icon

Manžel sa nevenuje bábätku

27. máj 2021

Minule som sem pisala, ze mame 2 mesacne babatko, a manzel ho nikdy nevezme na ruky, lebo sa boji, a ze jedine sa mu asi 6 slovami za den prihovori, pohladka ho po hlavke, da pusu na hlavku, a to je vsetko. Neprebali, nenakrmi, uplne nic. Ste mi tu viacere pisali, ze to je normalne, ze zena sa ma starat. Tak mame pokracovanie. Syncek sa zacal usmievat, a muz vidi ze na mna sa syncek stale usmieva, a na neho obcas, aj to nie taky velky usmev ako na mna. Tak dnes mi smutne vravel, ze preco sa aj na neho neusmieva. No co mu mam povedat... Ved sa mu vobec nevenuje 😕.

Strana
z2
elizabet173
27. máj 2021

@zuvelyn v prvej diskusii písala, že ho prvé dva týždne prebaľoval aj kŕmil, vtedy sa nebál? To by som pochopila skôr. Zistil, že je pohodlnejšie sa báť, ako zdvihnúť zadok a venovať sa svojmu vlastnému dieťaťu.
@zuvelyn máš úplnú pravdu, ja si tu niekedy pripadám ako na inej planéte, kopa mužov je na MD a tu budú ženy lenivých sebcov obhajovať. A že je smutný, keď sa malý na neho neusmieva a podobné capiny....malé dieťa som mala pred mnohými rokmi, ani by mi nenapadlo, že by ho muž nedokázal prebaliť, uspať, okúpať, ponosiť po byte. Ten výraz modrokoníkovský chmuľo sa mi páči, ten si zapamätám.

mabenn
27. máj 2021

Bože žena...načo zas...chceš vyrobiť poriadny problém z toho? Muž ma dieťa rád, bojí sa no...druhá téma o tom istom, ženy dobre píšu, už minule písali...čo ešte treba? Daj mu čas, ty sa ukľudni, čím viac do toho budeš rýpať, tým bude časom horšie

mamutka
27. máj 2021

A keď napr.matka ochorie, hentaky chlap urobí akože co? To sú blbé výhovorky, nech sa k tomu postaví ako otec a naučí sa co nevie. To aj v skole plakal, že mu nejde písanie, že nech ho teda nechajú tak, ci sa nakoniec naučil?
Nechápem ako môžu ženy písať, že je normálne, ak sa chlapi bábätkám moc nevenujú. Každý jeden normálny otec je zo svojho dieťaťa na mäkko hneď od začiatku a venuje sa, keď mu to čas dovolí. Ak sa muž bábätku nemá záujem venovať a akože počká, kým vyrastie a bude s nim zábava, tak ďakujem pekne, o takych....som tu už x krát čítala a v reálnom živote ich registrujem tiež. Ženy sa po rokoch nestačia čudovať, čo všetko ešte majú tí ich chlapi časom na háku... Ale tak co si vybrali a obhajovali, to majú. Toto "venovanie sa" co sa tu spomína normálne určite nie je

mima172
27. máj 2021

Do spomínanej diskusie som prispela aj ja a musíš uznať, že 99% komentárov bolo pravé opačných, že to normálne NIE JE. Nechcem ta určite súdiť, nato nemám právo, no myslím, že sa tak trápiš, až si si vybrala len tie názory, ktoré sa ti "hodili". K veci - prečo by sa malo dieťatko usmievať na niekoho, ku komu buď nemá alebo má vytvorené len velmi slabé puto. Moja dcérka sa napr usmieva len na mňa, manžela (na neho oveľa viac, keď príde z prace, tak ja už ani neexistujem) a malé deti, inak ju voláme "mračko", proste pusti si k telu, len tých, čo má rada 🙂 Tvoja otázka, čo mu máš povedať? Osobne by som mu povedala pravdu, svoj pohľad, že sa nemôže čudovať, keď je len ujo a nie otec (otec je pre mňa ten, čo nie iba dieťa spraví ale sa o neho aj stará). Dala by som mu ultimátum, buď sa začne správať ako otec alebo tam sú dvere. Možno to znie drsne, no som zástancom toho, že život je krátky a premrhať ho s človekom, ktorý ani nepoláska vlastné dieťa, nevezme ho von do kočíka atď, jednoducho určite nie 😌😊 Musí pochopiť, že aj on je rodič, nielen ty 😉

whatever1
27. máj 2021

Ja tu zasnem aky ohlad sa tu berie na toho chlapa. Chudaaacik ako mu to len povedat aby nemal ranene city😅...ale ze kompletne vsetku robotu okolo babatka hodil na manzelku, ktora nemoze pomaly odbehnut ani na zachod, tak to je ok. Podla mna je to velmi sebecke od neho. Co v pripade ze manzelka ochorie alebo pojde do nemocnice???

zuzana1688
27. máj 2021

Ahoj nič si s toho nerob nie všetci ale muži sú taký stále chcú byť mladý atraktívny a niektorí nepomáhajú ani v domácnosti a berú to ako normálne... Najväčšia skúška lásky dvoch ľudí je dieťa život sa ti zmení a nám ženám neostáva nič len sa starať🙂Tak veľa šťastia a nezúfaj bude určite lepšie ☘️

trixi12
27. máj 2021

tak má chlapec o čo si koledoval... dieťa sa usmieva na toho, kto sa oň stará a trávi s ním čas, a keď sa bojí, tak nech sa nečuduje, že aj dieťa sa bude báť jeho. Sa ho spýtaj, či aj s ostatnými členmi rodiny si buduje vzťah tak, že si ich sem-tam na minútku všimne. Alebo keď príde z roboty, pozdrav ho, a ak sa bude chcieť rozprávať tak mu povedz že a načo, veď si si ho už všimla, a to stačí. To, že je dieťa malé, neznamená, že nevníma.

tramtada31
27. máj 2021

@elizabet173 ale môže to byt aj tým, že ho kritizovala, že niečo robi zle a preto sa sekol, keď vraví, že sa boji, aby ho zle nechytil. To nemá zo svojej hlavy. Mne muž dceru ako partyzdnovu skoro prevrhol z kocika na zem, keby som ju nezachytila. Sprchoval ju tak, že ju skoro utopil, obliekal tak, že sa cudujem, že nemá dolamane malicky a palce, ale bola som ticho, lebo som vedela, že by sa tiež zaťal, že si to mám robit sama, keď on to nevie. Aj pri každej možnej prilezitosti som mu ju strcila do rúk-idem varit, do sprchy, so psom,... Dnes ju kúpe, umyva vlasy, utiera zadok, uspava len on a Tatinko je najväčší milacik a aj ona jeho.

Strana
z2