Muž preferuje dieťa pred partnerkou
Máte niekto s týmto skúsenosť? Keď som s priateľom a jeho dieťaťom, tak okamžite idem bokom. Keď sme spolu niekde všetci traja, nedokáže ma vnímať ani si všímať. Ako keby som tam takmer nebola. Neziarlim. Dieťa má len každý druhý víkend, je to pochopiteľné. Ale vraj taký bol aj pri partnerke, ktorej to dieťa je. On nie je jeho otec. A jej samej to vadilo, že uprednostňoval jej dieťa pred ňou. V prítomnosti dieťaťa proste žena neexistuje. Máte niektorá takú skúsenosť?
@sparrows nie je vlastne, ale vravim, že aj keď mal dieťa nonstop, keď žil s ňou, tak žena šla do úzadia. Samozrejme za týchto okolností, pár dní v mesiaci, nemôžem nič namietať. Ale je to nepríjemné, keď ideme von a cítim sa ako vzduch. A to doslova, že má problém má chytiť za ruku aspoň.
Tak vlastné nevlastné, pokial ho berie ako vlastné, tak je to jedno🤷♀️ Však je to len pár dni v mesiaci, ako si povedala. deti proste potrebujú pozornosť a hlavne od rodiča, s ktorým sú menej často. Skús si vtedy nájsť iný program
Aj moj priateľ má syna vlastného z predošlého vzťahu a vychoval aj jej dcéru od malička, vola ho ocko a u nás tiež boli také začiatky, že bol vtedy len pre nich, hoci som išla s nimi, ale on ma nechytil za ruku, ani pusu nedal. Teraz sme spolu už 4 roky už je to pre nás samozrejmosť, že nás vidia v objatí. Neviem ako dlho ste spolu. U nás to trvalo asi rok, kým sme sa pred nimi chytili, mal deti každý druhý víkend.
Neni pedofil?
@lunademonica tiež mi toto napadlo....
autorka: mne sa to zdá mimoriadne divné.... mal priateľku, ktorá už mala dieťa a nie s ním. a toto dieťa si bráva každý druhý víkend? dobre tomu rozumiem? bráva si CUDZIE dieťa, ktoré uprednostňuje pred tebou?
@panelacikova ano
Neadoptoval si ho?
@roja01 nie zatiaľ, ale možno sa to stane
Mam take deja-vú. 🤦♀️Len neviem najst tu diskusiu.
@panelacikova a mne sa to zas nezda vobec divne. ak spolu zili xy rokov, tak si boli rovnako blizki ako vlastna rodina. skor mi to pride ako ziarlivost od autorky.
ved si predstavte situaciu, ze tak zijete s nejakym dietatom... a potom zrazu koniec. zvlast u muza nie je jedno, ci ta spermia bola jeho? ci vykaslem sa na dieta, lebo nie je vlastne? ved to chuda za nic nemoze, proste ho berie ako otca. nevedela by som tak sklamat dieta, ze ho zrazu odvrhnem
@lunademonica
@panelacikova Preboha nepreháňajte. Ak s dieťaťom bol, videl ho vyrastať niekedy nemusí byť tam DNA na to aby mal k dieťaťu vzťah. Poznám nejedného chlapa, ktorí ostali vo vzťahu kvôli nevlastným deťom. Alebo po rozchode sa zaujímajú o ex dieťa. Strávili s ním veľa času, to je úplne pochopiteľné. V blízkosti mám muža, ktorý mal 2 deti nevlastné a jedno vlastné, už exmanzelka mu fakt zneprijemnila život, ale on doteraz na všetky tri deti myslí a volá k sebe na obed apod. Aj keď sú dospelé. Dokonca finančne prispieval rovnako...
Na tom príspevku absolútne ma nič neprekvapuje a aj takéto dieťa by som akceptovala a rešpektovala, že s ním je málo a nedovolila by som si žiarliť na dieťa.
autorka: koľko má to dotyčné dieťa teraz rokov?
@tafita škoda...
@panelacikova večer som este hladala, no neviem ju najst.
Islo tam o to, ze dieta bolo male a hlavne s jeho mamou zil ten chlap cca pol roka. Cele to bolo divne v tom, ze keby ten chlap jednoducho odisiel, dieta bolo vo veku kedy by si ho ani nepamatalo. A napriek tomu ho chcel uznat za svoje. Tiez si ho takto braval.
Podla mna je autorka ta ista, neverim, ze sa najdu dva taketo rovnake pripady.
@tafita tak ak je to to isté, tak potom je to vonkoncom čudné..... bola by som v strehu nielen na mieste autorky, ale i matky toho dieťaťa... ani by som po tak krátkom čase moje dieťa prakticky cudziemu chlapovi nedala.
@panelacikova ona tam pisala, ze mame to vyhovovalo, lebo dietatu vzdy nieco potrebne kupil.
Cele to bolo cudne.
