Narodením dieťaťa je naše manželstvo zlé
Som velmi nestastna, a moj text bude na dlhsie. Mali sme krasne manzelstvo, tolko lasky, smiechu, opory, uplne nadherny zivot to bol. Sme spolu 10 rokov. 5 rokov z toho sme sa snazili o dieta. Manzel chcel dieta velmi, tak ako ja. Nas vytuzeny syncek ma 3 mesiace, a my od vcera uz tichu domacnost. Ako som prisla z porodnice, hned ma manzel poprosil, aby som spavala s malym v druhej izbe, ze on sa potrebuje vyspat do prace. Ano, uz 3 mesiace teda nespime spolu v spalni. Sex sme mavali aj po porode, to len ak by niekto pisal, ze sex chybal mojmu manzelovi. O maleho manzel nejavil od zaciatku
Maly izbicku velmi nepouziva, kedze sa odmieta hrat sam. Susedia maju 2 izbak. Kuchyna s obyvkou a spalna. Maly bude mat 4. Oni 2 spia na gauci v obyvacke a namiesto spalne na naly detsku izbu, cize aj tak sa da s jednym dietatom.
Ahoj hlavne hlavu hore... Aj my sme mali kraaasny vztah a prezivala som po porode tiez depky a bola som zufala, ze je vsetko inak. Proste je to pre vas nove, a najma chlapi nevedia co maju s tak malymi detmi robit.. Neboj ked bude maly vacsi vezme ho von, zahrat sa s loptou na bicykel a tak....mozno si imuvedomune ze to po com tak strasne tuzil je trosku inak... Najma ak si robil vzory na nete a cakal ze sa budete stale len smiat a tak..
. Treba tomu cas... Aspon pol roka kym sa to trosku da dokopy.
@trixi12 skutočne nechcem ísť do týchto debát, ale už pred 10 rokmi, keď sme si týmto prechádzali, tak som registroval, že kopec teórií o výchove dieťaťa je často protichodných... hovoríš o tom, že netreba nechať dieťa plakať, nuž ja si zreteľne pamätám, že moja v tom čase práve čítala knižku, kde autorka prezentovala teóriu nechajte ich poplakať, ukľudnia sa samé. Alebo keď si mamičky myslia, že koniec sveta ak dieťa zje nejakú sladkosť, pritom mne údajne moja mamka dávala do úst cumlík obalený cukrom a pozri, akosi som to relatívne v zdraví prežil už do 40-ky. Moja teória je taká, že dieťa je proste tak "silné", že prežije všetky tie mamičkovské teórie nech sú akokoľvek extrémne.
@simca06022011 zle si ma pochopila, samozrejme, ze nemame pohodlie piati v 2i byte.. 🙂 my sme s manzelom obaja z rd,ja neznasam byvanie v byte..po svadbe sme mohli ist k svokrovcom alebo do prejnajmu..tak sme si vybrali byt..docasne..hladame si domcek
Ja som tym len chcela poukazat na to,ze u autorky byvanie moze pockat,a ze su dolezitejsie veci,co treba vyriesit prv..
No tak toto si neviem a ani nechcem predstaviť :/ nás malý má skoro 8mesiacov a chlap sa od začiatku podieľa na všetkom,je schopný ma na 99% zastúpiť..hoci sa na začiatku bal keď bol novorodenec,ale rýchlo sa zabehol..podotýkam,pred tým ako sa malý narodil bol schopný sa hrať na Pc aj 7hodin..bol to jeho relax...od kedy je malý na svete,mal počítač zapnutý asi 5x? Aj to sa hral hodinku ,možno 2...a nezakazujem mu to,ešte som ho koľko krát aj sama posielala nech sa ide zahrať a povedal že sa radšej bude venovať malému..podľa mňa by ste mali hodiť vážnu reč..áno je to bábätko malé,ale absolútne nesúhlasím s tým,že pokiaľ muž nemá cecky,tak dieťa otca nepotrebuje aj keď je takéto malé..
Mozno ti napisem nieco, co by sa mohlo zdat zarazajuce, ale daj muzovi cas. To ale neznamena, ze od neho nebudes vyzadovat, aby sa o syna staral a venoval sa mu. Narodenie dietata aj ked ste ho neviemako chceli je velmi narocna zivotna zmena. Nie kazdy ma hned vyvinutu "rodicovsku bunku". Ani ja som nemala. A predstavovala som si ako mi bolo fajn bez dietata. Keby som to niekde vyslovila nahlas tak ma na Slovensku ukamenuju. Tu mas pravo po porode byt len stastna, nic ine sa nepripusta. Teraz mam dvojrocnu princeznu a nedala by som ju nikomu a nikdy. Ten prerod z nerodica na rodica nie je vzdy lahky. Podla mna aj to co pises o vasom byte - nechce ho predat, lebo sa nechce rozlucit s minulostou. Nepovedala by som, ze maleho nelubi. Ten vztah jeho so synom sa zmeni, uvidis. Skus sa s nim v klude porozpravat, ale chlapi o emociach nerozpravaju lahko.
