icon

Mamičky sa delia o skúsenosti s druhým dieťaťom po rokoch

11. dec 2023

Ahojte, vždy som chcela 2deti ideálne rok-dva rozdiel, osud to zariadil inak, mam 5,5 ročného a milujem ho absolútne najviac na svete.....druhe dietatko neprichadzalo...moj návrat po MD do bývalej práce bol HOROR, ktorý som riešila odchodom a som v inej práci kde už vsak nemám zmvluvu na neurčitú dobu....kým ju získam (možno ani nie) prejdú 2 rocky....

Ide o to, že v lete sme prišli o druhého anjelika a úplne som sa ponorila do práce, vnútri som však smutná, prázdna, chcem ešte druhé dieťatko no trápi ma ze budem mat veliký vekový rozdiel, trápi ma neistota po MD keďže už nemám neurčitú zmluvu ako predtym ....a aj svet je taky čudný, všetko drahé hypo na krku, niežeby sme boli na tom zle stále investujeme do domu, ale od kedy sa malý narodil sme napr. Neboli pri mori.....sme na tom celkom fajn, ja mam príjem 1100 mm podobne hypo je 200,ale tak človek sa boji keď vidím ze karfiol v lidli stojí 4,99€ (včera som tu videla takú fotku)...

Na druhej strane vnímam aj tu na MK ze zrazu maminy jedinacikov majú druhé babo také okolo 35 rokov ako ja....neviem hľadám nejaký názor tej ktorá to ma podobne aký je jej pohľad

colsami
11. dec 2023

Svet nespadne za to ze budete mat vacsi vekovy rozostup medzi detmi, tak pokoj. Je mi luto straty babatka...

Ale nemyslim si ze svet je taky zly, uz davno sme si nezili celkovo aspon v nasich podmienkach v takom blahobyte. Tu u nas mame vsetko, okrem uplne zakladnych zivotnych potrieb... Ja neviem ci by sa niekto chcel radsej narodit do obdobi vojen, hladovania, byvalo xy ludi v jednom dome... vtedy lepsie bolo? A ludia mali deti aj pracovali aj si zili a plnili svoje sny... A to aj bez karfiolov... Ten som nekupovala riadna davno, zijem spokojne aj bez neho.

Kazda doba ma svoje vyhody a nevyhody ale trapis sa podla mna zbytocnymi vecami. Bat sa ked vidim karfiol v Lidli za 5 ecok, viem ze to bolo obrazne myslene ale aj tak je to absurdne 🙂

Pozri, bud druhe dieta pride alebo nie... A ked pride, veci si prisposobite, aby dobre bolo.

Mate novy dom (ini snivaju) , mate hypo na krku (azda Ta nenutili ..a vies kolky by chcelia nedaju im?), mas podla veetkeho muza a vytuzene dietatko... Zmen trosku pohlad na svet a vaz si co mas a raduj sa z toho, isto by si to nemenila za zivot v 1940.

marsmykkok
11. dec 2023

35 ak si už rodila nie je stále veľa. Kľudne by som to nehnala a dorobte domček, užite si nejakú dovolenku, dieťatko môže byť aj okolo 40tky. A myslím, že to bude lepšie aj z hľadiska vekového rozdielu. Mať doma novorodenca a do toho prváka, ktorý je ešte stále nesamostatný, treba sa s ním učiť, pripravovať ho do školy, je doma už pred obedom a teda celé dni máš na krku 2 deti a aj starší bude pýtať pozornosť, ešte viac ako teraz lebo bude žiarliť. Ak pár rokov počkáš, staršie bude mať okolo 10, teda už samostatná jednotka viac-menej a bude to potom ľahšie, lebo staršiemu len navaríš, operieš, porozprávaš sa s ním, nebude vyžadovať tvoju pozornosť takú a môžeš mať viac síl na novorodenca.

