Mladí rodičia troch detí
Ahojte mam 20 rokov s partnerom sme spolu od 15 stich 4 roky žijeme spolu pracuje a mame 2 deti 2 roky a druhy bude mať tento mesiac jeden rok .. dnes som si robila test a vyšiel mi asi pozitívny samozrejme v pondelok idem k lekárovi .. len by som chcela vedieť názor na to ze sme taky mladý a už 3 deti .. problém to nie je vychovať výchovame po prvom sa pristastilo aj druhé .. čiže obaja do roka a teraz to isté.. aké to bude? Teraz to je ešte fajn .. 2 chlapci menší je viac naučený na mňa starší zvláda všetko dobre akurát sú vymyselny starsi občas robi mladšiemu napriek a zvyknu plakať aj naraz co je tiež zahul aké to bude keď budu 3 .. neviem co robiť z jednej stránky nemám srdce ísť na prerušenie a z tej druhej si to moc neviem predstaviť.. neviem skúste poradiť alebo co by ste robili vy?
Vyrastú spolu, vy budete mladí starí rodicia🥰 nič sa neboj, bude dobre😊
….nato že ste takí mladi ….tak aj mladi a mladší ako vy vedia že existuje antikoncepcia a tou sa dá regulovať počet deti
…kondom, pesar, Dana, tabletky, vazektomia ….
Veľa radosti z vašich troch deti 🍀🍀🍀
hold stalo sa ..vychovate 2 tretie si uz ani nevsimnes... dolezite je,aby ste ako rodicia a partnery stali pri sebe a aby to bolo ok medzi vami ... predpokladam,ze do buducnosti vela odrobeneho nemas a ani skolu dokoncenu ... takze ak ti neaky ten cas ostava investuj do seba aby si nielen rodila ale aj vedela zarobit a posuvat sa
Ked sa viete poriadne postarat, preco nie. Problem je narobit si deti hoc v akom veku a nemat na to prostriedky. Fandim mladym rodinam
Co by som robila? Teraz uz nic,porodila,vychovala....
Ale predtym by som planovala čo a ako viem zvladnuť.
30r.neter ma 5 deti,makaju,ale zvladaju.
Moja mama mala tri deti po sebe tiez a pekne zvladla. Drzim vam palce
Nechoď na potrat budeš to navždy ľutovať a oplakavat .. deti nie sú len plač a krik určite budú radi keď budú vacsie
Hlavne si po tomto konečne daj ochranu.
@ukgirls že tretie si nevšimne. Tieto reči, prepáč ale naozaj. Mať 3 deti po sebe je extrémny záhul. Ale extrémny a to zatiaľ hovorím len o psychickej stránke. Také ani nie dvojročné dieťa nepochopí , prečo má byť ticho lebo súrodenec spí. Také dieťa sa kľudne aj v noci ešte budí, zuby atď .. ďalšie dieťa len 2 roky, keď sa narodí tretie nebude mať ani tri. Normálne mi je nevoľno pri tom, keď si na to pomyslím. Bez pomoci rodiny bude chodiť ako mátoha. Však ich nemôže ani všetky sama na prechádzku zobrať. A ďalšia vec financie , veľmi dôležite. Taktiež veľkosť bytu/domu, veľkosť auta. 3 autosedačky sa nevojdu len tak do hocijakého. Finančne napríklad ošatenie .. ano, kým su malý tak sa to dá ale ja mám 2 deti a 2 ročný rozdiel a nosia rovnaké veľkosti čiže všetko dvojmo. V jej prípade trojmo. Sezónne veci trojmo , pyžamá .. trojmo. To sú neskutočne pálky aj toto si treba uvedomiť. Ak majú na to financie a blízku ochotnu rodinu budis. Ale že si tretie ani len nevšimne je taká hovadina že dovidenia .. sorry
Ešte sa kľudne môže stať,ze to budú dvojičky ( trojičky 🙈) Ved čas ukáže.....🙂A co ti poradiť?No co uz.....urob to tak,ako to cítiš .... premysli si ako ste na tom finančne,ci budes vedieť svojim deťom dopriať všetko co budu potrebovať.Ci to spolu s manzelom zvládnete.Aby tu o par mesiacov nebol príbeh,ako nemáte z čoho žiť atd atd....Deti su dar, radosť aj starosť.Bolo vám dopriate,tak uz len veľa šťastia a správne rozhodnutie.A ak uz ďalšie neplánujete,tak určite pouvažujte nad nejakou vyhovujúcou a účinnou ochranou.Prajem všetko dobré 🙂
@candii lepšie sa to napísať ani nedalo.Uplne súhlasím 👍
Niekde som citala, ze:
Nelutujeme deti, ktore sme mali, ale za tymi, ktore sme nemali (potrat).
Zvladnes to, a ak uz viac deti mat nechces, ries dlhodobu antikoncepciu cim skor po porode.
