Mom brain - zhoršenie pamäte a sústredenosti
Ahojte zeny, matky,
vopred poprosim o reakciu tych, ktore to zazili bez zbytocnych sarkastickych poznamok, dakujem 👍
Ide o to, ze som uz 5r doma na materskej/rodicovskej dovolenke a buduci rok mam uz nastupovat do prace (rozhodujem sa medzi starou pracou, kde sa vratit velmi nechcem ale mam v ponuke dalsie miesto, ktore je skor pracovnymi podmienkami naklonene rodinnemu zivotu s detmi, ale ci to vyjde sa dozviem az v marci). Ide o to, ze som viac menej sama na deti, na domacnost, zodpovednosti vsetko, do toho som zazila aj stratu blizkej osoby a velmi ma to zasiahlo, posledne roky boli aj krasne aj velmi tazke (psychicky) a som z toho vsetkeho velmi vycerpana (byvala som aj vela chora). Pocas materskej som sa snazila drzat v brandzi, ale pri detoch ked stale je to mama sem mama tam, som nemala sancu s ana nieco poriadnule sustredit a po veceroch sa ja ucit neviem, mne uz vtedy fakt hlava nefunguje. Takze z tych kurzov co som absolvovala vlastne ani nic nemam a moja pamat ma neskutocne vypadky. Napr. hravam so synom pexeso a ja mam normalne problem si zapamatat, pod ktorou kartickou co bolo, ️ pritom pri svojej praci potrebujem dobru pamat, lebo si musim pamatat vela veci, pracujem s pocitacom.
Tie co ste boli v podobnej situacii ako ja, zlepsila sa ta pamat postupne navratom do prace? Lebo mam z toho fakt obavy, do prace sa tesim, praca ma bavila, ale mam pocit ze si uz vela nepamatam a ze je tam zas vela veci na "ucenie" od znovu.
Dakujem.
@anonym_autor aj pamäť potrebuje tréning.Ked budeš musieť,tak to pôjde.Možno zo začiatku ťažko,pôjdu ti hlavou riekanky a detské pesničky,ale dostaneš sa do toho.Drzim palce.

@anonym_autor Aale neboj, ono to prejde podla mna.