icon

Manžel sa po pôrode zmenil: Čo robiť?

24. sep 2024

Ahojte zienky, uz neviem ako dalej. Manzel sa velmi zmenil po porode. Viem, ze sa zmenilo aj moje telo a uz nie som taka stihla, mam strie na bruchu, velke bolestive naliate prsia, vyssiu vahu (cca10kg) ale necakala som, ze sa mi manzel takto odcudzi, ze bude chodit po veceroch von a spavat v inej izbe. Mame narocnejsie babatko, chce byt casto na prsniku, nalepeny cez den aj v noci na mne, rad sa nosi po rukach aj v nosici. Manzel sa zacal flakat, lebo vraj nestrpi jeho plac, ale ja viem, ze v tom je nieco ine, mozno nejaka ina. Rozumiem, ze nemam na neho tolko casu, ale on mi s malym ani nepomaha. Chodi len do prace, pozera telku alebo sa flaka, pritom ma doma 5 mesacne babatko. Som z neho sklamana a nechcem byt dalej vodena za nos. Dnes sa tiez v noci vytratil, myslel si, ze spime a prisiel asi o dve hodiny. Pozrela som mu za ten cas fb, mal tam nejake divne spravy s kolegom, ze potrebuje sex a ak som to dobre pochopila, tak ten vyhladava asi v nejakom erotickom salone, bordeli, private. Ja som normalne zhrozena, znechutena, ako jeden chlap nieco take dokaze. Mozno ho uz nepritahujem, ale takto to riesit nemusel. Co by ste robili?
Je mi do placu, ze sa cely den staram o dieta, domacnost, snazim sa aj o seba ale on o mna, ani nas nema zaujem, radsej podvadza zenu, ktora darovala zivot jeho dietatu.
Chcela by som sa ho na to opytat, ak znova neutecie, nezdrhne a nebude sa mi vyhybat. Len ocakavam nejaku loz priamo do oci, alebo vycitku na to ako vyzeram.

andrea2323
24. sep 2024

Veľmi ma to mrzí autorka, ja mám 3m chlapca a neviem si predstaviť, že by sa mi toto dialo.. normálne si sa s ním skúsila porozprávať? Povedať mu, resp dohodnúť sa, aby aj on prevzal časť zodpovednosti o dieťatko a ty by si mala kus času pre seba? Jasneže sa ti nechce jemu až tak venovať, keď je všetka starostlivosť na tebe, musíš byť unavená.. a to by on mal nejak rozumne pochopiť. A kludne sa ho aj na tú neveru spýtaj - všetko narovninu. Nech doma všetko robi tak ako ty a potom uvidíme koľko bude mať energie niekde chodiť.

barka1
24. sep 2024

Vela chlapov nezvládne, ked ich z prvého miesta v živote ženy vytlaci dieta. Ani ked je jeho vlastné. To bude aj vas pripad. Kila navyse za tým asi nebudu.

janage
24. sep 2024

Kúpila by som mu extra štuple do uší aj s protihlukovymi slúchadlami a keďže aj tak nespí, dieťa by povedzme od 19.00 do 24.00 mal na starosti on. Ty by si si išla ľahnúť a nosil by ti ho len na dojčenie. Nosič máte predpokladám a 2 zdravé ruky má tiež.
Keď si oddýchneš a trocha sa pozbieraš, potom rieš.
Ono mne dieťa revalo non stop, bolo úplne jedno či bolo na rukách alebo nie. A ten neustály rev bol psychicky neskutočne vyčerpávajúci. A fyzicky som trpela nedostatkom spánku.
To čo robí muž je hnus. Opustiť blizkeho človeka v jeho ťažkých chvíľach a nechať bez pomoci...toto mu už nikdy neodpustíš. Môžeš sa s tým zmieriť časom, ak by sa zmenil, ale nezabudneš úplne a vždy to tam bude. Že ťa podrazil, keď si ho najviac potrebovala.

ysseba
24. sep 2024

Ja by som vo svojom zivote nestrpela chlapa, ktory by na vlastne dieta, malé babatko, ktore sa nevie inac vyjadrit ako placom, povedal, ze nestrpi jeho plac. A nikdy v zivote by som mu nezabudla, ze mi zneprijemnil a stazil cas s malym babatkom, ktory je zaroven najkrajsi v zivote zeny a zarovej najnarocnejsi a nikdy sa uz nezopakuje. Pekne sa prejavil. Chce to vazny rozhovor kede mu povies, ze alebo sa uvedomi, ze ma rodinu a prestane chodit za stetkami alebo za stetkou moze odist natrvalo. Ja by som ho poslala na tyzden prec nech porozmysla o svojom dalsim zivote. A mozno by si za ten tyzden zistila, ze ti je bez takeho hochštaplera lepsie s malym 🤷🏼‍♀️

