Matka na materskej spí do 10:00
Je podľa vás normálne že matka na materskej spi s deckom bezne do 10:00-10:30 ? Dieťa bude mat 3 roky. Jak si ma zvyknúť na škôlkarsky režim od septembra?
Mňa iba ani nehnevalo, že sa staráte do toho, ako moje dieťa spi, teda kolko, ale ze moje dieťa, svoje vnúča nazývate deckom🤐😉 a potom sa väčšina starých rodičov sťažujete, že Vás nikto nemá rád, no prečo asi?
Teraz fakt neviem, či všetky ženy len zbadali “červené súkno” v podobe svokry sťažujucej sa na nevestu, alebo fakt ľudia vedia tak malo o spánku a jeho dôležitosti. Nič vám nehovorí circadian rhythm? Melatonin? Potreba spánku pred polnocou?
Takéto “posunuté” spanie nie je dobré pre zdravie človeka, či už fyzické alebo psychické.
@miriam11 za nič sa neospravedlňuj, máš pravdu.
Potom budu vstavat skor tak aj spat pojdu skor nech si to este uziju
Veľmi zle nastavený režim... Ide spať o 23 a vstava o 10tej... Ja by som si veru rada pospala aspoň raz za čas do 9tej ale do 10tej si to neviem už predstavit😃
Ked maju 3 poschodovy dom nech ide spat, alebo si da stuple do usi, alebo vyvenci dieta nech je unavene a ide spat skor.Ale vidim, ze nejde o dieta, ale syna, ktory musi ist cez vikend von s detmi nech si zena uprace.my sme tiez vstavali o 9 a isli von o 11 obedovali neskor ved nemusi byt vsetko nalinajkovane my sme rodina spacov a vecer chceme byt dlho hore ved kazdy ma svoj biorytmus.dieta bude unavene z noveho rezimu mozno sa vyspi v skolke a bude chodit tak ci tak spat neskoro ako mi vela x rodicia povedali, ze zaspavaju rovno s drtmi, ked v skolke spali 2 hodiny
Ved to "decko" je aj dieta tvojho syna, ubudne z neho ked s nim travi cas v podobe spolocnej prechadzky? Ked uz teda chudak musi cely tyzden pracovat. A ked maju trojposchodovy dom, nech sa niekde zasije aby ho "decko" pri praci neobtazovalo..
Ked zacne skolka, bude vstavat skor, tym padom bude aj vecer skor unaveny. Co mu ma budik nastavovat na 7:30 aby si bola spokojna?
hahaha boze tu su temy 😅 ze chcela 3 poschodovy dom
@autorka ak synovi režim vadí, nech vezme potomka pravidelne o 20.00 a ide ho uspať. Ale stále platí, že ty si tá posledná, čo má do toho pchať nos. Keď dali synovi hypotéku, tak predpokladám, že je svojprávny a dokáže sa so svojou ženou v otázkach výchovy dohodnúť. Ale páči sa mi ako fikane si kamuflovala v úvodnom príspevku to, čo ťa skutočne žerie😎 ...vraj ako si dieťa zvykne na režim do škôlky...😝😝
Ze mama spi s dietatom do 10:00 mi pride uplne v pohode. Viac nenormalne mi pride ked jedna babka pcha nos tam kde nema, je hovorca dospelemu synovi a najmä mi pride nenormalne aby babka nazvala svoje vnuca “decko” 🤨 ty mas asi od milujucej babky daleko. Predpokladam, ze ty to decko do skolky budit ani vodit nebudes, tak ta nemusi trapit ako si zvykne na taky rezim.
Mila babka, lustite vy radsej krizovky, alebo strikujte ponozky. Toto mi pride uplne cez, aby ste riesila dokedy Vasa nevesta spi rano so syncekom. A tyranie je presne to, co robite vy - psychicke urcite, ak sa jej starate do takychto veci, nechcem vediet co riesite aj ine. Nech si len obaja pospia ak sa im ziada. Spanok je najlepsia regeneracia. Pekny den.
Mnoho ludi ma takyto rezim. Vela deti nevie vecer zaspat. Pokial si to mozu dovolit a nevadi jej,ze sa mu musi venovat v podstate cely den a vecer. Mnohi rodicia supnu dieta o 19 spat a maju volny vecer. Z tohto pohladu si sa na to nepozrela? A ked pojde do skolky,najdu si rezim,to sa neboj.