Vsetko dobre 🧡
@candii autorka má menší vekový rozdiel a píše, že to zvládajú, aj starostlivosť, aj financie. Okrem toho každé dieťa je iné a pre niekoho je nezvládateľné jedno a pre iného sú zvládateľné aj tri. Nedá sa teda povedať či ich autorka bude zvládať aj tri alebo nie. V dnešnej dobe zoženieš oblečenie pre deti aj zadarmo, netreba nutne kupovať nové veci v obchode. Ja tiež nekupujem žiadne oblečenie a pritom nie som odkázaná na darované, ale príde mi to zbytočné. Nákladné sú ale plienky.
Čo by som robila ja? No v tomto štádiu už asi nič. Ale radostná by som nebola, skôr naopak.
@bianka_ tak daj dieťa na adopciu, keď ho nechceš.
@zmrzlinka2021 To ako fakt .. Asi nemáš deti ze
@zmrzlinka2021 nikde som nepísala ze ho nechcem
@lilope Samozrejme všetko sa dá keď chce na šťastie mam rodinu ktorá by vedela aj pomôcť s oblečením s peniazmi aj zo všetkým všetko toto mame .. peniaze nie sú problém skôr z tej psychickej stránky by to bolo ťažšie tak maly vekový rozdiel pri 3 deťoch malo kto zvládne ale zas potom keď budu starší by to už bolo ok neviem ďakujem za názor
@bianka_ píšeš o prerušení tehotenstva, čiže usmrtení dieťatka. Tak chces svoje dieťa alebo nie?
@bianka_ no vieš, ono je všetko vo hviezdach aké budú tie deti, ako sa hovorí, malé deti malé starosti a veľké , veľké starosti a ono je to pravda. Ako im pôjde škôlka, či budú bezproblémovy, ako často budú chorý. Ako im pôjde škola .. bude medzi nimi minimálny vekový rozdiel čiže všetkým trom sa budeš musieť venovať aj čo sa týka domácich úloh .. jedného budeš mať prváka, jedného druhaka ďalšieho tretiaka. Všetci budú potrebovať tvoju pomoc. Ako nehovorím že sa to nedá zvládnuť ale bude to náročné. Ďalej čo robí tvoj muž , ako pracuje, či bude mať priestor venovať sa im aj on. Predpokladám že tvoju rodičia pracujú , keďže si mladucka. Či to bude naozaj tak že pomôžu. Aká si ty povaha lebo ja viem, že by som to nedala, nezvládam keď nemám spanok,som podráždená . Mám rada svoj kľud. Takže to si len ty budeš musieť prepočítať sama 🤷🏼♀️
@zmrzlinka2021 pisala som ze nemam to srdce ist na prerusenie .. Len na druhu stranu si tazko predstavujem byt kazdy den sama s 3 detmi kedze priatel nonstop pracuje ..
Blahoželám!!! a netreba sa toho báť...práve naopak keď je človek mladý, veľa toho zvládne a budete mať tri krásne detičky vychované v podstate naraz a potom si už len treba dávať pozor, používať antikoncepciu a keď detičky odrastú, tak si budete už len užívať....ja som mala za sebou tri, taktiež v mladom veku a neľutujem to teraz, znovu by som to tak urobila a po 30 ke som už mala odrastené detičky a bolo to super....iné kamošky sa ešte len trápili s malými deťmi a my sme to už mali za sebou a fakt to bolo super....
A také čo ti tu píšu, že je to ťažké a neviem aké....tak jednoduché to nebude ale uvidíš, že to zvládneš, žena he silná keď je matkou, z tvojich slov cítim, že si silná a odhodlaná a nedaj sa ničím odradiť....prídu aj ťažké chvíle, ale nie je nič, čo by si nezvládla, nie si padavka...dnes mladé mamičky majú problém s jedným dieťaťom, piplajú sa s jedným 5 rokov potom s ďalším 5 rokov....a ty za 5 rokov vychováš tri a určite to zvládneš....bude to výzva, ale len výzvy nám pomáhajú rásť a stavať sa silnými....držím palce....
@bianka_ da sa to zvládnuť. Ja mam presne do 3 rokov 3 deti...presne v juli narodeni prvy a tretia...už majú 14.13, 11...... obdobie prejde.... a budú samostatni
@bianka_ čo ja by som zato dala. Nie každej žene je dopriate byť matkou. Na tvojom mieste si dieťa nechám. Len potom by som fakt pouvažovala o vhodnej ochrane. Držím palce.
@bianka_ zvládnete to. Naši susedia mali dvojčatá a do roka ďalšie. Vyrástli naraz, bolo to občas veselé, každý utekal iným smerom, ale už sú na strednej.
pozri uz si tehotna zvazovat si. ohla predtym proste prijmi to ako fakt zvladnes len teda pories planovanie rodicovstva po tomto porode nech sa ti manzel, dufam ze sa bavime o manzelovi a nie priatelovi neupracuje na smrt
Nechápem čo tu blahoželáte a tie dristy o zvládaní. Dievča chodí s chalanom od 14 , ma 20 a už 3 deti. Predpokladám že ide o rodinu z východu a o 5 rokov bude mat mladá už 5-6 deti

Obdivujrm vas nechat si ho