Matka na materskej spí do 10:00
Je podľa vás normálne že matka na materskej spi s deckom bezne do 10:00-10:30 ? Dieťa bude mat 3 roky. Jak si ma zvyknúť na škôlkarsky režim od septembra?
@dkethe nie aktívna mama,ale mama čo má budík a nemôže spať...aktívna mama dokáže kopec vecí aj keď vstane o ,10tej ....a je aspom vyspata
Veď nech spia keď chcú ja by som aj spala cez víkend dlhšie ale neviem spať dlhšie ako do 8mej a deti sú už o 6tej hore aj skôr. No keby chceli spať cez víkend do 10tej alebo som na materskej a spalo by dieťa neriešim. Ži a nechaj žiť. Možno hľadáš silou mocou chybu na niekom
Aj moja chodila spať o jedenástej a ráno sme spávali dlho nám to tak vyhovovalo a potom si ľahko mal zvykla na skolkarsky režim
Nech si robí čo chce. Ale máš pravdu,pre dieťa je to nie moc zdravé. Najlepší a najkvalitnejsi spánok je pred polnocou vraj. Preto ja deti dávam aj skoro večer spať,už o 19 spia,ale aj mne to vyhovuje,že večer je klud a radšej ráno s nimi budem.
A či si zvykne dieťa ? Bude musieť,aj keď si myslím, že to môže dopadnúť,ako to mala známa,že dieťa síce skôr vstávalo ráno kvôli škôlke,ale cez deň sa tam vyspalo a večer chodilo spávať stále tak neskoro
No majú posunutý denný režim, možno je ešte dieťa v noci hladné a je hore. Je to normálne. Ak nastúpi do škôlky, za týždeň si dieťa zvykne, no problem.
Nieje to podla mna tyranie ale posunuty rezim. Aj ja by som spala len my vstavame 6:15... ci je tyzden alebo vikend 😞
O bože... Chúďa tvoja nevesta 😑
Ked im to tak vyhovuje by som sa do toho nestarala, ich vychova. Ale u nas ja napr nie som nocna sova plus potrebujem vecer cas nie, aby mi tu dieta do 11tej skakalo po hlave. A ja uz o 10tej potrebujem spat, ked boli mensi kolkokrat som s nimi o 8-9tej zalomila. Ale na druhu stranu nechapem ako tiekto moze spat tak dlho, ja ked som s flamu prisla o 5tej rano tak 8:00 som bola hore. Aj teraz spim max do 7:30, ale ako dieta som mavala ranne treningy velakrat nastup 6:00 tak mozno tym to je. Ale muz je nocna sova, on o 9tej rano sa este len hlada a ked si poobede pospi vydrzi aj do druhej rana hore pri pc alebo telke.
Úžasná svokra fakt…
Nájdite si nejaké hobby a okruh priateľov mimo syna a jeho rodiny. V dnešnej dobe je milión možností. Uvidíte, že po čase sa budete cítiť lepšie a keď nevesta uvidí, že ste viac v pohode, tak bude ochotná aj zlepšiť vzťah s vami a dať vám šancu. Musíte pre to ale urobiť niečo najmä vy, pretože takúto vás nikdy brať nebude. Neriskujte, že úplne stratíte syna aj vnuka svojím správaním.
Moja dcéra skoro 3 nemá režim spánku... raz sa pýta spať o 21h a na druhy deň ani o 23h nevie zaspať. Keď zaspí o 23h tak raz sa zobudí o 7h a inokedy zase o 9h. Keď sa dá spim ráno s ňou. Ved aj vstávam v noci k nej ... je to normálne spať dlho... ved aj doháňame co sme nespali... a do školy proste vstane skôr...režim sa prispôsobí.
A to si syn v trojposchodovom dome nemôže najst ani meter pre seba aby ho nevyrusovalo dieťa?? Nech sa kdesi zasije a tam pracuje/spi. Snáď maju dvere na izbách.
Ty si presne ta svokra,ktoru ma kazda nevesta "rada".To,co si dovolujes starat sa do zivota druhym?Tvoj synacik uz davno nema 5rokov a ani 15,tak sa tak podla toho chovaj.Ak ma on s tymto problem a vadi mu to,nech si to sam riesi s manzelkou.Tvoja uloha vychovy uz skoncila.Podotykam Skoncila!A vyspavanie tvojho vnuka je vec len a len rodicov toho maleho,NIE babky!!!!
