icon

Materská dovolenka nie je dovolenka. Ako to máte doma s mužmi?

zzuunnaa
2. feb 2023

Zienky, ako to máte doma s muzmi vy? Ako vysvetlít mužovi, že materská fakt nie je dovolenka? Vec sa má tak, že som doma s dcérkou (6 mesiacov). Avšak popri tom pracujem z domu (administratívna práca). Popri tom robím doma bezne prace ako pranie, žehlenie, ukladanie veci, komplet starostlivosť ohľadom dcéry (nákupy veci, UM, lekarov, prikrmy atd), riešim dietu pre mna a muža (zo zdravotných dôvodov), píšem mu zoznamy čo treba nakúpiť. Mame veľký dom (poschodový, cez 200m2), takze upratatovat v nom môže človek nonstop, no snažím sa aspoň tak, že keď sa s malou v niektorej izbe hráme, tak poodkladam veci, utriem prach a pod. Čo mi proste mala dovolí 🙂 Robota ma baví, je to aj moje hobby, problém je, že mám v nej často termíny ku ktorým ju musím odovzdať, takze deň vyzerá často tak, že keď mala zaspi tak sadám za PC, pripadne vyuzijem že je zle počasie a ak nejdeme von tak tiež pracujem. Alebo potom cez vikendy keď ju má muž na starost (aj keď to je take, že síce ju má na starosti on ale keď sa pokaká prebalujem ja, keď ju treba prezliest tak musím mu dať veci, keď idu von tak mu ju nachystam až do kočiara, potom zase z kočiara vyberám atd..) Snažím sa aj upratat napr kuchyňu (umývačku atd) keď mi malinká vydrží aspoň chvíľu v stoličke sa s čím si hrať ale pravidlo to nie je.. A jasne, že tiež potrebujem aspoň pár minút pre seba, keď zaspi tak sa v klude najesť aspoň.. No muž to nechape.. Buď má vždy porovnáva s inými “mamami” čo podľa neho toho stihnu o dosť viac ako ja (bývajú v 3 izbových bytoch a nemajú robotu), alebo sa sťažuje že prečo som neupratala a pod. Hádame sa kvôli tomu uz dlhšie, včera má odrovnal vetou že prečo nenechám prácu tak (aj keď vie, že má baví a roky som študovala na ňu), že by som mala viac času na domácnosť 🙈 Ja už neviem ako mu mám vysvetlit, že proste nie som žienka (a ani som pred svadbou nebola), ktorú napĺňa upratovať kuchyňu a čakať na muža s koláčom v ruke 🤷🏽‍♀️ (bez urážky k tým, ktoré to baví 🙂). Alebo som fakt tak neschopná a iné ste super ženy a dávate všetko?

Strana
z3
mirco50
Odpoveď bola odstránená
tiezjedna
11. feb 2023

@zzuunnaa nie, toto nepoznám a popravde by som na to nemala nervy. Keď sa narodila najmladšia, tretia, tak som ešte mala firmu a prvé maily som posielala asi dve hodiny po pôrode. Manžel bol vždy veľká opora, o deti sa staral od malička, čo to šlo - kúpal, prebaľoval, keď boli väčšie uspával. Nevarí, nenakupuje, ale ostatné veci zvládne bez problémov. NIKDY som nepočula jedinú výtku k domácnosti, keď vidí napríklad bordel na zemi, vezme vysávač a proste to bez kecov vysaje. A to prvé dva roky po narodení najmladšej boli fakt hukot, pretože som bola často pracovne preč a museli sme to nejak vykryť, babičky ďaleko, takže odkázaní len na seba. Pripravovala som predaj firmy, skoro rok intenzívne jednania, porady, zahrabaná v dokumentoch... Občas už to bolo fakt o hubu, ale ustáli sme to, pretože sme si nikdy nezabudli povedať ako si jeden druhého vážime a že máme úžasnú rodinu. A tiež sme sa navzájoom nevysierali kvôli maličkostiam 🙂 Asi bolo dôležité, že bolo každý deň navarené (v tom čase môj jediný relax cez deň) a nezanedbávali sme ani sex😉 Znie to hrozne obyčajne, ale ono to proste funguje 😀

Strana
z3