Manžel tvrdí, že o deti sa mám starať ja
Mame dve deti 4rocne a rocne (kojene a este asi dalsi rok kojene bude). Starostlivost o ne zvladam aj sama, pomoc nepotrebujem. Mrzi ma vsak, ze nemam ziadny cas na seba. Ked idem napriklad do sprchy, mam pocit (a manzel evidentne tiez), ze mi robi sluzbu, ze na 5 minut postrazi deti. Pretoze on chodi do prace. Ked mu argumentujem, ze ja tiez mozem rodicovsku vnimat ako 8 hodinovu sichtu a nie 24 hodinovu a zvysok si mame podelit, povie, ze ja som matka (otec nie je rovnocenny), narobila som si deti, nech sa o ne staram. Typ otca, ktory sa postara o deti, ked su umyte, prebalene, oblecene, najedene.
Ako vysvetlit chlapovi, ze materska a rodicovska dovolenka nie je dovolenka a ze sa doma neskriabem v zadku a ze otec je plnohodnotny rodic a nie aupair na moju nevyhnutnu nepritomnost? Naozaj mi ostava iba vypadnut z domu a nechat mu deti napospas? Alebo si dohodnut konkretne dni a casy, ktore budu patrit iba mne? Poradte, ak ste alebo ste boli v podobnej situacii. Inak je to super chlap a clovek, svoje deti miluje a aj sa im venuje, len toto ma dost pomylene. Dakujem.
@jollynka napisem ti moj uprimny nazor ...obcas ho sem dam ked tu citam kopec pribehov ako je ten tvoj. Nechcem vyzniet negativne, ale mam obavy, ze to co chces asi velmi uz teraz v tomto momente nedosiahnes. Naucila si muza na FULL servis a bude tazke ho oducit... Toto je presne to co som nechcela mat doma a preto sme s muzim pri planovani deti toto riesili a jasne sme sa o vsetkom co nas caka (a dokazali si ako bezdetni predstavit) riesili. Taktiez sme sa s mm bavili ako budeme riesit moju pracu, lebo aj ja som chcela mat deti co najviac po sebe, aby som nevypadla s pracovneho tempa - nakolko sme obidvaja ekonomicky ako tak zdatny a planovali sme deti v nasom produktivnom veku, bolo nam obidvom jasne, ze zostat doma 6 rokov na MD by bolo pre mna nevyhodne a mne sa velmi pacilo, ze toto si uvedomoval aj muz 😅
Takze u nas plati vsetko rovnakym dielom a aj ked sa nam nakoniec podarilo mat deti az po10 rokoch, ani pocas tych 10 rokoch som nikdy mm nerobula FULL servis (varil, pral, zehlil, upratoval ...a pod. rovnako ako ja). Ked prisli deti, len sme do tohto pridali starostlivost o deti a bolo vybavene. Takze si delime OCR, behanie po lekaroch, nocne vstavanie a starostlivost o deti. Fungujeme skoro ako Americania, mame doma tabulku a dohodnute kedy ma kto a co - takze napr.v utorok vecer ma vyhradene manzel pre svoje aktivity, stvrtok mam ja. Chodim este cvicit, plus on ma niekedy cez vikend turnaje... ked su deti chore tak sa delime - ak treba v noci casto vstavat tak napr. do 2.00 hodiny spim ja, potom ma mm zobudi vystriedame sa a spi on... Ak to nie je take narocne tak jednu noc vstavam ja, druhu on a pod. Jednoducho povedane sme rovnocenni rodicia 😅 🙂 😉 Co naozaj ocenujem, ze som nikdy on mojho muza nepocula vetu, ktoru tu casto citam - si na MD, RD tak sa staraj a pod...
Naozaj je to teraz na tebe,aby si sa rozhodla co a ako chces svoj zivot zmenit a na ake zmeny mas odvahu. Ja mam ekonomicku nezavislost od muza, takze jemu je aj dost jasne (vzdy som mu to hovorila), ze sluzku mu robit nebudem a bolo mu aj jasne, ze ked chceme byt spolu tak u nas budu platit ine pravidla ako mozno vo viacerych SK domacnostiach 😀 😀 😀
PS.A co sa napr.tyka toho kojenia - kojila som 2 deti naraz. Ked boli noci kedy som sa potrebovala vyspat, tak som mala odsate mlieko a manzel ich v noci nakrmil mojim mliekom cez hadicku (ked boli mensie), neskor flasou. Potom sme to aj obcas skombinovali s UM (ked uz som mala menej mlieka, kedze deti uz mali prikrmy). Viem ti tu dat kopec prikladov, rad a pod., lenze je to len na tebe ako velmi chces veci zmenit,.
@timea7 presne, podla mna to je problem vacsiny prispevkov a preto staci len kopirovat a vlozit 😀 😝 Muz je na nieco nauceny, potom ked pridu dve a viac deti manzelka nestiha a problem je na svete... ☹ 😒
No vidim, ze na miesto pisania na MK idem oprasovat zaklady slovenskej gramatiky, lebo pisem ako Tatar ked sa ponahlam 😀

@jollynka ak tvoj je živiteľ rodiny tak to vyrieš jednoducho a to najdi si nejake dievca študentku na par hodin aby postrážila deti a účet nech zaplatí manzel- živiteľ rodiny ..🙂