icon

Materstvo je krásne, ale aj vyčerpávajúce

8. apr 2024

Každý sa pýta: ako sa má malý? Neplače? Je všetko v poriadku?
Ale len málokto sa opýta ako sa mám ja. A aj keď sa opýta, tak nečaká inú odpoveď ako "mám sa dobre". Nečaká, že sa budem sťažovať..
Ale úprimne? Mám sa zle!
Materstvo je náročné! Krásne, ale náročné. Som vyčerpaná, nervózna a už to niekedy ozaj nezvládam. Neprespala som celú noc už nejakú dobu. Malý je na mne stále zavesený. Už ani neviem, kedy som kakala len tak v kľude..
A keď sa pozriem do zrkadla tak sa mi chce plakať. Darmo sa osprchujem, namalujem, vlasy upravím. Moje telo vyzerá otrasne. Na celom bruchu, stehnách aj zadku mám nechutné strie.. Som ztoho už niekedy riadne zúfalá.
(Samozrejme, takto sa necítim stále. Občas sa ale opustim.)
Tak ženy, úprimne!!!
AKO SA MÁTE?

(Nechcem rady, ako sa takto necítiť. Nechcem, aby tu niekto niekoho osočoval. Len vytvorme miesto, kde sa môžme len tak posťažovať na hocičo.)

Strana
z2
denithestrange1993
8. apr 2024

Pozri ked sa ta niekto spyta ako sa mas musi rataj aj s tym ze povies,ze sa mas zle. Preco by si sa mala pretvarovat? Tak potom nech sa nepytaju,ked ich tvoja odpoved nezaujima alebo vytaca. Ja ti len chcem napisat,ze je vpohode ked sa takto citis. Nemusis sa hrat na to,ze si ultrastastna aj ked nie si. Dovol si vypnut ak sa da,urob si cas pre seba,nech ti niekto s dietatom na chvilku pomoze a uvidis,ze ti bude lepsie. Co sa tyka toho tela,no maloktora zena nema take telo ako mala pred otehotnenim,porodom a pred dojcenim. Je to normalne. Skus sa na tie strie pozriet ako na pamiatku,ze si vynosila zdrave dieta. Urcite sa da nieco robit s mnohymi "pamiatkami na tela" po tehotenstve. Velakrat to ale nejde,resp nejde to hned. Drzim palce nech toto obdobie prejde. Uvidis bude lepsie 🥰

zazka666
9. apr 2024

Nuž , ako sa hovorí, lepšie ísť do bane uhlie rúbať. Nechcem strašiť, ale pubertiak dokáže ešte viac vyšťaviť.

letfenixa
9. apr 2024

Kolegyňa mi povedala, že s dieťaťom sa už nikdy (dobre) nevyspis. Lebo keď už je to starší pubertiak, zas ho budeš čakať, kým sa v noci domov vráti.

zorkahorka
9. apr 2024

@marianarem mna uz pozitivna nalada opustila. Som 8 rokov doma a milujem chvile, ked som sama a nikto na mna nehovori (aj tisickrat to iste!). Dokonca sa mi nechce pustat do ziadnej prace, ak si nemam pri nej oddychnut, lebo deti furt cosi potrebuju, klbcia sa, (ak su chori obaja), furt odskakujem k nim a nemam z tej prace radost. A potom som nas...ta 🫣
Tento mladsi je navyse extremne narocny na pozornost, neprehra sa sam, vsade je so mnou. Kazde rano sa tesim na obed, ze ide spat.
To som mater, co? 😄

michaela789
9. apr 2024

@zorkahorka keď som prečítala, ako sa tešíš už od rána kedy pôjde spať, až ma zamrazilo. Presne som si to povedala cca pred polhodinou, že kiežby už išiel spať 🙈😂

marianarem
9. apr 2024

@zorkahorka Ale prosim ta, toto dobre pozna vela matiek. Mne sa napriklad moj maly zda neskutocne zlaty a vydareny, ale tak je to vymyselnik, ktory tiez nie je rad sam. Ked som po 2.5r nastupila do robpty, tak som zistila, ze sa tam vyslovene tesievam. Na vikendy som sa naopak netesila vobec a statne sviatky mi vyslovene vadili 🙂 Stal sa z toho moj relax a presne moznost nerusene robit nieco, co ma bavi. Mala som riadne vycitky z toho, lebo pocas materskej som nikdy nevstavala s takou radostou. Teraz uz ucim maleho, ze jednoducho potrebujem aj svoje aktivity, cas pre seba, ale ide to tazko, ma len 4r a je fakt taky zdielny, aj ked si robi svoje tak by bol najradsej aby som nonstop bola pri nom, zivo sa o to zaujimala, proste jeho ideal je nonstop zdielanie vsetkeho s niekym. Nastastie, ako som hovorila, je aspon pozitivna povaha, keby to tak nebolo, tak by som bola na tom podstatne horsie.
Ono sa to casto tak prezentuje, ze vlastne az po detoch zacbe byt zena stastna, naplnena, no vela zien zisti, ze ich vlastne viac naplna nieco ine, hoci maju tie deti rady az za hrob a fakt sa pre ne snazia. No a potom sa citia blbo.

