icon

Matka na materskej spí do 10:00

3. mar 2023

Je podľa vás normálne že matka na materskej spi s deckom bezne do 10:00-10:30 ? Dieťa bude mat 3 roky. Jak si ma zvyknúť na škôlkarsky režim od septembra?

majlo1234
4. mar 2023

@eviann napisala pani o 23:16 😅 cas je strasne relativny, a rovnako je relativne aj to, co je a nie je pre dieta dobre

dominyca9
4. mar 2023

@eviann 😀😀🤭 Prepáč, že sa smejem, nič v zlom, ale tvoja prvá veta: "O 23tej nechodim spat ani ja, je to velmi neskoro." A čas zverejnenia "23:16" sú riadny paradox. 😁

janysp
4. mar 2023

Tiež som sa presne nad tým zasmiala 🤭

rakahaka
4. mar 2023

Draha svokra to ti syncek chodi vyplakavat, ci to len tebe nedava spavat mladych rezim?
Tito ludia do ktorych tu verejne rypes ti raz budu vyberat domov dochodcov. Maj k nim uctu

dominikak4
4. mar 2023

Nemyslím si síce, že je zdravé, aby 3 ročné dieťa bolo pravidelne do 23.00 hore, ale Vás by som teda za svokru nechcela. Ste veľmi toxický človek,podľa toho ako sa vyjadrujete o neveste, a som presvedčená, že svojmu synovi skôr či neskôr zničíte manželstvo. Nevesta z Vás musí mať žalúdočnú neurózu, toto nikto dlho nevydrží.

a_n_a_i_r_d_a
4. mar 2023

Áno je to normálne pokiaľ to vyhovuje matke a dieťaťu. Ja som tiež tak s malou spávala pokiaľ som bola na materskej... A teraz cez víkend kľudne spíme aj do 12tej a čo? Niekto nám zakáže? 🤔 Myslím si že je každého vec ci vstáva o 5tej ráno alebo o 12tej poobede. 💁‍♀️

jesenna
4. mar 2023

Napríklad môj trojročný zaspí vždy až po 22hej aj napriek tomu, že ho budím 7:30 a obedny spanok som mu skrátila tiež na hodinu maximálne hodinu a pol, pričom sám by poobede spal aj cez 2 hodiny keby mohol (to v noci potiahne aj do polnoci). Vždy mi zaspával neskoro až na možno 2 týždne keď mal niečo cez rok a zaspal okolo 20tej. Potom si to začal zrazu sám postupne zas posúvať na neskor a my sme sa mohli aj zblázniť, v nosiči ho nadrdat, na x spôsobov uspavat a nič nezabralo. Ako bábätko keď začal mať najdlhší spánok, ten začínal o 4 nadránom. Ked sa mi to podarilo vypoposuvat mu tak, ze zaspal pred polnocou, to bola radosť. takže za mňa áno, je to normálne a nemusí to byť matkina chyba. Teda, ak máš radu, ako ho mam netyrat (alebo on nás), daj ju sem, pani premudrela.

leniel
5. mar 2023

uz davno som neprecitala celu diskusiu na konikovi, ale tak toto 😂👍🏻 sme sa s manzelom schuti zasmiali pred spanim. Nikomu viac neprajem ten spanok do 10tej este tych par mesiacov ako vasej neveste. Nech si to uziju kolko sa len da 🙏🏻 ked pride skolka/praca/druhe dieta (pokial nezuteka z takej milej familie), uz to nebude mozne. Mam skolkarku, 2 roky je v mš, rano vstava 7:00- musi... (aj ja musim 😂). Po obede sa vyspinka v skolke - 2 hodinky 😊. a veceeeeer 😂 aj keby som sa na kolomaz vyliala, aj ked sme skusali 8:00 byt v posteli, NIKDY nezaspi skor ako 22:00-22:30 🤷‍♀️ ma 4 roky. a je KOJENA! 😂😂😂 nechce sa mi prestat 😅😂🤦‍♀️

jesenna
5. mar 2023

Ešte doplnim, že malý naozaj dosť toho bez reptania nachodí, vonku sme 2x denne na niekoľko hodín, cez leto dokopy aj 6 hodín vonku a u neho nejak neplatí "nechaj ho vybehat, poriadne ho unav, bude ti lepšie spať".