@banderaska29 trefaaaa, my máme tiež taký výkvet
Bože co by som ja za toto dala 😂🙈
Ešte chvíľku sa staraj do ich životov a svoje vnúča neuvidíš veľmi dlho... zatrpknutá svokra, ktorá nevie predýchať to, že jej dospelý syn si našiel ženu, založil rodinu a teba dal bokom..úplne cítim ako jediné po čom túžiš je ublížiť neveste len aby bola ona najhoršia a aby si mohla znova pchať svoj rypák do synovho života tak ako, keď žil pod tvojou strechou.. nájdi si iný koníček ako pozorovanie a porovnávanie dobrý a zlých vecí svojej nevesty..tebe by sa tiež nepáčilo ak by ti začala rozkazovať a prikazovať kedy máš ísť na wc alebo sa najesť... toto nie sú tvoje starosti
Ty si babka, tak hadam uz vychovavanie dietata mas za sebou. Synacik sa nevie porozpravat s vlastnou zenou, ze ty toto mas potrebu zanho riesit?
Aj ja som spávala, dokonca aj do 12:30. Lebo malý chodil spávať medzi 1-3 ráno. Ak náhodou sa podarilo a zaspal pred 22, zobudil sa okolo polnoci a boli sme hore do 4 🤣
Moja spala aj do 11 a krby nezobufim moje deti tak aj doobeda. Do polnoci sme hore. Tie čo vstávajú skôr potom skorej spia logika troska..toto je taka otázka skôr z osobných motívov na niekoho plná jedu hahaaa
@zdenka11081983 nemyslim si Ze je to normalne. Chodim spavat o pol noci a vstavam o siedmej najneskor aj bez budika. A to pomaham s detmi
Babka svokra? Ci matka dcery? Mala si cas vychovavat, zi a nechaj zit, maju rezim aky maju, su deti, ktore chodia spavat neskoro a nech sa aj na hlavu clovek postavi, nic s tym nespravi. Mam 2deti jedno chodilo spavat o 23:00 druhe skor. Ked su vacsi uz maju normalny rezim. Netreba kritizovat a starat sa do nich. Mozno ze v noci vstava viackrat k dietatu. Joj predychavam ludi, co riesia inych ludi
@zuzkaferko Poznám to ...
My sme si s dcérou prešli vymenením režímom..hrozne ma to vyčerpávalo...v noci mi nespala...spala mi cez deň a logicky, ak som chcela fungovať, tak som s dcérou spala cez deň aj ja...všetko sme mali posunuté...ako raňajky, tak obed a aj večeru...dokonca sme v lete chodievali von aj o 8 večer...nech som sa snažila robiť čokolvek, pár dni sa jej režim vrátil do denného a potom opäť pár mesiacov nočný...Našťastie nie je hlučné dieťa, a hranie nebol problém aj v noci...teraz chodí spať o 23 večer a vstáva okolo 10tej ráno...niekedy aj neskôr...ak by som ju dala spať skôr, pospí hodinu, dve a potom by mi bola celú noc hore...mám to vyskúšané...ale ráno problém s budením nie je ak nám treba niekam ísť...ale kto si tým neprešiel, nepochopí...každý vie len hučať, že dieťa potrebuje režím ale deti nie sú roboty, že sa dajú naprogramovať...áno väčšina deti je "normálnych"...a potom tie naše, ktoré to majú trocha posunuté, sú v ich očiach deti "nenormálne", kde zlyhala vychova matky, otca, rodičov 🤦♀️🤦♀️🤦♀️
Najlepšie je, nech sa každý stará o svoje deti, svoju rodinu a druhého nerieši.
@tanyag presne toto isté je u nás. Malý mal 1,5 roka v decembri, a doteraz nemáme režim, ak áno max 3 dni a je späť v chaose. A keď som sa snažila mu nastaviť režim - budiť ho, alebo dávať spať v rovnakú hodinu, mať rituály - nič nepomohlo. Ja už som si zvykla na ten chaos 🤣
Príde mi ako týranie mať takúto starú ženskú v rodine. 😂

Bože môj...je to zaslúžený odpočinok🙏Závidím, čo tak môžu pospať, hlavne, že to dieťatko dopraje mamke. 🙏❤️ja mám 28 mesačnú a ešte som celú noc nespala.. A najdlhšie do 8rána asi 3x.🙈