Ten chlap sa mi nezdal vobec normalny.
tazko povedat ako to ozaj je a ci je to teda ten isty pripad alebo nie. no nie je podla mna normalne aby chlap takto odsuval partnerku na vedlajsiu kolaj
Ďakujem za názory. Ono to byť čudné vôbec nemusí. Ľudia sme rôzni. Chápem, že takýto prípad je ojedinelejsi, ale neprináleží nám to hodnotiť. Nemusi byť za tým nič zle a ja verím, že ani nie je. Ja sa pokúšam vyznať sama v sebe, zaujímali má skúsenosti aj iných na túto tému, alebo na rôzne témy.
je to divne inak, a potom sa sprava, ked nie je dieta s nim ako keby sa nechumelilo?
@natassha1 To je ako? Keď s ním nie je, tak si aspoň zavolajú videohovor raz za deň večer. Ale vravím, nie je to moja vec sa do toho starať. Iba som chcela vedieť, či fakt existujú chlapi tak zazrati do deti, a či to tým ženám vadí. Keď je to striedavka, alebo občasný kontakt s dieťaťom, to by som venovala 100% pozornosť aj ja, to je normálne.
Autorka, okolo seba mam zväčša mužské okolie a áno,poznám viacej mužov, ktorí po rozchode s partnerkou sa snažia mať pekný vzťah s dieťaťom, keďže predsa dieťa bolo na toho človeka zvyknuté. Osobne by som to neriešila či jr jeho vlastné alebo nie. Brala by som to, že je to jeho dieťa nezaleziac na génoch
Ahojte neda mi to ale musim sa pripojit mam 18 a priatela s ktorym som cca 2 roky je odomna starší ma 33 ale vzdy sme si rozumeli chcel babatko ja som ho chcela tiez ale uz pri zisteni zesom tehotna mi presiel mraz po chrbte a zároveň strach a obavy ze co ked sa trz vsetko zmeni co ak to nezvládnem. Na zaciatku decembra som porodila dcerku leu a odkedy sme prišli domov je vsetko inak ona stale place hlavne pri vypadnuti dudlika priatel je moc premotivovany voci nej ze ked ma len stikutku tak on panikari ze ona nedycha ona sa dusi a ze ja na to serem ze co som za matku ale co mam robit stym ked jej nic neni ale on ju pozoruje a uz si utvara scenare ze jak ona umiera a ze tie zvuky niesu v poriadku 2krat som snou bola u doktorky jak blba stym ze udajne kasle a doktorka na mna pozerala ze ci som sprosta ze ani raz nezakaslala. Cely den som snou zavreta doma maximalne ze idem zo psom na chvilu upratujem doma len ja aj to takym sposobom ze len co on dojde z roboty je tu taky bordel ze on mi este vynada ze tu neni ziadny system a ja si mam chut trieskat hlavu o stenu. Nerobi nic okrem tohi ze chodi do roboty a ked uz sa chyti ze on dolezity ide upratovat tak zo vsetkym trieska nervozny je a ja som potom tiez z neho nervozna a ked ju uz ide prebalit tak sposobom ze csetko rozhadze plienka na zemy vlhcene pouzite v postielke pripadne umyvadlo spinave od hovien z plienky zaspinenych vytiahnutych 10flasticiek a este mi vynada ze jak to ze neni ani jedna cista. Ocakava sa odomna ze budem 24/7 v pohotovosti a ked nahodou si dovolim na hodinku zaspat tak som najhorsia natka na svete lebo necham dieta polhodinu revat a on to musi robit zamna a este aj do roboty chodit. Ja naozaj nevladzem od nikoho ziadna podpora kazdy sa len pyta na malu ale ja nevladzem ja uz neviem co je to len tak niekde vyjst a sniekym sa porozpravat len tak o zazitkoch a pod. Nonstop len doma riesit plac plienky bordel a aj tak som označená za neschopnu. Ja viem chcela som to ale urcite nie takto
@nikcupikcu to je mi luto. Nie si zla matka a urcite tk vies! <3 musis si chlapa spacifikovat, pirozpravat sa s nim, vysvetlit mu ako to je s babom, ze si sunky nevalas. Idealne ho jeden cely den alebo dva dni nechat s malou, nech si to zazije az potom pochopi, co to je. Ved nech ide on na matersku, yz sa to da.
A nemate babky, dedkov, ze by pomohli?
@lunademonica nemame ani jeden on ma mamku ta sem chodi raz za cas ale aj to ona jeho sama rozmaznavala takze ona ma nepochopi a pomahat nema ako je tiez permanentne v praci
@nikcupikcu hm, blbe. Mozes svojho muza aspon inspirovat a dat mu najavo ako by on mohol zabrat doma. Napr. moj chlap vari (iba on vari vzdy), vysava, nakupuje, smeti vynasa, a obcas aj pracku vyvesia a uprace....talze napr toho to mozes dozadovat. Povedz mu ze, "ini chlapi...toto tamto" nech si nemysli ze nemusi nic. No drzim palce.

Nemyslím si, že je na tom niečo zvláštne, že sa otec venuje vlastnému dieťaťu tých pár dní v mesiaci, čo ho má