icon

Mám dilemu, či chcem druhé dieťa

Včera o 19:16

Ahojte, potrebujem nadhľad nad moju situáciu. Mám 7 ročnú dcéru, odmalička je dosť náročná, tvrdohlavá, vzdorovitá a ja pri nej nie som takou kľudnou mamou akou by som chcela byť. Proste prvé roky boli tak náročne fyzicky aj psychicky, že som si povedala, že druhé určite nechcem. Som s ňou sama od jej 2 rokov. Teraz som však dva a pol roka vo vzťahu s novým priateľom, on je po 40tke, vlastné dieťa nemá a už viac krát povedal, že by chcel. Má rád aj moju dcéru, má dokonca lepšiu trpezlivosť ako ja a vraj ho rodičovstvo baví. Aj malá ho má rada a vedia sa spolu pekne zahrať a zároveň ich môžem nechať doma kým som v práci a viem, že sa o všetko postará. Priateľ je však s nami len cez víkendy a prázdniny- býva a pracuje 120 km. od mesta kde žijem ja. Takže aj keby sme chceli začať žiť spolu a mať dieťa, tak by sme fungovali ako rodina len cez víkendy a väčšinu času by bolo všetko na mne. A ja mam teraz dilemu čo robiť. Vo veľa veciach si sedíme a klape nám to a naozaj ho ľúbim a a viem, že aj on nás. Uvedomujem si však, že mu utekajú roky a ak svoj názor na dieťa nezmením, bude časom nešťastný. Ja by som možno trošku druhé aj chcela, ale strašne sa bojím toho, ako by som to všetko zvládla. Zároveň si však neviem predstaviť sa s ním rozísť a len tak mu povedať, aby si našiel takú, ktorá mu dieťa porodí.

Strana
z2
zmrzlinka2021
Dnes o 08:19

@anonym_autor

Akoze on bude nestastny?

Je drzi ako opica navrhnut ti dieta a vobec ta neziada aby si bola aj jeho zenou. Frajerka mu porodi, postara sa.

Realita - ako chce 120 km od dietata a teba zvladat domacnost a starostlivost o dieta?

Prosim ta, v dobrom, nebud sprosta. Najprv musite mat vy dvaja spolocny zivot, vy dvaja rodinu (cize vy dvaja sa musite stat rodinou) a AZ POTOM DIETA.

luccys
Dnes o 08:22
@pr85

@luccys To som niekde tvrdil? Veď manželia musia bývať spolu, to je snáď jasné.

@pr85 A kto ich donuti? A ti, co robia fusky v Nemecku atd., tak ti to maju inak?

minenkaa
Dnes o 08:25
@pr85

@minenkaa Druhé dieťa len v manželstve a pri spoločnom bývaní. To je riešenie ich situácie.

@pr85 a ostatné čo píšu,niečo iné?

minenkaa
Dnes o 08:26
@pr85

@luccys To som niekde tvrdil? Veď manželia musia bývať spolu, to je snáď jasné.

@pr85 bohactvo chlape na to že si už dosť starý, máš dosť zvláštne zmýšľanie ,manželstvo neznamena aj bývať spolu

minenkaa
Dnes o 08:28
@pr85

@minenkaa Druhé dieťa len v manželstve a pri spoločnom bývaní. To je riešenie ich situácie.

@pr85 ty si sa do svojej zeny zaľúbil,či bola jednoducho dobrá voľba v správny čas
Ti že je niekto ponožky a ma svoje zásady je uplne fajn ale ty si uplne slepí ,čo čítam tvoje odpovede

anonym_e70747
Dnes o 08:30
@minenkaa

@pr85 ty si sa do svojej zeny zaľúbil,či bola jednoducho dobrá voľba v správny čas
Ti že je niekto ponožky a ma svoje zásady je uplne fajn ale ty si uplne slepí ,čo čítam tvoje odpovede

@minenkaa aké ponožky?

minenkaa
Dnes o 08:31
@minenkaa

@minenkaa pobozny ,nemám okuliare ,sa ospravedlnujem

minenkaa
Dnes o 08:32
@anonym_e70747

@minenkaa aké ponožky?

@anonym_e70747 dakujem

luccys
Dnes o 08:32
@minenkaa

@minenkaa pobozny ,nemám okuliare ,sa ospravedlnujem

@minenkaa Jj, obcas tu rozsieva svoje bigotne nazory.

minenkaa
Dnes o 08:33
@luccys

@luccys ale in ma strasne úzke videnie

sisska96
Dnes o 08:34
@luccys

@pr85 A kto ich donuti? A ti, co robia fusky v Nemecku atd., tak ti to maju inak?

@luccys to už nie je rodina, kde muž chodí domov raz za mesiac z Nemecka. On má vtedy iba funkciu bankomatu

anonym_a9f58a
Dnes o 08:37

@anonym_autor prepac, ale si hlupa. s jednym deckom si ostala sama a koledujes si o to, ze budes sama s 2 detmi. ty nemas 2 a pol roka partnera, ty mas 2 a pol roka trtkaca. vy spolu realne nezijete, neriesite problemy, skutocny zivot. prazdniny a vikendy su nic, to nie je skutocny zivot, preto si presvedcena o tom, ze je idealny a vsetko vam funguje. ak chce on dieta, nech sa k vam prestahuje, zite normalne ako rodina 24/7 so vsetkym, co k tomu patri a po roku, ak to bude vsetko ok, uvazuj o dietati. pri takom sposobe zivota ako mate teraz, na dieta ani nepomysli. ak chce on dieta, nech vytvori podmienky, nech sa prestahuje, nech ukaze a dokaze, ze mu za to stojis. ak mu za prestahovanie nestojis, dieta uplne vypusti.

anonym_e70747
Dnes o 08:37
@luccys

@minenkaa
@luccys no a pán pobožný vo vedľajšej téme píše, že ak by ho žena podvádzala s istým typom vzťahu (nie jednorazovo), tak by končili. No toto, ja som myslela, že pobožní sa nerozvádzajú, ale zas oni majú toľko výnimiek a povolení v istých prípadoch, že sa vysekajú a vykecajú zo všetkého.

minenkaa
Dnes o 08:41
@anonym_e70747

@minenkaa
@luccys no a pán pobožný vo vedľajšej téme píše, že ak by ho žena podvádzala s istým typom vzťahu (nie jednorazovo), tak by končili. No toto, ja som myslela, že pobožní sa nerozvádzajú, ale zas oni majú toľko výnimiek a povolení v istých prípadoch, že sa vysekajú a vykecajú zo všetkého.

@anonym_e70747 on si je tou svojou ženou tak neskuticne istý ,a ešte aj napísal ,že decko na prsníku ,kde by šla

siska53
Dnes o 11:35

@anonym_autor Najprv si vyrieste byvanie a zladte predstavy, ako fungovat, az potom dieta. Treba sa dohodnut, kde budete byvat. Inak do toho neist. Nie tak, ze on bude chodit nadalej len cez vikendy.

viktoriaandrascik
Dnes o 11:41

V prvom rade začnite riešiť spoločné bývanie, financie a manželstvo a potom rozmýšlaj nad dieťaťom

Strana
z2