Mám mať dieťa teraz, alebo až po nasťahovaní?
Ako ste to zvládali vy? Staviame den, bude dokončený o rok a ja sa neviem rozhodnúť.. tehotenstvo bude urcite rizikové a teda ci otehotnieť uz teraz a uzivat si vklude v byte nohy hore.. alebo sa nasťahovať do domu a az vtedy otehotnieť.. neviem co by bolo menej stresujucejsie.. prvorodený ma 3,5 tak sa cas kráti ale zas nechcem za kazdu cenu stresovať teraz a stahovat a tak…
A ty mas istotu ze otehotnies hnet ? na prvy sup? To tak nie je vzdy. Mozes sa snazit 4m v priemere +9m tak porodis uz zabyvana :D alebo sa mozes snazit aj dlhsie.A vobec nemusi byt rizikove. Ja by som to stahovanie vobec neriesila. u nas je rozdiel medzi detmi 4.5r a je to super takze za mna sup sup do toho :D ale ja ta stahovat nebudem :D
Ja som otehotnela ked sme hladali dom, kedze sme nechceli stavat. My sme si povedali, ze teraz nie je spravny cas, kedze sa budeme stahovat, prerabat a este covid. Ale osud a dieta to chceli inak 😁.
@luu1122 😅 dvakrát som bola tehotna co som plánovala. Kebyze neriesim tak mam 20 deti😅
@miadi Ano 2x som otehotnela na 1 šup.. myslim ze teraz by to bolo podobne😅
A si si úplne istá ze hneď otehotnies? Vieš ono stat sa môže hocičo aj to že nebudes v byte s vyložený mi nohami ale v nemocnici (ja som tak bola) a neprajem ti to, čiže ta predvidatelnost je ťažká a veľa vecí môže vypálit tak, ako človek najmenej čaká. A áno sťahovanie do domu s veľkým bruchom alebo malým bábätkom by bolo náročnejšie ale tiež závisí od toho či už budete mat v dome všetko nachystané alebo dorabat za pochodu.
@ivana11155 jasne ja rozumiem niesom naivka v zivote som si presla uz všeličím.
@ivana11155 a Dakujem pekne za názor 😌
ono ak si to vieš naplánovať, tak by som volila až po dokončení domu...pravdepodbne to ani ako tehotnej nedá, aby si v čímkoľvek nepomohla ,,,teraz nemyslím pri dikončovacích prácach napr.malovanie ale už samotné sťahovanie, budeš si to chcieť pozariaďovať podľa seba a asi nebudeš sovšetkým čakať na muža kým príde z práce,,,,
Mam starsieho syna 2r a 3mes a teraz novorodenca a neviem si predstavit riesit okrem nich este nieco ine. Ani varit nestiham cize ja by som asi az po prestahovani a zariadeni vsetkeho sa do toho dala.
@mogaa super asi mas pravdu, dik
@martyzpp syn chodi do skolky, mam babky hned pri budúcom dome.. vela by pomohli a dom stavia firma ale aj tak by to bolo asi narocne
Neriešila by som. Muz zacal stavat este kym sme sa spoznali a stavia doteraz. 😂 Mimino ma cez pol roka a niekedy je tu sice strasny ruch,ale vobec to predsa nie je prekazka v tom mat rodinu a deti?! Bola som na rizikovom a otehotnela prave v priebehu stahovania z bytu do domu.
@kubkovamama jasne tak neni problem, my by sme sa nasťahovali az do uplne hotového zariadeného domu.. len to ci sa stahovat s bruchom alebo s novorodencom.. ze co je horsie 😀
známi sa sťahovali z východu na západ s deťmi 3,5r 1,5r a 3mes a dali to v pohode a my sme sa s mužom nasťahovali do bytu týždeň pred narodením nášho dieťatka 🙂 tiež v pohode 🙂
To mi nejako nevychádza 2x si bola tehotná a máš jedno dieťatko? Jedno tehotenstvo bolo neúspešne?
