icon

Návštevy pri malom dieťati

22. dec 2022

Ahojte, chodievate na navstevy v ramci rodiny, kde su male deti ak to vase je stale ulietane, urozpravane dieta, ktore sa blazni a krici a hoci na chvilu pocuvne, ze ma rozpravat po tichsie o par minut, ked sa rozblazni tak zas nahlas rozprava, alebo sa radsej vyhybate navstevam, kym nebude vacsie?

babulkomale
22. dec 2022

Normalne dieta, to by sa nikto s nikym nikdy nestretol...ak sa da, volime pobyt na zahrade alebo na ihrisku ci v restike s ihriskom, ak sa neda, vydrzime. Ak je teda stretnut sa pre nas dolezitejsie ako mat klud v danej chvili.

morgane1975
22. dec 2022

Záleží od toho komu idete na návštevu. Niekomu to nevadí a sú takí vo chcú kľud.

viestta
22. dec 2022

Chodili sme, chodime. Ako inac sa ma naucit spravat (aj) na navstevach? Bolo to sice obcas o hubu, ale postupne sa naucil.

majlo1234
22. dec 2022

Ak nas pozvu, ideme. Aj ako decka sme vkuse chodili. Netreba sa zatvarat pred svetom, ked je decko ako Maugli, len to predlzi cas vlcieho spravania ☺️

dadka128
22. dec 2022

Tak záleží aké veľké deti sú a ku komu sa ide, no rodič má naučiť dieťa co si ma kde a čo dovoliť, my sme na návštevách museli ticho sedieť, nič si nevziať 😩 no to by som nikdy detom nespravila.. ideme ku krstnej tak uz si vedia pekne vypýtať hračky, alebo kreslenie, ideme ku tete tam su aj iné deti tak sa spolu hrajú naháňajú ale to už ich niekedy musím upozorniť aby si neublížili .. ak je to niekto koho nepoznajú tak sa tisnú ku mne hanbia sa sú také nedotklive nekomunikativne, niekedy to trva kratšie niekedy dlhšie

marzuz89
22. dec 2022

Chodime a isla by som, ale len za predpokladu, ze ma vhodnu vychovu. "Kazde" dieta je urozpravane a ubehane, ale nie kazde je aj vychovavane. Takze ak je zivy, ale zaroven ho ucis, ze po gauci sa neskace, ze jedlom sa netrusi pocas behu po byte, ale je sa pri stole, ze sa nestahuju sosky a neviem co z polic, pokial "domaci" nedovoli, ze to a to dietatku pozicia na hranie. Atd. Postupne sa to dieta musi ucit. Ak ale dieta neucis, nekorigujes, tak by som navstevy vynechala.

0silvia0
22. dec 2022

Len chod a vychovavaj na navsteve. Hlavne treba vnimat domacich, nie kazdy ma pochopenie na skakajucu opicku. Ak by to bolo neunosne, odidete.

nikpa
22. dec 2022

Je pravda, že sú ľudia ktorým takéto deti vadia a majú najradšej svoj kľud. K takýmto by som návštevu zvážila.

syslik81
22. dec 2022

neznasam take navstevy a radsej sa stretavam vonku ... treba sa domacich spytat ci im to vadi alebo nie a nepozyvat sa sam od seba ale pockat na pozvanie-ak pozvanie nepride hold domaci nemaju pochopenie na vychovu tvojho dietata u nich doma ....

autor
22. dec 2022

Sama sa na navstevy nepozyvam, s manzelom sme introverti, takze chodime na navstevy az ked “musime” a sme pozvani.
Dieta je aj vychovavane, ani doma ju nenecham robit, co chce, ale je to dieta, ktore sa stale hybe, malovanie, citanie, akakolvek aktivita ju bavi 5 minut, niekedy desat, mala nedavno 3 roky tak predpokladam, ze je to este v norme.
Ked sme na navsteve tak jej nedovolim behat ako blaznovi ale ona ked sa rozblazni tak nekontroluje svoju hlasitost. Skor by ma zaujimalo, ako dieta s podobnym temperamentom kontrolujete pri malych detoch.

snuggling
22. dec 2022

Ja keď niekoho takto pozvem, alebo som aj v minulosti pozvala a vedela som, že majú malé dieťa nejako som s tým rátala, že bude behať, dorobiť, skákať, kričať,.... Nevadilo mi to, brala som to a beriem že to je proste detské chovanie, nie každé dieťa obsedí, nie každé si vydrží kresliť hodinu, niektoré sú proste strely 😁. Nikdy som to neriešila. A ani neriešim keď nás niekto pozve teraz už s dieťaťom. A ak mu vadíme tak nás už proste nezavolá 😁. Myslím, že každý normálny s tým proste je uzrozumený. A nebojte, ak im bude malá vadiť, nebudú vás viac volať, pripadne oveľa menej 😉.