icon

Naozaj sú chlapci takí nároční?

7. nov 2024

Zaujima ma vaša skúsenosť. Mám dcérku a teraz čakám chlapca. Strašne vela sa stretávam s reakciou typy "Joooj, to si užiješ". Veď uvidíš a podobné reči. Ako keby chlapec mal byť za trest. Je to naozaj tak? Že len krik, behanie a bitka?
Čo napríklad na vašich chalanoch milujete?

Strana
z3
ja_bb
11. nov 2024

Nepocuvaj reci. Mam dceru, 6,5 ročný rozdiel medzi nou a synom a syn bol zlaticko, ona je ako opica. Mat ju ako prvú,druhé nebude :D

gab
11. nov 2024

@maxik24 nesuhlasim, ze je to o vychove. Je to povaha cloveka, ktoru dostane do vienka, mozno je mozne ju trosku okresat, aby sa vedeli spravat na ulici, zdravit, jest priborom a podobne veci 😂, ale ta prava podstata povahy sa neda zmenit.
(Znama ma 7 deti - 4 ch, 3d) a kazde je ine, a pritom vychovu maju rovnaku.)

stanislavicenka
11. nov 2024

@autorka ja som ani nevedela, ze sa to deli. Mam z kazdeho kusu 😀. Chlapec je za odmenu, maly 6 rocny, ktory mi pride niekedy, akoby mal prezitych niekolko zivotov so svojimi mudrostami. Ale je to dieta, santive, blaznive, "hluche" na niektore moje poziadavky. Zarucene som do zivota potrebovala chlapca, aby som zazila tu lahkost bytia u muzov 😀

maxik24
11. nov 2024

@gab urcite, nebudu ani surodenci rovnaki. Vychovu rovnaku ma inak minimum surodencov, sice to maminky povedia, ze rovnako, ale vobec, vobec nie. Kolko krat sa aj tu najde, ze pri prvom drzali hranice, pri druhom a dalsom uz nie, lebo "sa to nedalo" a podobne. Ale ta vychova proste v drvivej vacsine je taka, ze chlapec moze divocit, este to potvrdzuju tie zeny tym, ze to JE CHLAPEC, a nekoriguju. Dievcatka maju vacsie tendencie smerovat, korigovat. Vidim to okolo seba. Dievcatka bravaju do divadiel, stretla som sa s nazorom, ze chlapci tam nepatria, ti maju ist na ihrisko a do lesa, surodenci takto - dievcatko divadlo a kniznica, a jej o rok starsi brat ihrisko a futbalka, lietanie po vnutornych ihriskach. Delia si rodicia deti, mama robi program dcerke, taky akoze jemny vzneseny, muz chlapcovi - tak ako pisem. Od malinka maju chlapci vedome inu vychovu vo vacsine rodin. Mame 2 chlapcov a robime s nimi chlapcenske aj dievcenske aktivity. Znama ma 2 chlapcov a gula ocami, preco so mnou moji pecu medovnicky. Ona radsej svojim kupi 4 nove auta, aby s nimi bezducho behali na chodbe, a dali jej priestor v klude varit, piect. Ak by ich od babatiek brala do kuchyne, naucili by sa pokoju a trpezlivosti. Ona ma nazor, ze chlapci do kuchyne nepatria, davaju im iba "chlapcenske" aktivity bez korigovania (lebo ved taki chlapci SU) a tak su divoki a prejdu ti na navsteve 3x po patach s autami..

maxik24
11. nov 2024

@gab a nemyslim tym, ze iba kuchyna je spravna, to nie. Len ilustracia, ze my rodicia si ich formujeme a naozaj, chlapci maju dovolene to, co dievcata casto nie. Neverim, ze ta kamaratka moja by proste nechala dievca v satickach a pancuskach drat kolena po dlazbe a narazat autami do paty navsteve. Naopak, pri chlapcoch je kyvnutie rukou a - ha ha ha, typicki chalani.

Strana
z3