@lydiasabolova Vyborne.. vela závisí od povahy deti a od povahy rodicov asi😀
@danusa63 žeby??
Že keď si si taká istá, že sa dieťatko dá naplánovať......
@danusa63 Ach boze, poďme sa chytať za slovíčka.. idem si urobit dieta s tym ze zomrie nie? 🤦♀️
@danusa63 a pisala som len o plánovaní tehotenstva.. si sa nevyjadrila Ani k otázke ale rypnut musis.. klasika modrokonikovska🤦♀️
Klasika modrokonikovska nikdy neprotirec názoru anonymu 🙂
Otazka znie, ci dom stavia cely firma, alebo budete aj svojpomocne. Ci uz bude vsetko, naozaj ze vsetko urobene, alebo este budete riesit exterier atd. I okolo vybavenia kuchyne a izieb je dost behania. Stavba sa moze predlzit. Stahovanie je narocne a ked vies ze bude tehu rizikove, tak radsej s babom ako tehu sa stahovat. Ale ked mas pocas tehu riesit veci s domom...takze podla okolnosti.
Tak to dopredu nikdy nevies co by bolo lepsie alebo horsie ? Mozno v tehu horsie. Mozno s novorodencom jednoduchsie . Nikdy nevies. Mozno budes v nemocnici na rizikovom Mozno bude novorodenec spat pol dna? Alebo budes uplne nevyspana.Ktore obdobie ti prislo jednoduchsie? 6nedelie alebo posledne mesiace teho? Znie to ze mas kopec pomoci Takze zbytocna dilema je to len na tebe na co sa citis viac .
Za mna lepšie sa stahovat v tehotenstve. Za tych par mesiacov som si nachystala pre mimino aj na seba som myslela aby som z nemocky prisla do pohody.Rodila som koncom zimy,takze tu bol aj tak klud,v zime sme nic nerobili.V pohodke som si prezila 6tonedelie,prve mesiace a na jar sa zacalo robit.Teraz ak je hluk idem kocikovat,starsi chalani neriesia aj pomozu,dcerka je v škôlke.Ja nevidim problem.Aj ked pojdes do akoze hotoveho vzdy na dome budes robit,nikdy nebudes mat take to ničnerobenie ako v byte
Dokončený dom? Po roku? Nejdem nikomu brať ilúzie, ale takých stastlivcov veľa nie je...
A uprimne si myslis, ze 1 sex a si tehu? Asi by som to nechala tak a uvidis. Mozes ostat tehotna hned a nemusis ani o rok... Takze otazka podlamnauplne bezpredmetna
My sme sa sťahovali z paneláku do domu.. Keď rodičia kupovali dom, mama bola tehotná s najmladším bratom. Kým sme sa presťahovali už sa aj narodil, lebo na dome bolo veľa roboty. Nakoniec sme sa sťahovali, keď mal necelé 3 mesiace.. mamina vraví, že to bolo ťažké, ale zvládnuť sa to dá. My sme vtedy ešte mali chladničku asi tak 25 metrov od kuchyne, v inej budove ako bol dom :D A prežila to. Zvládneš to aj ty. Za mňa radšej s bábätkom, ako tehotná (aj keď posúdiť to neviem, lebo ani s jedným skúsenosť nemám).
Nikde nepísala, že si ideš robiť dieťa s tým, že zomrie. Ale písala si, že máš jedno dieťa, ale že dvakrát sa ti podarilo plánovane otehotnieť. @danusa63 si to všimla a slušne sa ťa opýtala či si o jedno dieťatko prišla. A nie je to chytanie za slovíčka, buď píšeš pravdu alebo nie.
Ak vam stavia firma na kluc, ze nastahujem sa a byvam, tak smelo do toho. Ak budete nieco dorabat svojpomocne, tak Ta porazi... Ty budes doma s detmi a muz stale na stavbe 😀. (Zvlastnej skusenosti)

podla mna tehotenstvo nenaplanujes, ja by som toto vobec neriesila. Ale to je moj nazor 😂