Manžel nezvláda naše dieťa
Ahojte,v skratke manžel je doma celý august,nemá zákazky.Tak cez deň pokiaľ som ja v robote sa venuje nasmu chlapčekovi,má 5rokov.Stazuje sa že ho nezvláda,že celý deň si ani nesadne,stále synček chce niečo od neho alebo aby sa s ním hral.Ked dôjdem z roboty domov,manžel už vo dverách mi povie že vymeníme sa že on si chce oddýchnuť a byť sám až do večera.Ja idem variť čo treba upratať a popritom sa venujem aj synovi.Lenze ja viem všetko naraz robiť.Vecer malý chce manžela aby ho uspaval,lebo dobre vie že pri ňom môže odbehovat a vymýšľať.Ked ho uspim ja,prečítam mu rozprávku dám pusu a idem preč.Zachvilu spí.Hrat sa ja sa s ním pohram,potom ho nechám aj samého sa hrať a ja si idem niečo iné robiť.Manzelovi sa to nepáči že keď sa hrať tak byť nonstop pri synovi a hrať sa s ním.Maly stále kričí naňho tato povoz ma na tatrovke.Manzel povie nie.Syn začne plakať a manžel hneď ide za ním.Toto sú len príklady ako to u nás vyzerá
Moj je tiez taky lahne na zem ku dcere a akoze sa s nou hraje..starsiemu da tablet a pokoj. Take ze zobrat deti na kupalisko toho sa nedockam boji sa slnka. Minuly rok som vzala starsieho na celodenny vylet vlakom len mi dvaja rano o 6stej vlak domov sme prisli 23.Doms plny drez riadov na odkvapka aci kopa ktoru som tam nechala vecer predtym po umyti a rano o 5tej nestihla odlozit do skrinoek(myslela som ze mu dopne nedoplo). Ked som prisla a pytala sa preco to nespratal tak som nepovedala preco nepozbieral saty zo susiaka nepovedala som. Na otazku co robil cely den hral sa s 5rocnou
Navareme mali
Kde bol s malou sa prejst odpoved v stavkovej podat sportku
Tak o 23bola hadka. Ja ukladala veci do skriniek umyvala taniere a on sa urazil bo nanho kricim a 3dni bavil urazeneho.
Keď malo naše dieťa 4 roky, začala som chodiť na VŠ, čo znamenalo byť každú celú sobotu mimo. Muž mi urobil desiatu, navaril obed, popratal po sebe, stihol čo to okolo domu porobiť. Do všetkého zapojil dieťa. Vymýšľal rôzne blbiny, čo by som ja nikdy nedovolila (v očiach matky nebezpečné veci). Vždy povedal, že sa mali parádne. Neviem a ani si nechcem predstaviť mať vedľa seba muža ako autorka.
Noa? Aspon zistil ake je "lahke" starat sa o dieta.
Odpoved...Ty mas pravidla a trvas na nich, a manzel nie, s nim maly asi toci ako sa mu chce...placom si vynucuje aby otec robi co chce maly. Chyba je v manzelovi...musi vediet povedat nie a vydrzat truc a hnev syna...inak sa to bude zhorsovat. Takze to vysvetli manzelovi...
@euka210 Jemu to ťažko vysvetliť.
@slavomira236 No môj tak isto,aspoň že tanier po sebe keď sa naje dá do drezu a smeti do koša.Viac nespraví nič.
Veru, ťažká robota starať sa o 5 ročného chlapca a nemusiet popri tom v domácnosti ani prstom pohnúť. Majú to chudáci chlapi ťažké 🙄
Výborne. Len nech "nezvláda". Aspoň sa bude vedieť lepšie vžiť, čo to znamená starať sa o dieťa. Jeho sťažnosti by som prešla mlčaním. Vynikajúco, tlieskam, toto by mal mať naordinované každý chlap, ktorý má deti. PS: máme to podobné doma, síce nie teraz, ale keď sú deti sopľavé, je s nimi muž kým som v práci a poviem ti tak, že za tie 2 roky už sa naučil urobiť veľa vecí "popri" nich 😉. Je to len o cviku, veď my matky sme tiež učené z neba nespadli, všakže...
Otázka ako tomu dopomôcť aby manžel nebol taký vyčerpaný pri dieťati?Aby ho dieťa poslúchalo atď?
Ty si myslis, že aj muž by mal také obavy o teba a chcel by, aby si si oddýchla?
Ako si ho naučil tak ma ..
veď ty si si tu už veľa x písala len teraz si troška niečo pozmenila nech si to vychutná a to ma chlapec 5 r už je "veľký",má ho zobrať na pol deň preč a zabavili by sa.Ved nech ho zoberie do lesa, múzea, kina, bicykel má voľno tak, keď nie je chorý nemôže byť tak unavený, aby nevládal pri 5 r
Nedá sa extra oddýchnuť, keď ma doma dieťa pripadá mi ako keby ho mal doma prvý den a nebol naňho zvyknutý.
A, keď prší tak karty, domino, stavebnice, plastelína, nech mu dá niečo vystrihovat, kresliť, vyrábať, nové pracovné zošity, nech sa učia vlajky, značky áut, pozerajú rozprávku
anonym,
1. Neprší bez prestávky, a aj keď prší, je pomerne teplo a príjemne
2. Rôzne aktivity sa dajú robiť aj v daždi, počuli ste doma už o gumákoch a pršiplášťoch? Chlap ani dieťa nie sú z cukru! Len treba chcieť
Fuuuha, no ja neviem čo sa ešte dá robiť s akým neschopným mužom. Ak nezvláda dieťa, tak potom si najmite nejaku opatrovateľku plus upratovačku k tomu. Ináč zaujímavé zmyslanie že on ledva zvládne jedno dieťa, ale ty autorka musíš aj prácu aj dieťa aj navarit a upratat.

🤣🤣🤣prepac, zena musi vsetko zvldat a ked sa chce vystazovat presne v takejto veci muzovi tak jej povie, ze ved nic nerobis cely den! 👍. Mna to pobavilo velmi.