Nebolo by to ľahšie bez detičiek?
Našla som tu tému, teda viac tém ci mat alebo nemat deti. Ja teda deti mám. Dve. Je to masaker hlavne na hlavu. Som s nimi doma. Hľadám si prácu. Ale aj napriek tomu že svoje deti milujem na maximum a dala by som za nich život, rozmýšľam ci by nebol život ľahší bez nich. Hlavne finančne. Mohla by som cestovať, užívať si, vidieť svet. Rodila som skoro to áno. Plánovane. Rodina nepomaha. Sme na nich samy. Ale deti majú strašne obrovský vzdor a ja to nedávam až prichádzam na take myšlienky. Ja viem že deti sú najväčšie požehnanie a su zdravé a krásne to je najviac. Ale pravdu nebolo by to niekedy ľahšie bez nich ?
@h2 Dnes máš zlý deň, alebo nemáš zmysel pre humor?
Ak si si to doteraz nevšimla, sú lekári, ktorí tie lieky predpisujú - ako Ty píšeš- "preventívne", ATB od oka, veď keby nebolo treba, nezabije. Nemusíš sa nad každým nezmyslom rozčuľovať. Ale pre mňa-za mňa, môžeš. Ako tebe je lepšie.😉
@bluka2 Presne tak.
Ale čaj na dobrý spánok, alebo proti stresu je bez predpisu. Pomohol by aj vám. 🙂
@w123 nestras😂 snad sa aspon v noci uz vyspis a nemusis uspavat😂 to je pre mna utrpenie
Áno, bolo by to ľahšie bez detí. Ale zas pre mnohých aj depresívnejšie. Dni by boli príliš podobné jeden druhému... Je som koľkokrát ukonaná strašne veľmi, ale veľmi dobre si pamätám, ako som sa cítila, keď sme už strácali nádej, že nejaké dieťa bude. Ale zas - veľmi sa teším aj na to, keď vyrastú a osamostatnia sa, nejdem sa tváriť, že nie... 😄.
@barborachors v živote nikdy som nepovedala ani nenapísala že moje deti sú nechcene !!!!!!!!!!!!!!!!!
Baby to bola taká otázka do vetra. Samozrejme moje deti milujem a dám za nich život. Len proste mi je občas ťažko a vyžalovala som sa. Al to niektoré pobúrilo velmi sa ospravedlňujem.
akosi vela otazok a tem na toto mat nemat a ci lepsie je s/bez deti je vela...smutne...
@barborachors hovori bezdetna, ktora absolutne netusi, o com to je… 🤷♀️
Autorka, vobec ale vobec nic si nerob z niektorych priblbych komentarov tu. To nevies, ze tu je len idealna vzorka zien? Nech by mali akykolvek nazor, tu napisu nieco uplne ine, hlavne, aby to vyzeralo dokonalo a niekoho zdeptali a ponizili. Taka ta biedna slovenska natura.
Ano, svoje decko milujem a nedala by som ho.
Ano, mam uz asi mesiac stav totalneho vyhorenia, kedy mam sto chuti ujst a nikdy sa nevratit. Vecne vysvetlovacky, dohadovanie sa s dvojrocakom, pocuvanie vresku pre nic za nic, resp neustaleho pofnukavania a knucania, lebo panko ma obdobie, ze jedna katastrofa. Muz sa neangazuje, som na vsetko sama. Popritom robim z domu. Takze ano, mame take dni. Asi vsetky mamy.
Autorka, ja sa vždy poteším, keď si chce niekto môjho staršieho skoro 7 ročného zobrať na pár dní. Máme ešte 7 mesačnú slečnu.
Úplne ťa chápem ako si to myslela. Ako som už písala, vždy sa poteším ak sa niekto ponúkne mu urobiť program, no už v ten deň večer, keď vidím jeho prázdnu izbu je mi za ním smutno. Muž si vždy zo mňa robí za to srandu.
Neviem aký máš vekový rozdiel medzi deťmi. My máme tých 6 rokov. Práve pre to moc nevnímam, že by to bolo náročné mať dve deti. Syn už je veľkáč, sestru miluje. No ale tiež je čo riešiť .
Osobne, ja by som nedala menší vekový rozdiel pri deťoch. Na to som asi moc pohodlná alebo ako to povedať. Manžel je ustavične v práci aby nám zabezpečil čo treba.
Čo mi chýba najviac, je asi moja profesijná realizácia. Už pred prvým tehotenstvom som musela zmeniť prácu aby som otehotnela. A odvtedy sa to nejako vlečie od desiatich k piatim. Ako malý nastúpil do MŠ našla som si prácu blízko škôlky a bydliska no na úkor toho, že to bola práca ktorá nebola zaplatená a niekam ma neposunula. Potom došiel covid a zatvorenie MŠ. Nástup opäť do práce, kde mi nepredĺžili pracovnú zmluvu nakoľko som čerpala pandemickú OČR. Podarilo sa mi zamestnať, viac som pracovala z domu a potom som plánovane otehotnela s dcérou.
Za posledných 7 rokov som ostala finančne závislá na manželovi. Ja mám našťastie manžela, ktorý mi dopraje. Len mňa samotnú to ťaží, že vlastne nemám sa kam vrátiť po tejto RD. A začínať pracovne znovu od nuly niekde. Toto ja pociťujem asi ako najväčšiu daň za to, že som sa rozhodla byť matkou.
Ako sa hovorí "Život bez detí je ako váza bez kvetov... môže byť akokoľvek krásna... Predsa je len prázdna..." 😉 Asi takto to ja vnímam tiež, keď príde ťažšie obdobie s deťmi a človek by chcel byť zas na chvíľku sám... Ale potom si predstaví tu prázdnotu bez nich a je vďačný za to že ich má ❤️
Počula som raz niečo v zmysle, že ,,Bez detí by bola naša peňaženka plnšia, byt upratanejší, ale srdce prázdne...,, A súhlasím, sama mam 4. Ale do ,,chudobinca,, ich asi už neodnesieš 😁 tak by som sa nad tým nejako netrápila, vyrastú a bude lepšie...

Bolo by to lahsie bez nich, ja mam len jedno ale popri praci a dietati som vypluta. S dietatom sa stale dohadovat, neposlucha, vyzaduje neustalu pozornost a mne sa ziada si oddychnut podla svojich predstav. S partnerom sa ani nevidime, vsetko sa toci len okolo dietata a financii. Sex raz za uhorsky rok. No neviem koho toto moze naplnat uprimne 😃 A som si myslela ze cim starsie tym lepsie bude a ono prave naopak mam pocit ..cim starsie tym narocnejsie a narocnejsie.