icon

Náročnosť starostlivosti o dve malé deti a manželstvo

24. máj 2025

Ahojte, mame dve malinke deticky rozostup 20 mesiacov. Musim popri home office aj pracovat aj na materskej dovolenke.
Som z toho uz na nervy. Vikendy sa manzel snazi byt doma, nevenovat praci a podobne.
No jakmile aspon maly zaspi bezi von, nieco okolo domu, mala zaspi ale je to ako so 4-mesacnou kazdych 5 minut hore. Chapem, ze pekne slnecne dni travit dnu je na mozog ale tym padom vzdy 1 z nas je tu ako vazbe 🙈 kym nedorobime ploty je to tazsie.
Som unavena, mam asi chripku od vcera. A nevladzem nic ale beztak ked aj lezim a pocujem, ze napr. nestiha vrestia, nedokazem nikdy nechat to len na neho aj kupanie aj vsetko.
Je to OK, ze my matky sme tak mimo? Ze ako by si nevieme oddychnut aj ked mozeme?

pribinak
24. máj 2025

Keď pracujete obaja tak by ste si mohli dovoliť opatrovateľku aspoň na pár hodín denne

januska12323
24. máj 2025

Naozaj musíš pracovať? Nedá sa stíhať všetko. Keď si chorá nech zoberie deti von.

autor
24. máj 2025
@pribinak

Keď pracujete obaja tak by ste si mohli dovoliť opatrovateľku aspoň na pár hodín denne

@pribinak mame tu jednu pani, byva nedaleko len ona ma aj druhu pracu viac nemoze ako moze a ked uz moze nas limituje ci uz prideme 🤦‍♀️

autor
24. máj 2025
@januska12323

Naozaj musíš pracovať? Nedá sa stíhať všetko. Keď si chorá nech zoberie deti von.

@januska12323 musim skrz to, ze uver sa neda refinanc (by sme mali horsiu splatku ako mame) takze musime, nepoznam co je to navarit a byt cele poobedie v parku 🙈

zmrzlinka2021
24. máj 2025

Ak pracovať, aj stavať dom, aj mať deti...no nedá sa robiť a mať všetko. Treba si veci prioritizovat. Dom ste mohli kľudne riešiť až keď deti budú samostatnejšie.
Musíš ty pracovať?

janickacrazy
24. máj 2025

No tak prečo ste si urobili 2 deti hneď po sebe, keď nemáte peniaze nato, aby si bola doma a plnohodnotne sa on ne starala? Takto toho máte veľa obaja, ty aj manžel plus nervozita z toho, či bude dosť peňazí na splátky úveru. Plus nemať ploty pri malých deťoch sama vidíš, aké to je nepraktické. Nemôže ti pomôcť mama, sestra, svokra aspoň keď si chorá?

pribinak
24. máj 2025

Tak hľadaj inú pani na pomoc

deti95060810
24. máj 2025

mama, sestra, kamarátka... nemá kto aspoň cez víkend pomôcť?
je toho veľa, zažila som.

miadi
24. máj 2025

Vobec nemusis slnecne dni travit v nutri. 4m mozes mat v malom stane kde bude mat tien moze tam byt na brusku aj si pospat . Este nie je mobilna nestvornozkuje bude tam kde ju polozis a tomu 24m (2r) tam das piesok formicky atd nejaku zabavu .. na to vacsie dieta das viac pozor a to mensie este neda ziadnu robotu. To bezpecne miesto vonku si vytvoris ani my nemame plot a s tak malymi detmi je jednoduche byt vonku cele dni. Alebo das malu do kocika a vacsie dieta vezmes do parku na hojdacky . Asi Len este nie si zvyknuta fungovat s 2 detmi je to cele este nove..

beata_k
24. máj 2025
@miadi

Vobec nemusis slnecne dni travit v nutri. 4m mozes mat v malom stane kde bude mat tien moze tam byt na brusku aj si pospat . Este nie je mobilna nestvornozkuje bude tam kde ju polozis a tomu 24m (2r) tam das piesok formicky atd nejaku zabavu .. na to vacsie dieta das viac pozor a to mensie este neda ziadnu robotu. To bezpecne miesto vonku si vytvoris ani my nemame plot a s tak malymi detmi je jednoduche byt vonku cele dni. Alebo das malu do kocika a vacsie dieta vezmes do parku na hojdacky . Asi Len este nie si zvyknuta fungovat s 2 detmi je to cele este nove..