miadi
11. dec 2023

Mine je take cudne ten nazov jednomatky. Akoby boli nejaka suciastka. Tak chcu aj ine zeny viac ako jedno dieta a mali stastie zatial co tebe sa nedari mat dopriate co by si chcela. Vekovy rozdiel by ta nemusel trapit . Moj muz mà s bratom 11r rozdiel a maju lepsi vztah ako Ja s 2.5r rozdielom. Je to individualne.Ako si sadnu povahy atd. Druhe dieta nemas koli prvemu aby malo kamosa ak ho v surodencovi ma to je len bonus. Mat ho je skor o tom ze rodicia chcu a su schopni postarat sa vychovat dalsie dieta. Ked sa pozries na historiu ludstva vzdy bola nejaka doba vojny nasilie chudoba. Hlavne sa zbav negativity tes sa z malickosti. Zivot je krasny ci uz budes dvojmatka ci jednomatka.

bolarazjedna
11. dec 2023

Ak túžiš po druhom dieťatku, tak nerieš vekový rozdiel, menší už nebude... A dobre, nebudú mať spoločné záujmy sle zo neznamená, že nebudú sa mať radi ako súrodenci.... Takisto, ani malý vekový rozdiel nie je garancia na dobré vzťahy medzi deťmi, takže to je hop alebo trop.
Súhlasím, že keď sa pozrieš dozadu aj 500-1000rokov, nikdy ľudia nemali taky blahobyt a komfort ako teraz.
Ten úväzok na určitú dobu by ma tiež trápilo, ale zase nevieš, čo donesie budúcnosť. Možno o pol roka budeš pracovať už inde, možno sa vám podarí babo až o 2 roky, keď už budeš mať v súčasnej práci zmluvu na neurčito.

michaela412
11. dec 2023

Medzi mnou a sestrou je rozdiel 7rokov a máme sa radšej a spolu vychádzame super, než môj muž s jeho bratom - rozdiel rok aj tri mesiace. Na veku nezáleží. Ak máš 35 rokov je to ešte v pohode, švagriná rodila v 40tke a všetko bolo v poriadku. Moja dcérka má 4,5roka a súrodenec ešte žiadny a mám 34rokov. Ak sa cítiš na druhé a manžel tiež, tak nie je problém. Robotu si nájdeš po materskej, dovtedy možno budú zas iné možnosti

chiarisimo
11. dec 2023

Ahoj, mám 36 rokov, mám 12 ročného syna a 16 mesačnú dcérku, už teraz viem, že ma späť to roboty nezoberú... neviem aké to bude o 2 roky a neviem, čo bude zajtra...
možno ti dám len 1 radu, nerozmýšľaj okolo toho tak, aj tak sa vie život niekedy v sekunde obrátiť... ak si zdravá a túžiš po bábätku, neotáľaj a nevymýšľaj kadejaké životné scenáre... držím palce, nám malinká zmenila život, syn je rád, že nie je sám a my máme zase odznova milé povinnosti, lebo syn sa už od nás pomaly odpútava

elmivelmi
11. dec 2023

A co vlastne riesis?Moja zbama tiez tvrdila ze nechce uz dieta po 35 ,mala jedno j som stihla 3 deti do 2rokov a ona ze po 35 nie a teraz jej ide na 41 a caka druhe,rozdiel bude mat dobrych 7r.Asi sa im protrafilo.
A ty vlstne co chces?Ved nechaj tk na nahodu,uvidis,ak nie -neries.Mu sme tiez boli pri moro az po 8r ked mala prva dcera 6r az.

alexis617
5. jan 2024

No ja som mala 37 keď sa mi narodil môj 4 syn a o 2 týždne na to mal prví 18r v tedy som bola najstaršia rodička na odelení ,ale svet sa za 6 rokov zmenil ,ale mala som istotu ,že po materskej mám sa kam vrátiť do práce druhé dieťatko by som planovala skôr vek je byč čo ženu poháňa ja mám rozdiel medzy 1 a 2 až 10 rokov a je to dosť medzi 2 a 3. 3,5r a medzi 3 a 4 .4,5r vieš ,ale ja som od každého išla do práce od 6 mesiacov aspoň na 4- 6 hodín