ina2405
24. sep 2024

Mrzí ma to za Teba, mám doma rovnako starého krpčeka...zažila som kedysi veľmi dávno podobne blbý prístup, ten človek je už minulosť. Povedz mu narovinu, že sa ti to nepáči a že ako to idete riešiť. Iná cesta nie je. Dieťa je vždy pre pár niečo, kvôli čomu musia prekopať fungovanie a prispôsobiť sa. S láskou a obetavosťou sa to dá. Posielam na diaľku objatie❤️

ivik4
24. sep 2024

No neostala s chlapom kt. T*tka kade koho v bordeloch a moze mi domov aj chorobu doniest

greywolf
24. sep 2024

Zmenili ste sa obaja, nielen manzel. 🙂😉

lizatko1009
24. sep 2024

Nestrpela by som toto, nesnazila som sa ho ani nic pytat, aby on si chodil trtkat po bordeloch a ty by si nadalej s nim ostala? Je to primitivny debil nezrely na rodičovstvo. Pobal mu aparaturu, alebo ty chod prec ak mas rodičov, nedaj zo seba robiť hlupanu, nie je jediny chlap na svete.

jaass
24. sep 2024

Neporadím ti autorka ale držím palce aby si nebola smutná a aby sa u vás situácia zmenila. Mne manžel do všetkým na 1000% “pomáhal” čiže neviem sa do teba vžiť. Ale neskúšala si ho zapájať do toho aby aj on bol s vami viac a tým pádom uvidí, že nie je take jednoduché mať malé babatko?

egonsk
24. sep 2024

splodit dieta je najlahsie, ale vychovat ho spravne je uz riadna fuska. Najvacsim omylom zien je, ked si zadovazia dietatko s tym, ze ocakavaju, ze ich muz bude im plne pomahat a vnimavy i chapavy bude. Netreba mat ocakavania, treba si tieto veci ujasnit este pred splodenim potomka. Casto sa vsak aj stava, ze zena ma vytuzene dietatko a jeho narodenim svoju lasku i pozornost celu presmeruju nan. Vtedy sa opravnene muzi citia ako na druhej kolaji a pokial to zena recionalne nezmeni, nastava zvacsa rozpad...
Ako je to realne v tvojom pripade, vies iba ty.

nevenka
24. sep 2024

@egonsk no tak ak jej vobec nepomaha a len sa flaka, ona vsetko riesi, nespi, drobec v kuse na prsniku, tak hej, nevenuje sa tolko muzovi a cia je to chyba? Zenina?
Mam uz po krk tych odporucani, co vsetko a ako by "zena mala robit", aby muzicek bol spokojny. Mame 4 deti a rozne obdobia, aj dost dlhe bez sexu a cuduj sa svet, za stetkami mi nechodil. Ked videl, ze padam na hubu, tak zobral starsich von alebo uvaril, poriadil kuchynu, povysaval.
A este ma poburilo, ak dovolis, ze "zena sa rozhodne zadovazit si dietatko", prosim??? To akoby sa SAMA ROZHODLA, ZE SI KUPI PSA. Bez porady s muzom. Ale to dieta si snad spravili SPOLU ako par, preco sa ma starat len zena? A este jej potom chlap vycita, ze sa mu chudakovi nevenuje. No kedy asi?
A 10 kg nadvahy nie je ziadna tragedia, zvlast po porode. Uz by si to chlapi mohli konecne v tej hlave upratat.

enmery
24. sep 2024

@nevenka Máš odpoveď, prečo je egonsk rozvedený a sám. On perlí skoro v každej diskusii.😁

tamitamitami
24. sep 2024

@egonsk Ja takýchto chlapov volám uplakanci, normálny chlap sa správa úplne inak.
Ak sa raz rozhodne chlap mať deti stáva sa automaticky rodičom aj on. Takže áno je na mieste že žena očakáva všetky tieto veci lebo je to úplne bežné. Normálny, vyspelý chlap pochopí že teraz sa pár mesiacov ich život bude točiť len okolo dieťaťa.

nevenka
24. sep 2024

@enmery ved ja viem, len uz som sa dnes raz zdrzala, mala som napisany prispevok a zmazala som, ze skoda sa zapajat. Ale potom dalsia perla a uz sa mi dvihal tlak 🙃.

ina2405
24. sep 2024

@egonsk no moja pozornosť aj bola prvé mesiace na dieťati, rovnako aj mužova. Ale to zrelý jedinec chápe. Predsa nejde o škôlkara, ktorý žiarli a nechápe životné zmeny. Keby sa chlap zapájal do domácnosti a starostlivosti viac, naozaj sa necíti odstrčený, ale rozumel by akádôležitá je jeho rola otca.

