Máme plánovať druhé dieťa pred školou?
Ahojte mamičky.. zvažujeme druhého potomka. Prvý bude mať v januári 6 rokov a od septembra budúceho roka pôjde do školy. Myslíte si, že je lepšie porodiť druhé dieťa máj/jún a stráviť leto už s novorodencom, čím si všetci zvykneme v pohode a bez stresu z učenia a vstávania a pod? Alebo by ste to posunuli, aby sa druhé narodilo napríklad až niekedy v zime (čiže polovici šk. roka), s tým, že by som sa prvý polrok venovala naplno prváčikovi a až niekedy po Vianociach by sa narodilo druhé..
Ďakujem za názory.. a áno, poznám princíp počatia a že to nemusí vyjsť podľa našich plánov :D
Starší minulý rok nastúpil do prvého ročníka a 7.9 sa nám narodilo druhé babo...budem úprimná začiatky boli dosť náročné..keby to viem zariadiť inak tak by som to nechcela takto ale hold tak to vyšlo...pre staršieho to bolo strašne veľa zmien..škola súrodenec iný režim úlohy a tak...teraz je to už lepšie ale zrovna ten prvý ročník mal chudák taky náročnejší aj o to, že moja pozornosť a venovanie nebola taká ako pred tým, pri tom to potreboval koli skole🤷♀️
Je to jedno. Vždy môžeš ostať na rizikovom a bude po plánoch.
Ja by som povedala, že lepšie by bolo, keby dieťa sa narodilo v tom máji/júni a do septembra sa nejak už zladíte. Môj malý mal rok, keď prostredny išiel do školy a to bolo horšie, lebo akurát začal chodiť, brať hračky, atď.
A planujes otehotniet na prvy sup? Lebo to by uz teraz vychadzalo na jun... Aj my sme planovali, nakoniec az po 4-5 mesiacoch sa zadarilo. Ja by som to odlozila na jar, ked bude prvak (cize skusat pred letom) a prazdniny budes na materskej.
U nás sa druhé bábo narodilo v auguste a od septembra sme mali prváčku. No bol to dosť masaker, hlavne keď to malé bolo plačlivé a zároveň sa venovať aj prvákovi...
Po tejto skúsenosti by som určite odporúčala druhé naplánovať na máj/jún, nech si do septembra nájdete svoj rytmus.
To je jedno..prvaci nemaju ziadne ucenie dokopy .
No, ak nie si este tehotna, tak maj uz nestihas, najskor jun, ak sa to nepodari hned, moze to vyjst rovno na zaciatok skolskeho roka, tak ja by som to planovala najskor na taky november a brala do uvahy, ze to moze byt kludne aj februar, marec, alebo zaver skolskeho roka, kedy sa bides potrebovat viac venovat zaveru skolskeho roka, clovek nikdy nevie, to sa naplanovat presne neda, ale ak uz skusas planovat, tak ten zaver jesene by bol vhodny. Drzim palce, nech sa to podari a nech to dobre zvladnete🙂
Prvotny plan bolo babetko v septembri pri nastupe starsej do skoly. Babetko nam bohuzial odislo ale druhe sa zadarilo o pol roka..rodila som v aprili a starsia uz skoro koncila prvy rocnik uz mala rezim a zvladli sme aj ulohy aj odprevadzanie do skoly..uplne najspravnejsi cas nebude nikdy..
Snáď je to jedno nie. Mala by si akurát výhodu keby si na materskej počas leta nemusia riešiť čo so starším cez prázdniny. Ale plány mať môžeš , ale nemusia otehotnieť presne podľa plánov. Niekedy to trvá.
Čisto teoreticky,ak sa vám zadarí ,ako si naplanujete.
Ja by som jesenné deti nechcela nakoľko si rok bez rodičovského príspevku, áno sú súkromné škôlky ako náhrada.rok byť v jednej škôlke, zvykne si a potom zmeny, nakoľko o rok pôjde do štátnej.
My máme obe deti jarné a áno naplánované, vyšlo nám to.nakoľko je to dobre obdobie.zopar mesiacov bez rodičaku, môžte chodiť von za pekného pocasia.ked začne chodiť cca okolo roku.zase len dobré obdobie.lebo nemá oteplovacky..plus nemusíš riešiť odklad dieťaťa ,nakoľko zväčša jarné deti idú nástup klasický v septembri.
A leto strávite spolu.
Pre niekoho hovadiny.ale my sme reálne takto uvažovali.
@majka99999 ano takto by to bolo asi najlepsie, pockat do jari a mat zimne dietatko aj druhe, aspon by sa vynosili veci po starsom :D
@pe_mi kedze sa nam prve podarilo na prvy sup, tak predpokladam, ze to tak bude aj pri druhom, preto som taka trufala a dovolujem si to planovat :D a ano, aj male detaily zavazia, ked si mozem veci ulahcit, preco by som to nespravila.. 🙂
dakujem baby za nazory.. skusime to teda az niekedy na jar, uzijem si naplno nasho prvacika aspon prvy polrok 🙂
Bezproblemove pocatie pri prvom nemusi byt zarukou lahkeho pocatia pri druhom. Moja svagrina pocala 3 seti na 1.-2.supu a 4.skusali vyse pol roka. Ka som to mala napr.opacne, 1.rtvalo 15 mes, 2.na prvu supu. A predsa, uz si o 7 rokov starsia.
@mimi3008 ano ved jasne, ale radsej teda zacneme neskor a nejdeme to silit.. nechcem, aby to vyslo na zaciatok skolskeho roka nasho prvacika 😊
😂 sulam sa ak si myslis,ze si Boh a naplanujes si na mesiac presne kedy otehotnies.Ale drzim palce 😂😂😂
Prve na prvy sup a druhe o 2 roky neskor ako som planovala,popri tom potraty,takze naozaj sa mozem len nad takymito kalkulaciami pousmiat
@pe_mi Prečo by si mala byť rok bez rodičovského príspevku pri jesennom dieťati? Mám 2 októbrové deti a normálne išli do škôlky od septembra a v októbri mali 3 roky. Dokonca aj decembrové dieťa mi zobrali od septembra normálne do štátnej škôlky, u nás súkromné ani nie sú.
@janickacrazy keď hovorím o našom meste, miesta nemáme.obe sestry majú októbrové deti.sice staršia dala do súkromnej na ten rok,druhá bola doma. Kamarátky v okolí tiež nebrali deti, dokonca ani od pol roka januára.jednoducjo nie je miesto.
Keď máš jesenné dieťa ,väčšinou to tak býva.
@maminkadeticiek a ja zas mam v okoli viacero zien, ktore si druhe pekne naplanovali a aj im to plus minus mesiac vyslo .. samozrejme ratam s tym, ze to nemusi vyjst..
Ja mam druhe julove a planovat mozes kolko chces, realita moze byt uplne ina … moj bol tak narocne dieta ze ja som nebola prve tyzdne schopna pre starsiu ani ranajky spravit, maly chcel len na mne byt, 20 minutova prechadzka raz za 3 dni bolo pre mna maximum, kocik hejtoval do novembra, v autosedacke vrieskal, v noci nespal … bola som rada ked isla na prazdniny niekam lebo so mnou doma nuda, babatko si nijako prve tyzdne/mesiace neuzila to sa zlepsilo az casom takze za mna je to uplne jedno kedy, zalezi od babatka ake bude

Podla mna to je jedno a zbytocne nad tym tak premyslas