ibatanecnica
9. apr 2024

tak bolo náročné, nakoľko dcéra vôbec nespávala, plakávala, bola som v podstate na ňu sama, vážila som 49 kg, lebo som nestíhala jesť ale neviem, no. Nejako som to tak dramaticky neprežívala. Vedela som, že raz sa to zlepší. Raz som sa dokonca zobudila s tým, že mi bolo až zle od žalúdka, čo som b ola taká vyčerpaná, grcala som. Ale mnohí mi hovoria, že ja som veľmi silná osobnosť, prežijem všetko, tak som to nejako prežila bez toho, aby som sa rúcala, sťažovala, ja som to brala jednoducho tak, že to tak je a hotovo. Ale mala som 26 tak som stíhala aj niečo si navariť, oprať aj upratať. V malom byte toho tak veľa nebolo. Výzor som neriešila ale neviem čím to bolo, každý mi hovoril, že ako dobre vyzerám. Možno to bolo aj tým, že napriek tomu, že som padala dolu hubou, som si to nejako aj stíhala užívať. Neboj raz to prejde a bude lepšie. Budeš mať čas na seba a venovať sa sebe.

zorkahorka
9. apr 2024

@marianarem hovoris mi z duse. Ano mavam výčitky. Aj teraz napriklad. POtrebujem konecne umyt kupelnu, a tak opat sedi pri tv, lebo pri nej je akotak sustredeny na nieco ine ako som ja.
Taktiez by som .ohla ten cas vyuzit, ze sa mu budem venovat, ucit ho nieco nove. Ale... starsiemu som sa fakt venovala, pri mladsom uz
niet energie, a potom si to vycitam. Niekefy sa prinutim, ze ho nieco naucim, ale jemu sa nechce. Lenivy je, a pritom zaroven velmi inteligentny

babulkomale
9. apr 2024

Suhlasim s tebou a sucitim. Nedostatkom spanku tyrali v totalitach vaznov. Zazila som, kto ma nenarocne bezudrzbove deti, nikdy nepochopi.
A potom pride puberta...
Drz sa 🤗🤗🤗

babulkomale
9. apr 2024

@evica8370 bohuzial moji nie 😂🤦

katkaseiner
9. apr 2024

Ahoj, absolutne ta chapem, moje obe deti boli narocne a ja som začala pracovat velmi skoro. Drzim palce aby bolo vzdy viac a viac dni kedy sa vyspis a bude lepsie.

evica8370
9. apr 2024

@babulkomale ako som spomínala, píšem z vlastnej skúsenosti 😉 všetci traja po odstaveni prespali celu noc, dovtedy aj 4x za noc sa budili na cicku 😁

marianarem
9. apr 2024

@zorkahorka No robime kazda co mozeme. Aj moj pozera kazdy den, sice nie telku, ale youtube. V skolke je len na pol dna, ked bol na cely, tak byval chory este viac. Odkedy nema denny spanok, tak jednoducho potrebujeme s muzom cez den pauzu, tiez porobit nieco do prace, no tak pozera. Davam pozor na kvalitu, vacsinou pozera ako sa nieco vyraba alebo nieco naucne. Ale pozera a nie je to 10 minut denne. Na druhej strane je to podla mna vzdy lepsie, ako keby som sice prenho zabezpecovala vsetko dokonale, ale bola by som nakoniec nervozna a vyhorena.

kleopatra114
10. apr 2024

Od 0-3 bolo materstvo super , ako prišiel kolektív a s ním choroby celkom na prd . Teraz sa u mna striedajú pocity radosti a beznádeje 🙂

mary174
10. apr 2024

Ahoj, ja tiez som mala taketo pocity aj este mavam niekedy. Pomohlo mi ked si zacvicim 30 minut ked na obed spi (kaslem na bordel doma)

Strana
z2