1234321
5. mar 2023

Mne skôr nepríde normálne, že sa ty ako mama a svokra staráš do ich života. Keby to tvojmu synovi vadilo tak si to asi so ženou poriešia, nie? Ale super, že si založila diskusiu. Aspoň som si utvrdila to, že je normálne, keď spím do 11stej a aj poobede. A nie, nemám výčitky, že manžel je v práci. Pretože ja sa zatiaľ starám o naše dieťatko. A mojej svokre tiež vadi, že stále spím a že mám doma “neporiadok” pritom poriadok mám a kamošky keď ku mne pridu tak sa čudujú, že ako to u nás vyzerá pri dieťati. No ale tak svokra je zakomplexovaná. A ja ju tak aj beriem. Jej dcéra ma doma doslova neporiadok a špinu ale na ňu nepovie nikdy krive slovo. Lebo je to jej dcéra. A vlastne mojej svokre vadi, že nemám titul a že som sa vydala za jej syna, ktorý je doktor. 9 rokov sme spolu chodili a svokra bola ku mne ako tak milá. Odkedy sme oznámili, že sa vezmeme tak sa zacala krásne ukazovať. A odo dňa kedy sme mali svadbu tak jej správanie ku mne je jedna veľká katastrofa. Neviem prečo a je mi to veľmi prevelmi ľúto lebo som jej nikdy nič neurobila. Čo by som dala za dobrú svokru aby ma mala rada. No ale čo už, ja sa jej nemienim vtierať do zadku. A jasne, že sa snaží vyvolávať synovi a provokuje kde môže ale chvalabohu môj muž stojí pri mne, je vidno, že už ju “presunul” na druhu koľaj. A pointa. To, že spím ma nejaké vysvetlenie. Okrem toho, že mame dieťatko tak mám aj sklerozu multiplex o ktorej svokra nevie a ani si neprajem aby o tom vedela. Keby sa toto dozvedela, tak by každému povedala ako si vymýšľam a jej stačí, že vyzerám dobre a hotovo u nej som tým pádom zdrava. No. Chore zmýšľanie. Takze ťa prosím. Prestaň sa starať. Už si a budes(dúfam) na druhej koľaji a daj im pokoj. Teraz oni sú rodina. Nechaj ich a staraj sa o seba.

janulik2008
5. mar 2023

Mala spala vzdy od cca 19.30 az kym nenastupila do skolky kde na obed spala a doma vecer zaspala niekedy aj o polnoci. Nie je to nic nezvycajne ze deti chodia aj takto neskoro spat.

andreatytler
5. mar 2023

@sisaka Ja som uz dlhsie prekvapena ako malo ludi vie o dolezitosti spanku pred polnocou. Alebo ak aj vedia, tak nad tym mavnu rukou. Chapem ze su aj take deti, ktore skor ako o 22:00 nezaspia a s tym clovek nic neurobi, ale treba pre to urobit maximum aby chodili spat skoro.

nelca0510
5. mar 2023

Moje dieťa spalo max do 5,pol 6. Takže tej mamičke závidím popravde aspoň trošku.

marry144
5. mar 2023

Na trojročného má teda spánku dosť, keď spí ešte aj poobede. Tak veľa nespal môj aj keď bol novorodenec 😁😏

aliaray1
5. mar 2023

Chod na matersku/otcovsku od sameho zaciatku ty. Potom mozno pochopis, ake je to normalne, ze dohana roky bdenia a nocneho vstavania a dennej starostlivosti.

