Manžel
Ahojte .. prišla som sa sem trošku vyrozprávať.. S manželom sme spolu už dlho a dlho sme nemohli mať deti.. nakoniec sa nám po 5 rokoch podarilo a máme krásneho zdravého syna ... Problém je v Tom , že keď sme ho ešte nemali chodili k nám deti z rodiny , ktoré ľúbime ako svoje a vždy keď som ich videla s ním ako sa hrajú ako chodíme na výlety som si predstavovala akeby by to bolo keby máme svoje... Viem že ho to trápilo niekedy ešte viacej ako mňa. No a teraz k veci.. príchodom malého to vôbec nieje tak ako som myslela ..áno zbožňuje ho to nemôžem povedať ,keď sa narodil pomáhal ale mala som taký pocit ako by sa ho bal... Teraz keď je starší vôbec nieje taký k nemu , žeby sa sám od seba začal s ním hrať , ukazovať mu , vysvetľovať viete taký vzťah otec syn .. akože nevravím že sa s ním nehrá vôbec , ale čakala som , že bude taký , že mu bude chcieť všetko vysvetľovať, ukazovať že sa v ňom bude vidieť ... Chápem , že pracuje , ale už len tým že sme tak dlho naňho čakali a vedela som , že vždy túžil po dieťati som myslela , že to bude iné... Neviem či chápete čo chcem povedať ..
Ake velke je dieta? Do urciteho veku vela muzov ani nevie, co s tym dietatom ma poriadne robit a treba ich trochu nasmerovat 😅
Ake velke je dieta? Do urciteho veku vela muzov ani nevie, co s tym dietatom ma poriadne robit a treba ich trochu nasmerovat 😅
@anjelicek26 Má 2,5
@anonym_autor tak asi je iné chvíľu sa pohrať s dieťaťom niekoho cudzieho a mať svoje vlastne 24/7 plus zodpovednosť s výchova… však ono sa to utrasie, cim bude syn starší…
Nie kazdy muz je hrr do deti. Je kopec muzov s predstavou, ze on do prace a ona sa postara o deti. Nedavaju to, ako je to casovo a energeticky narocne. Venovat sa im, hrat sa s nimi xx hodin denne, 7 dni v tyzdni. Ale mozno sa to zlepsi casom, ked bude vacsie.
Je vela vztahov, ze par bez deti super, rozumeju si. Ked pride dieta, on je zrazu bezradny a nema sa prilis do aktivit.
Tak návšteva je iné ako mať dieťa stále doma. Naplánuj aktivity ty. Ty si čakala to hento a rozprávala si sa s ním?
Nuž nastala realita 🙂. Ono jedna vec je pohrať sa dve hodinky na návšteve či ísť niekde na výlet,kde sú s deťmi aj ich rodičia a úplne dačo iné je ,mať dieťa doma 24/7.
Bohužiaľ takto je to u mnohých párov,keď príde dieťa,je to jedna z najväčších skúšok a previerok vzťahu a mnoho vzťahov aj na tomto stroskota. Nie kvôli dieťaťu ako takému,ale kvôli tej obrovskej a trvalej zmene vo vzťahu. To prináša celkom inú dynamiku, zodpovednosť, reakcie,treba sa prispôsobovať, často meniť plány za pochodu, a hlavne už nikdy to nebude len o tých dvoch ako o páre.
@anonym_autor Ine je vlastne a ine je cudzie. Daj mu cas, zvycajne sa chlapi vedia tak naozaj venovat az starsim detom. A mozno skus nadhodit temu, ze co sa deje, ci len nevie ako na to alebo ci si to predstavoval inak, ze ci mu vies nejak pomoct.
Ťažko z tvojho popisu vyvodiť záver. Neviem presne koľko si čakala že sa mu bude venovať a koľko sa mu venuje. Napíš to presne. Možno máš prehnane veľké očakávania. Lebo píšeš, že si čakala, že mu bude všetko chcieť vysvetliť. Ja vidím v okolí, že sa ženy snažia vyplniť každú sekundu dňa aby sa dieťa nedajbože nenudilo alebo nezanedbali vývoj keď v 2 rokoch nebude poznať farby a 20 anglických slovíčok. Možno máš na neho fakt vysoké nároky a možno nie. Možno sa mu venuje 3 minúty denne. Ale to nám musíš napísať ty, lebo to z popisu vôbec nie je jasné.
@anonym_autor chce to iba otvoreny rozhovor o tvojich pocitoch , trochu ho viac zapojit a nebude to koniec sveta
Je úplne iné sa povenovať cudzím deťom a je iné mať vlastné dieťa. Toto sme si aj my mysleli aké to bude , mali sme svoje predstavy. A potom prišla facka 😅 Na toto ťa nikto nepripraví toto si musíš zažiť. Ale to už je neskoro keď je človiečik tu. Vzťah sa zmenil aj nám a velmi , je to už iný život proste.
Rovnako som bola smutna aj ja, ale cim su chlapci starsi tym sa s nimi vie viac zahrat / povenovat sa im (budu mat 3 a 4r). Ale akoze casto mu to musim pripominat, a to s nimi cele dni nie je, takze nemozu mu “ist na nervy”. Proste ho to s nimi nebavi, dufam, ze to bude este lepsie, ked uz nebudu tak vystrajat za kazdu blbost😁
Ale ano, je to smutne sa na to pozerat
Chápem čo tým chceš povedať.Pri iných taký pri svojom onaký.Ine je venovať sa dieťaťu ktoré nieje vaše a iné ktoré máte spolu.Mozno nema v sebe to čo si očakávala a možno aj on sám si to až teraz uvedomil
Deti su najkrajsie u sussedov, a ked spia. 🙂
Venovat sa parkrat za cas, ked pride navsteva je ine, ako (povinne) kazdy den doma.
Navyse kopec chlapov si zacne vytvarat nejaky hlbsi partacky vztah s dietatom az od 3+. Ked je viac samostatne a postupne chapave.
No a niekto zisti, ze uloha animatora ho nebavi a ani bavit nebude.
Kedysi rodicia detom ani animatora nerobili. Proste ich zapriahli do drobnej prace popri sebe a to bola cela animacia. Napriklad chodit po poli za nimi a dosypat zrnka do jamiek a zahrnut.
Ale travili spolu cas, robili spolu veci, dieta sa ucilo a malo zaroven pocit, ze je ocenovane. Ze je sucast. Aj sa nenudilo, aj sa unavilo. Tak ho supli spat na medzu na plachtu a bolo.
Ziadne specialne hracky, hry, vymyslanie, ako ho zabavit a nieco naucit.
Mozno skuste ist touto cestou aj doma.
Super neviem či dnes čítal modrého kona😂😂😂ale už pol hodinu sú zavretý v izbe a hrajú sa 🙏🙏🙏

@anonym_autor Niekto vam spolocne nakecal ze mat dieta je to najkrajsie a najlepsie co sa vam v zivote moze stat. Realita vas dobehla, jeho skor a drsnejsie lebo nema take hormony.
Davaj bacha aby manzel nezistil ze dieta mu zobralo ovela viac ako mu vie dat.