princeznaayla
Odpoveď bola odstránená
ahhola
24. sep 2024

Ako dlho sa loznate, kolko mate rokov, ste zobrati?
Aku ma rodinu, je s jeho matkou rec? Ja by som nakracala za nou a nakrmila jej usi. Ked je to rozumna zenska, zvedie s nim viac, ako ty. Ty odstav babatko. V 5.m je to uz v pohode, aj tak zacnes s prikrmami. Pekne do kocika a na dlhe prechadzky. Manzelstvu to uz asi nepomoze, ale tebe ano. S takym podozrenim, na sexualne vylety, neviem, ci by som sa s nim este chcela zblizit, mohol tam nieco nachytat a prenesie to na teba, zeny su haklivejsie na tie kvapavky. Nezahyba ti s chlapom? No, nezasluzila si si toto, co mas, ziadna si nezasluzi takeho chuyka. Drz sa. 🌷🌷🌷

derdia
24. sep 2024

Ja by som nestrpela človeka, ktory ma v otázkach časoch nepodrzi a uteká sa sexuálne uspokojiť... Strasne.

ina2405
24. sep 2024

@ahhola a čo s tým svokra urobí? Však je už dospelý. Nejaké dohováranie od svokry bude na čo dobré? Však to z neho neurobí chlapa, ktorý miluje a stará sa o rodinu zrazu.

paulina291
24. sep 2024

Môžete hodiť vážnu reč, psychológa, terapiu atď ale ja osobne by som sa nedokázala pekne pozrieť na chlapa, ktorý mi nebol oporou v najťažších chvílach a utekal za inými.
A žiadne výhovorky ako je to pre chlapa neprirodzené, musí sa vyspať a bla bla bla.
Môj muž má prosím pekne 23 rokov, pracuje, vie nás krásne zabezpečiť, nechá ma vyspať, upratuje a o malého sa vie plnohodnotne postarať a stíha aj svoje záľuby.
Povedal mi ako sa mu viac páčim s pár kilami navyše po pôrode, že som oveľa viac ženská a je to krásne.
Keď to dokáže pre niekto takto mladý, tak to dokáže aj iný chlap. Len ich niekedy strašne obhajujeme ako je to pre nich ťažké. No a pre nás nie je? My sme tiež hodené do vody a plávaj. S jazvou unavená po pôrode vstávaj v noci k vrieskajúcemu bábätku. To je také strašne prirodzené?
Ale ak ten tvoj nechce, tak nebude, môže sa vyhovárať koľko chce.
Najväčšia úbohosť podla mňa vyhľadávať iné ženy keď je žena tehotná alebo po pôrode.

egonsk
24. sep 2024

@enmery ty si perla sama o sebe, nechapes pisanemu a ani ma to neprekvapuje. Rozvedeny niesom, lebo zenaty som nebol, co som tu neraz spomenul, ale ako vravim, si vzorom tych o ktorych je tu ina tema 😄
No a k reakcii tvojej aj dalsich na moj prispevok len tolko, ze skus si ho precitat este 5 az 10x a ak ho stale nepochopis, nevadi, aj pre teba svieti slnko a akceptovanie tvojho stavu je prejavom sucitu a pochopenia. 😁😋

enmery
24. sep 2024

@egonsk Rozvedený-rozídený. Ide o podstatu. Venuj sa deťom a fakt sa tu nestrápňuj.

mamamasama
24. sep 2024

Chlap je tiez rodič. Dat mu nosič, jednu noc s malym ty, jednu on. Existuju aj fľaše. Mlieko si mozes odsať. Treba ho zamestnať, nech sa nenudí. Nech navarí, operie, uprace. Ty choď do fitka.

egonsk
24. sep 2024

@enmery ok, riad svoje deturence a muzika, ja sa o seba viem postarat 😋😄

vler
24. sep 2024

Vravis ze manzel nestrpi plac dietata. A bolo dieta planovane a chcene obidvoma? Lebo si neviem predstavit, ze s takymto postojom aj on chcel dieta. Ved musel vediet ze dieta bude plakat a urcite uz predtym zazil plac malych deti

barborachors
24. sep 2024

@vler presne, ba co viac, kazdy debil vie, že zena väčšinou pôrodom oskaredie, je unavena plus poporodna depka atd. Co cakal, Angelinu Jolie v neglize vychrtlu? Preto by do plodenia by mali ist len tu, čo si uvedomuju rizika. A to sa týka aj žien. Nie je chyba len na jednej strane, mala ho autorka pripraviť dostatočne dosť na to, aby vedel co ho čaká. Ked to uz sam nevie alebo nechce vediet.

marianarem
24. sep 2024

@vler No su chlapi, co chcu deti viac-menej preto, aby mohli byt na seba hrdi, ze splodili. A beru to tak, ze ved zena sa postara.

jana35798
28. sep 2024

@marianarem tak toto je ubohost na urovni chodenia za stetkami 🙄 muzi su fakt magori (poniektori)