egresik
5. mar 2023

A preto spi potom rano dlhsie, pocet hodin spanku ma dostatocny takze tyranie to urcite nie je. Aspon su dlhsie spolu aj s otcom vecer. Na iny rezim v skolke si zvykne. Moja dcerka chodi spavat so mnou o deviatej desiatej, budi sa o osmej. Ked sme v nemocnici kde je iny rezim (chodime casto kvoli dcerkinej diagnoze), zvykne si bez problemov za jeden den tak ako ja, len ten prvy den ma dlhsi doobedny spanok. Si babka, ak chces mat s nimi dobre vztahy, neplet sa im do vychovy a starostlivosti, svoje deti si uz vychovala a jedno z nich je rodic tohto dietata, tak treba svojej vychove aj trochu verit.

kassandra25
5. mar 2023

Slepičáreň , ako vždy! 😁

nika_23
5. mar 2023

@majlo1234 Samozrejme,ze tma nie je škodlivá 😀 no snad kazdy vie ake je dolezite denne svetlo v zime aj pre dospeláka nieto pre dieťa.Nuz,kazdy podla seba,ked to mame nevadí...

luckynat
5. mar 2023

@leniel najlepsi koment, strasne som sa zasmiala 😂 ja som kojila do 4,5, nechcelo sa mi prestat 😂😂😂😂

Inak babka ja som tuto noc maleho tiez riadne vytyrala, bol hore do 11tej 🫣 volaj zandaaaaaare

dada318
5. mar 2023

Jasne, dieťa keď sa narodí treba ho odložiť do postieľky, nechať vyplakať, tvrdý režim, robí len to čo smie, čo mu dovolíme, toto musí a tamto nesmie a potom o 15-20 rokov sa divime prečo je ten človek tak nevyrovnaný a emocionálne to nezvláda ... Treba sa ľubkať, mojkať, užívať si čas spolu 💛 ceeeeely zivot bude už len vstávať a robiť čo musí jak mamička tak dieťa (nie decko 🤦🤦🤦).

mimi16
5. mar 2023

@majlo1234 o to ide. Trojročné dieťa už má normálne fungovať v kolektíve. Čím dlhšie doma tým horšie. Adaptácia nula a žena zlenivie.

zuzulka558
5. mar 2023

@leniel aj moj sa nasmial ,lebo cez vikend vsetci traja lubia spat aj do pol 11 a ja ranne vtaca a nie ako kedysi tiez do 10,,,a den nezabijeme doma ale vonku kedze doma sa uprace hned ako sa vidi ze treba

renatik999
5. mar 2023

Do septembra času dosť. Prečo by som mala vstávať ráno o 7mej?

tykat
5. mar 2023

A co si dosla ku neveste rano na kontrolu a ona vydrichmuje? Ci ani neotvorila? Mozno nechcela, tak sa vyhovorila ze do 10:30 spi 😁

dominikak4
5. mar 2023

@tykat ja si myslím, že synáčik referuje mamičke o neveste, preto si myslím, že to manželstvo nedopadne dobre.

mimi16
5. mar 2023

@dada318 to, že má dieťa normálny veku prislúchajúci režim neznamená, že ho odložím a nechám plakať.

chillibubble
5. mar 2023

@leniel moja v podstate to iste, lebo vstava o 6:00. pred 21:00-21:30 nezaspi nikdy, aj ked sme od 20:30 v posteli. takze ak vnukovi tejto milej babicky bude robit poobedny spanok v skolke sarapatu, mozno bude chodit spat o 23:00 aj ked bude vstavat do skolky o siedmej, pol osmej rano. to este len pre nu asi bude "tyranie"...

kaca222
5. mar 2023

@nika_23 ono je dosť možné aj to, že sa matka prispôsobila dieťaťu a nie naopak ;)

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
chillibubble
5. mar 2023

@kaca222 ja len pozeram ako sa tu zena o ktorej nic nevieme len to, za vstava zarovno dietatom ktore ide spat neskoro a ktore sa v noci stale budi na kojenie, oznacuje ako leniva...