaním, spoločným fungovaním atď. Neviem prečo sa dopredu uskromňuješ s víkendovým partnerom a otcom dieťaťa a už dopredu súhlasíš, že budeš na všetko sama.
Sadnite si k tejto téme a porozprávajte sa, či je potomok aktuálny a ako to poriešiť. Ak jemu len tikajú biologické hodiny a nezaujíma ho, ako bude matka jeho dieťaťa fungovať ekonomicky, sociálne, tak to nechaj radšej tak.

minenkaa
Dnes o 07:33
@pr85

@pr85 ktorý presne je nenormálny

pr85
Dnes o 08:12
@luccys

@luccys To som niekde tvrdil? Veď manželia musia bývať spolu, to je snáď jasné.

luccija
Dnes o 08:12

@anonym_autor určite nie, keď nechcete spoločne byvanie

pr85
Dnes o 08:13
@minenkaa

@pr85 ktorý presne je nenormálny

@minenkaa Druhé dieťa len v manželstve a pri spoločnom bývaní. To je riešenie ich situácie.

Strana
z2