@miadi Zrejme si opomenula, ze pracuje z domu. Takze ziadne hojdacky ani park sa nekonaju. Ked ma trochu klud tak zrejme pracuje.

miadi
24. máj 2025
@beata_k

@miadi Zrejme si opomenula, ze pracuje z domu. Takze ziadne hojdacky ani park sa nekonaju. Ked ma trochu klud tak zrejme pracuje.

@beata_k ak nemoze zobrat deti von tak kedy sa im venuje ? Urcite nerobi 7dni v tyzdni . Kto chce hladat dovod preco sa nieco neda si ho najde vzdy . Nehovor mi ze home office musi robit od rana do noci . A nemoze ist von na par hodin .

beata_k
24. máj 2025
@miadi

@beata_k ak nemoze zobrat deti von tak kedy sa im venuje ? Urcite nerobi 7dni v tyzdni . Kto chce hladat dovod preco sa nieco neda si ho najde vzdy . Nehovor mi ze home office musi robit od rana do noci . A nemoze ist von na par hodin .

@miadi Ked nevies kde ti hlava stoji, mozno sa jej v noci budia deti, unavena, okolo domu robit...tak to tak ist z nohy na nohu na prechadzku. Tak zrejme sa im niekedy venuje, ale zeby isla dopoludnia do parku, tak to asi nie. Popravde neviem ako von z tejto situacie.

kavasmliekom
24. máj 2025

Tak ste mali počkat s detmi. Nemôžeš mať aj malé deti aj dve práce aj navarené, aj oddychovať.

sidicek
24. máj 2025

Tak toto je riadne šialené, ty si masochista

prasiatko30
24. máj 2025

Zavolat babky na pomoc? Aspon kym si chora? A hladat nejaku stalejsiu opatrovatelku, ktora je schopna prist vtedy ked sa to hodi vam a nie jej

svetlonos
24. máj 2025

A muz sa ako zachova ked nestiha a vrestia? Co ked by si bola u zubára a on by si proste musel piradit?
Možno to urobi inakšie ako ty s detmi ale postara sa. Zvyknite si spoľahnúť sa na neho a nepomáhajú. Ved to. tiez musíš zvládať deti aj robotu, on ma víkend len deti. Mame to podobne vekovo plus 5 ročný a teda hime homeofice je u mňa teraz cista komedia. Každú chvíľku niekto chorý, uplakane. Akonáhle si urobím plán co bude, bac - malá zrazu nespi.
Takže mas dosť málo času na všetko. Mate možnosť urobiť odklad splátok na 6 mesiacov?

bielasovicka
24. máj 2025

A prečo ste chceli mať takto všetko naraz? Ved to sa zvládnuť nedá. Mali ste to najprv premyslieť, a potom konať. Sorry, ale je to tak.

miadi
24. máj 2025
@beata_k

@miadi Ked nevies kde ti hlava stoji, mozno sa jej v noci budia deti, unavena, okolo domu robit...tak to tak ist z nohy na nohu na prechadzku. Tak zrejme sa im niekedy venuje, ale zeby isla dopoludnia do parku, tak to asi nie. Popravde neviem ako von z tejto situacie.

@beata_k asi necitas ze moze byt na dvore boze ty sa len toho parku drzis zubami nechtami . Mohli by mat obed vonku to mas tri kroky z domu. Ale ked mas taku mentalitu ze sa neda tak potom nic . “ Musia byt v nutri “ clovek chce pomoct poradit a ty podporujes to ze sa to neda . Vsetko sa da ked sa chce. Ale to asi nepochopis.

catherinah
24. máj 2025

Jediný problém tam vidím dom.
Lebo od toho sa odvíja hypotéka, robota okolo domu, jej nutnosť pracovať atď.

beata_k
24. máj 2025
@miadi

@beata_k asi necitas ze moze byt na dvore boze ty sa len toho parku drzis zubami nechtami . Mohli by mat obed vonku to mas tri kroky z domu. Ale ked mas taku mentalitu ze sa neda tak potom nic . “ Musia byt v nutri “ clovek chce pomoct poradit a ty podporujes to ze sa to neda . Vsetko sa da ked sa chce. Ale to asi nepochopis.

