Neberiem antikoncepciu. Keď nedostanem menzes, tak som sklamaná
Ahojte. Máme s manželom 2 synov. Pôvodne sme chceli 2 možno 3 deti. Ale mladší má rok, je veľmi náročný. Muž býva do večera v práci, ak je náhodou niektorý deň doma, tak robí okolo domu už nám to všetkým lezie na nervy, hlavne v poslednom období toho je veľa. Hoci sa babky tešili, ako budú kocikovat, tak nikto okrem mňa maleho kocikovat nechodí ( ozaj len výnimočne). Starší má zrejme dyslexiu, ideme na vyšetrenie, takže tam je to tiež zložité. Tak sme si povedali, že dve deti nám stačia. Muž sa na ďalšie už necíti ani náhodou. A mňa by s ďalším malým dieťaťom asi porazilo 😁.
No a tu ide to divné. Hoci už ďalšie nechceme a teda aj tehotenstvo bolo pre mňa len také nutné zlo, ako mať dieťa, tak ja aj tak dúfam, že sa nám ďalšie zadarí. Neberiem antikoncepciu, len muž si ,,dáva pozor''. Keď dostanem krámy tak som sklamaná. Nie naozaj len tak nejak podvedome. Keby mi teraz muž povie, že správne si ešte tretie, tak ani náhodou. Ale toto sama v sebe nechápem. Mali ste niektorá takéto divné pocity?
Ved pockaj, pokial ten mensi vyrastie. Uz aj tak toho mate vela, tak vyckajte, veci sa upracu, a ked budete na situaciu ako-tak zvyknuti, preberiete dalsie dieta.
Ale teraz, takom rozpolozeni ako si napisala, je "nechtiac" mat tretie dieta cestou k problemom. Hlavne ked manzel fakt dalsie nechce, a vlastne ani ty.
Antiku, rozum do hrsti. Nepokusaj osud.
Ja ta chapem. Mne bolo po druhom dietati tak akoby smutno, ze uz to mam za sebou. Dieta som hned nechcela, ale nejako som to neuzatvarala do buducna. Nevedela som si predstavit dalsie dieta mat a zaroven aj predstava, ze uz viac nezazijem ten pocut byt tehotna, dojcit, maxnat sa s tak malinkym babenkom.. no ale cim boli deti vacsie a zivot s nimi bol komfortnejsi, tym menej som sa nas tym zamyslala. Ked mala cca 10 rokov, este to na mna prislo, muza som este lamala na jedno, ale ze on sa uz citi stary. O 2 roky sa nase cesty rozisli. Takze nelutujem, ze 3. dieta nemam. Mimo manzelstva som uz nad tretim dietatom neuvazovala a teraz uz najma kvoli veku (42) a aj s priatelom mame deti dostatok, kazdy po 2 a radsej som si kupila psa 😬😅
Mozno su tie stavy z toho ze tuzis po dievcatku.
Poslednu dobu sa tu roztrhlo vrece s temami tipu - 3 dieta ano/nie ...
Ja som cely zivot bola naladena na 2 deti. S tym, ze sa mi paci, ked maju rodiny viac deti - teda pokial sa o ne patrične staraju.
A tiez sa uz dlhsie zamyslam nad tretim. Rozum a tetajsia situacia = jasne nie, dobre teraz je s dvoma. Mladsi ma akurat 2 mesiace, starsi 3 roky a momentalne este hladam system ako všetko zladit.
Ale to tretie chyba a nejde mi z hlavy, akoby sme neboli este kompletna rodina. Je to vzhladom na situaciu uplne proti logike. Takze chapem ta uplne a som rada, ze nie som sama, ktora ma tieto chaosne myslienky. Inak som pragmatik, pocitat viem tiez. Preto tomu pocitu nerozumiem. Zial poradit ti neviem 🙂 ale dufam, ze to dobre vyriesite.
Ahoj toto dom mala stale,keďže máme 2 synov som chcela ešte jedno aj mi bolo fuk že by hoc aj 3tie bol syn.Ale prišiel kyret v 10tt :( a ztým depresie keďže moja švagrina rodila po mojom kyrete som brala antidepresíva.Po roku som šla pracovať a po vyše roku práce som nečakane otehotnela a po týždni pozit.testu a meškania ms som spontáne potratila a tak som sa vzdala pocitu mať 3tie dieťa.Beriem to tak že môžem byť rada že vôbec mám dvoch na prvého sme čakalu 4roky mala som PCO a liečby z,Duphastonom muž len 40% živita schopných spermií.Po prvom 3 spontánne potraty aj z Duphastonom potom som pila Inofolic až sním sa druhý podaril už majú 12 a 9rokov.Od októbra som v predmenopauze 🙂ale radšej si dávame už pozor,sme radi že už máme pubertiakov.
@svetlonos píšeš mi z duše 🙂👍 ktovie, či to niesu hormóny, keď mal starsi 1-2 roky, tiež som chcela druhé. Ale nebolo vhodné obdobie. Potom ma to nejak prešlo, užívala som si, že už je samostatny, druhé sme mali po 6 rokoch. Možno aj toto ma prejde, ešte kojim, ktovie či aj to nemá vplyv, rozhádzané hormóny 😁
Jasne,uplne ta chapem...beriem sice hak lebo toho mame vela, mame dve male deti ale pocitam s dalsim dietatom dvomi..teda snaaad este..ale nasi dvaja su tak narocny,divoky a neskrotny ze neni dna kedy by som nepovedala ze ziadne dalsie dieta nikdy viac a hned jednym dychom, teda esteee chceeeem..citim sa divne..ale viem odkial to prameni - bojim sa ich puberty a dospelosti kedy si do zivota budu hladat inu prenich najdolezitejsiu osobu, kedy uz tu nebudu primne kazdy den..nechcem ostat bez malych deti..je mi jedno aj po 40tke...ale muza nato uz neukacam ☹ to by sme museli mat doma zlaticka alebo aspon bezne deti nie diablikov.
@alison11 to mi je luto, obdivujem matky, ktoré majú takto vytrpene deti. Ja som mala prvého neplánovane a druhého na prvý šup. Tehotenstva bezproblémové. Teda mala som zdravotné komplikácie ale so sebou, našťastie sa to deti netýkalo, akurát bolo liečenie v tehu zložité. Ak by sa mi stalo niečo podobné, neviem či by som nabrala odvahu. ❤️
Ďakujem Už keď som z druhym otehotnela som plakala bála som sa ďalšieho potratu.Muž ma podporoval podržal 🙂.

No neviem taketo veci si treba vykomunikovat, hlavne, ked mate doma rocne dieta je nejake vnutorne "dufanie", ze sa muzovi smykne fakt vedla... poriesila by som spiralu, nech to vies v hlave uzavriet, co bude o par rokov uvidis. Ale ked mate malicke deti, s toho mladsie len rocne, v podstate este polovicne babatko...na co to hrotit... ty by si bola neskutocne unavena a muz nastvaty, nikto by sa realne s toho tehotenstva netesil... a realita by vas dobehla prve tri roky s troma malymi detmi napor na vztah, volny cas, spanok a nervy...
Uvidis, co bude o par rokov, predpokladam, ze nemas 40 a netlaci ta cas... v hlave to uzavriet nemusis, ale pockaj, kym tento maly bude mat 3-4-5 rokov a bude skolkar a potom to mozete s muzom este raz prebrat, ci do toho chcete ist zase.