No teda...náš drobec bude mať 2 mesiace,náš tato sa ho bál aj na ruky zobrať...párkrát som mu ukázala ako na to až sa odhodlal aj sám,nechala som ho,to isté s papaním sme na UM čiže aký problém aby ho nakŕmil?Žiadny...tak som mu párkrát strčila fľašu a nakŕmil a teraz to už robí sám,aj v noci k nemu vstane,ráno po nočnej mamka spí a tato prebalí,nakŕmi...s prebaľovaním to tiež tak bolo on nevie aha pozeraj a nauč sa,naučil sa akurát tie ortopedické gate mu nevie dať🤣...už dokonca aj kúpal a prežili obaja😉...môj názor stopnúť mu pocítač a určite ho zapájať aj do chodu domácnosti...môj manžel nikdy novorodenca v rukách nedržal,ale u mňa to výhovorka nebola...pomôže s malým,s uprataním a viem že sa môžem na neho spoľahnúť❤
@zooeynka sikovny pan manzel. Chceli ste dieta a on sa teraztvari ze on nic on muzikant. Na kieho certa potom to dieta urobil? To nie je zviera, ze ked ho nechcem, odnesiem ho do utulku... (ani to by sa nemalo) ... dufam ze ho este obsluhujes a nosis mu papkanie az do huby.... cele zle. Tvoj muz je lenivy jak vsa. Moj manzel od prveho dna pomahal so VSETKYM. a to robi na zeleznici 12tky. Maly bol dost narocne dieta zj je... a muz kmita kolo neho pomaha mi.
S tvojim muzom by som spravila rychly proces. Bud sa zbada a zacne sa spravat ako sa patri alebo odid od neho prec. Naco ti je? Ked s nicim nepomaha? A este teba vydrbe na gauc aby si jeho blahorodie mohlo pokojne zrelaxovat.... cisty kkt je to. Aj pre teba je to zmena,nova povinnost.nesanuje ta, ze aj TYsapotrebujes vyspat? On nie len ze nemarad maleho, ale podlamna ani teba. Inak by mu bol prednejsi ty a dieta ako pohodlie ci spanok....
@trixi12 kontaktne rodicovstvo musi mat ale tiez hranice,niektore matere potom nic nerobia len maju cely den deti na cecku,ani to nieje pre dieta moc dobre na jeho vyvoj a rast si myslim.Celkovo som alergicka na slovo kontaktne rodicovstvo,co je to?Ved treba normalne deti vychovavat a nie cely den na rukach nosit a nic ine nerobit len okolo decka skalat.
Inak som zvedava co ale z tYch deti vyrastie,ja mam taky pocit ze dnesne deti su take malo drave a skor neschopnejsie ,deti kt su dnes uz bud 60r alebo aj 49-50- boli skor samostatnejsie a schopnejsie.
"on ma svoju izbu spalnu a je spokojny" ...ja by som sa tak rychlo postarala o to, aby spokojny nebol ze az.... ja tuto submisivitu nechapem

@marseillefan keby niekto na moje dieťa vydáva neprirodzené zvuky, mazná sa a šušle, tak aj ja ho pošlem do kelu, nech sa s mojím dieťaťom nerozpráva ako s debilom (áno, reálne sa mi to stalo). Ale dovoľ mi poopraviť ťa. Bäbatko vníma už v maternici, pamätá si hlas matky a otca, hudbu, a po narodení na to dokáže reagovať napr. tak, že obľúbená hudba či známe hlasy ho upokoja. Včera som bola na poradni, a to som len v 4 mesiaci, bolo mi povedané, že s dieťaťom sa mám rozprávať, a nielen ja ale aj muž a malá, a hladiť bruško, že dieťa to vníma, a nielen že si to bude pamätať, ale je to dokonca veľmi dôležité pre rozvoj mozgu a CNS. Prečo myslíš, že sa dnes presadzuje kontaktné rodičovstvo, prečo sa už deti nenechávajú vyrevať v kočíku, alebo samé pol dňa v ohrádke? Pretože sú to ľudia, a pre všetkých ľudí sú prirodzene vzťahy dôležité, a hlavne s najbližšími ľuďmi, ako sú rodičia. Počula som raz o experimente s osirelými bábätkami - fyzicky mali postarané o všetko, najedené, prebalené, v teple, ale nikto ich nikdy nezobral na ruky, nepohojdal, neprihovoril sa. Tie deti začali čoskoro umierať. (neviem či sa jedná o reálny experiment, dúfam že nie, ale na vykreslenie dôležitosti vzťahov je to dobrý príklad)