@miadi Ved to je jedno, ci park, ci zahrada. Tak ked neviem kde mi hlava stoji, tak si asi nerozlozim deku na zahrade a nehrabkam sa v piesku. Ja len, ze si to ty pre zmenu trochu jednoducho predstavujes. Male deti, domacnost, praca, dom a ja si deku rozlozim. A zda sa nie som jedina, ktora velmi vychodisko nevidi. Ja teraz sedim na gauci, mne by sa velmi jednoducho mudrovalo, ze sak ved len...

sasa1310
24. máj 2025

Vysokú splátku hypo by som bola ochotná splácať len v takom prípade, aby som nemusela robiť popri materskej, aby som mala dorobený dom a nie, že teraz 5 rokov budete bez plotu a pod. To je tak, keď niekto nerozmýšľa na niekoľko rokov dopredu. No snáď máte rezervu vytvorenú na splátky, keby náhodou manžel musel byť na OČR

iivancova
24. máj 2025

Popravde ja to rodenie detí jedno za druhým za každých okolností nechápem. Keď to nemám šancu stíhať a nemá mi kto dennodenne alebo aspoň väčšinu týždňa pomáhať, dvakrát si rozmyslím, či chcem deti jedno po druhom (môj prípad - nechcem ďalšie dieťa hneď, lebo by to podstatne negatívne v tomto období ovplyvnilo našu rodinu a nie som samovrah že za každú cenu). Radu nemám, popros rodinu alebo si s mužom inak zadeľte prácu. Vlastne o čo ide? Že neoddychuješ keď môžeš? Daj slúchadlá a nerieš kto vrieska.

diamont00
25. máj 2025

Najprv hejt: co si si myslela, ze takto male deti bude prechadzka ruzovou zahradou? ...a teraz ukludnenie: je to len obdobie, ktore vekom deti pominie (aj ked pride zase nieco ine a ine povinnosti) ale uz bude lepsie...treba si stanovit priority, nakolko tymto tempom co s muzom davate, nedostaviate ani dom a okolie a rozvediete sa, pretoze z pisania vidim, ze vy dvaja netravite spolu cas, len same povinnosti...

pulcinella
25. máj 2025

je normálne, ze si vycerpana. Nalozila si si toho na seba privela. Mat aj male dieťa aj pracovat je podla mna velmi narocne a musi sa to odrazit na kvalite odvedenej činnosti a na tvojom zdravi. Ja by som pri dietati nepracovala, ale ak naozaj musis, podla mna nutne potrebujes nejakú babysitterku aspon na par hodín.

mamutka
25. máj 2025

To nie že my matky si nevieme oddýchnuť a pod. My sme brali úver na taku nehnuteľnosť, aby sme mohli žiť v pohode z jedného platu a ja mohla byt doma s dieťaťom tri roky. Pani z banky sa ešte čudovala, že ľudia robia predsa často to, že zoberú úver na barák a potom majú nervy a vadia sa, lebo žena ani nemôže ostať doma tri roky a venovať sa plne len rodine. Tak asi tam bude problém

matkahelka
25. máj 2025

Chora doba, chori ludia.uprednostnit pracu pred malymi detmi, lebo musel byt dom. lebo s 2 malymi detmi sa nedalo vydrzat par rokov v malom 2 izbaku a dom riesit, ked pojdu deti do skolky/skoly a budete obaja plnohodnotne pracovat. toto je idealny stav na manzelsku krizu, na zdravotne problemy. ale nic to, hlavne, ze mate dom. a ano, tiez som vzdy chcela byvat v dome a aj sme si ho zaobstarali. ale nie na ukor casu straveneho s malym dietatom a svojho dusevneho zdravia, ci spanku.

simcas75
25. máj 2025
@beata_k

@miadi Ved to je jedno, ci park, ci zahrada. Tak ked neviem kde mi hlava stoji, tak si asi nerozlozim deku na zahrade a nehrabkam sa v piesku. Ja len, ze si to ty pre zmenu trochu jednoducho predstavujes. Male deti, domacnost, praca, dom a ja si deku rozlozim. A zda sa nie som jedina, ktora velmi vychodisko nevidi. Ja teraz sedim na gauci, mne by sa velmi jednoducho mudrovalo, ze sak ved len...

@beata_k lenže tak malým deťom sa treba venovať, malú sice môže nechať spinkať v kočiari na záhrade ale 2 ročne dietatko potrebuje aby sa mu niekto venoval a to nie len 20 minút. Takže áno, má si rozložiť deku a dať mu svoj čas. Alebo ho môže dať do jasiel , tam budú aj kamoši.

kathhii
26. máj 2025

Ja som to riešila tak,že staršie išlo do jaslí a mladšie doma... Cez deň, keď mi dieťa spalo som pracovala. Viem,že sa to ťažko plánuje. Prípadne cez víkendy mimoriadne prišli mi pomôcť staré mamy.... Muž bol cez týždeň v robote do večera čiže na všetko sama.
Neplač že keď si chorá tak ti nemá kto pomôcť, veľa matiek si neoddýchne keď sú choré,skús si nájsť takú babysitterku ktorá ti vtedy pomôže, však môžeš mať tú pani čo máš teraz a potom ešte jednu takú príležitostnú...