@katulienkax veru 🙄 a predpokladam, ze ONA chcela 3 poschodovy dom a drzala autorkinmu synacikovi pistol pri hlave pokym JEJ ho nepostavil 😂🤭
Ty si riadna svokra kristusak. Ze vyzenie von. Moja mila o dieta sa ma starat aj otec,nielen matka. Naco si tvoj syn robil decko,ked mu je zatazko sa mu venovat? Nestaraj sa do nich,hlad si svojho a nedavaj rozumy synovi. Teba mat za svokru,tak sa stahujem do ineho statu,nech mam pokoj.
Kde su teraz tie ženy co v každej teme o svokre sa svokry zastavaju že aka dobra dusa to ta svokra je, a nevesta je ta zla, neuctiva, nerespektujuca nevdacnica...
Áno a spíme takto doteraz...a viete čo? 😁 niekedy ťaháme aj do 11tej 😂😂😂 to je život...
@sisaka nevieme ako dlho ma to dieta posunuty rezim, mozno len par mesiacov. ked nastupi do skolky a mama do prace, tak sa im to velmi rychlo cele posunie. a je tu aj prispevok, kde je pisane ze taketo nieco konzultovali aj s pediatrickou. takze az taka tragedia to asi nebude, ked dieta malu cast zivota chodi spavat neskoro(ale spi dostatocny pocet hodin). co potom moja, co sa do 2 rokov budila v noci kazdu 1,5 hodinu...
Jasne,je to super keď sa vyspia👌👌👌dieťa si zvykne ty sa nič neboj a ani to nie je tvoja vec
Podla mna je to super. Ja by som tiez tak spala, keby neboli deti hore od 7 😀 preco by si nezvyklo o pol roka na iny rezim
@chillibubble dieťa už nie je novorodenec, v 3 rokoch by malo spávať už normálne, prospelo by to dieťaťu, aj matke. Nečitala som všetky príspevky, podľa reakcii vidím, že ľudia tomu neprikladajú dôležitosť, možno pediatrička to má tiež v paži ako väčšina žien, to že to nejaká pediatrička odobrí pre mňa nemá žiadnu váhu, informácií na tuto tému je dosť, koho to zaujima si to nájde. Ja som si to zisťovala kedysi dávno, keď som začala robiť nočné, dovtedy ma to nejak nezaujímalo.
@sisaka tak ale nocna praca dlhodobo a spanok dietata mozno rok, aj to len posunuty, je asi dost rozdiel... moje dieta zaspi o deviatej vecer a vstava o siestej rano. jej zaspi o 2 hodiny neskor a spi o 4 hodiny dlhsie...
Ty brdo, a na wcko je kolkokrat v pohode ist? Ty co riesis rezim od septembra, uz je tu september? Vstanu o siedmej lebo budu musiet a o 12tej bude dieta unavene a pojde si pospat.... preboha. Ta to stve ze si zena polezi?? Neboj sa v robote si uz nepospí tak jej daj pokoj.
Máte pravdu, podľa mňa. Tiež si myslím, že to nie je normálne. Keď som bola na materskej, rodičovskej, spala som maximálne do siedmej, deti tiež. Syn už o šiestej hore, od narodenia stále. Spať tak dlho je podľa mňa prejav lenivosti. No, dieťa to bude mať ťažšie, zvykať si na skoré vstávanie. Treba ho ku tomu viesť skôr, aby si zvykalo.
co tebe pride “normalne” je uplne bezpredmetne, nech si chodia spat a vstavaju, kedy chcu
Fúha, závidím
Autorke: Máš pravdu, dieťa by mali RODICIA viesť k zdravému dennemu režimu, spat skoro o polnoci 🕺🕺🕺💃💃💃, vstať na skorý obed určite nie je to prave orechové pre budúceho škôlkára.
Takto vsak dnes funguje nejedná rodina....nechcela by som aby moje vnúča toto prežívalo...ale však môjmu synovi by som kritiku povedala rovno medzi oči-na ferovku, nielen nevesta vychovava!...
Všetkým: Pozrel sa niekto aj na DIETA😇, či len "branime" seba s metafore na túto nevestu🤫....pomaly keď budu deťom cumle do vína namacat tak to budeme brániť, že to je každého vec ???????