Nechuť na sex po pôrode

dibarbora
18. okt 2013

Ahojte zienky.Uz som tu zaregistrovana davno ale vytvorila som si novy nick,kvoli tejto teme pretoze sa o tom neviem porozpravat inak.
Ani neviem ako mam zacat.
Baby,mam problem so sexom po porode.Teda,ze nan vobec nemam chut.
Po pravde,ako sa nam male narodilo,ma uz 10mesiacov,mali sme spolu sex AZ 2x a to este nevravim o tom,ze som pocas tehu bola od zaciatku na rizikovom cize nejaky taky kontakt vobec nehrozil.
S manzelom sme spolu dokopy 5rokov,z toho 2roky sme manzelia.Nikdy som nemala nejaky odpor k sexu ale teraz..
Akonahle som 2hy krat otehotnela,o prve sme prisli,strasne som sa tesila,tuzili sme po dietatku.No nastalo krvacanie par krat,tak som bola rizikova.Pocas tehu sme si teda"robili radost"inak,ked nie stykom.
Ako sa nam narodilo male,obaja sme boli unaveny a tak plynul cas.Po narodeni sme boli spolu asi az po 3mesiacoch.
hy krat uz nepamatam ale spolu to teda bolo 2x.
Viem,ze je to malo,ze chlapi maju svoje potreby ale mne ten sex vobec nechyba a ked sa pozriem na svojho muza(totiz po svadbe dost pribral,asi tak 45kg),tak len pozeram na neho a rozmyslam ako ma moze vobec na sex motivovat ked je taky"svalnaty".Sedi v kresle,niekedy aj nahy a nic to so mnou nespravi.
Neviem,nedokazem sa s nim ani o tom rozpravat,som v tomto trosku konzervativna takze odomna nemoze nikdy ani cakat,ze by ma napadlo obliect si nejaky sexi kostym ci nieco take.
Som z toho smutna ale uz by som sa chcela posunut dalej.
Dakujem za kazdu radu. 😉

nasta55
18. okt 2013

@dibarbora ja neviem ci sa da na tuto otazku poradit, ale mala by si s nim zacat spavat. Lutujem chlapa, lebo to je fakt dlha doba.

marylis
18. okt 2013

@nasta55 no keby mi chlap pribral 45kg(!!) tak by malo zien s nim spalo... A za tak kratky cas.. fuu, to musi mat aj mrte strieee a neviem co este... 😖

livocka21
18. okt 2013

@dibarbora podla mna pribral prave kvoli takej dlhej abstinencii.... nejako to predsa musi kompenzovat... ak ho lubis tak sa prekonaj a ono sa to postupne vrati do starych kolaji...

awalancha3
18. okt 2013

tak toto je velmi ošemetný problém... ťažko ti niekto bude radiť aby si sa prekonala a spala s nim, ked tvoje telo neprodukuje "hormony libida".. to ako keby si sa mala sama znasilnit..... a takéto nasilu spávanie je frustrujuce, ponizujuce a moze viest k uplnej citovej odcudzenosti....v tomto zmysle radím... nenúť sa, v žiadnom prípade s ním nasilu nespi.....
No a druha strana veci: chlap je len zvieratenko, čo sa tyka sexu a musí si vyprazdnovat semenníky.. s tebou, sám, s inou... hocijako, len aby sa zbavil pretlaku, urcite mu beha hlavou, ze prisiel k dietatu a stratil manzelku.. tieto situacie zaziva nejedna cerstva mamicka a je to najvacsia skuska manzelstva a vztahu- chlapa to "núti" hladat si milenku a... teda radím, prinúť sa, zatni zuby a podrž mu.....
....v podstate som neporadila, že?..ale to preto, že teoreticky aj psychologicky rozbor vie urobiť skoro každy, ale ty si v tejto situacii a ty si musis urcit hodnoty, co je pre teba dolezite a podla toho sa zariadit......
Libido nepride len tak, niekedy to trva dlho, aj roky 😖
...a najhoršie bude, ak libido príde, ale nie na sex s vlastnym manzelom....... to este len bude problém....

linda20111
18. okt 2013

@dibarbora tiez sa pripajam k nazorom aby si to skusila, ved ten sex nemusi byt dlhy, po takom dlhom case bude hotovy za 2minuty ale budes mat aspon lepsi pocit ze si to predsa urobila a ze aj on bude spokojnejsi... pripadne ho skus nejak dat dokopy, aby sa ti viac pacil, nejake nove oblecenie, kup mu parfem, daj jest mensie porcie 🙂 zajdite na vylet len sami dvaja.. ono to pojde casom zhodi tie kila alebo si ich mozno uz nebudes tak vsimat 🙂 motivuj sa aj sama vnutorne, mysli na to ze sex je dolezita vec a pre chlapov niekedy najdolezitejsia, ked vam vsetko ine klape tak by bola skoda aby zacal hladat sex niekde inde a to by uz uplne pokazilo vztah.

kveta
18. okt 2013

@dibarbora Si konzervativna aj na polohu odzadu? Lebo pri nej nemusis pozerat na jeho 45 plus kil.

h2
18. okt 2013

@dibarbora Ahoj, nepísala si nič o tom, ako to vníma Tvoj muž, či od Teba sex chce a Ty ho odmietaš, alebo či sa ani on o nič nepokúša. Lebo ak mu daná situácia neprekáža, tak to zatiaľ nerieš. Ale sama v závere píšeš, že Ťa to mrzí a že by si to chcela zmeniť, tak malá rada odo mňa: Tiež som po pôrode práve neoplývala chuťou na sex, ak som fakt, ale FAKT nechcela, tak nič nebolo, ale ináč, keď som to trošku prekonala, tak nakoniec bolo dobre a ešte som si hovorila, že prečo som si, ja hlupaňa, toto chcela odoprieť. 🙂 Jasné, že sa nenúť k sexu, ak naozaj nechceš, lebo by sa Ti to sprotivilo, ale skús si spomenúť, aké je milovanie krásne a že predtým si si to užívala a predsa sa toho nechceš dobrovoľne vzdať. Držím palce, šup na to! 🙂

suzy34
18. okt 2013

Treba mu povedat na rovinu, ked chce aby si s nim opat zacala spavat,nech schudne, lebo ta prestal sexualne pritahovat a ked nechce preto nic urobit, nech pribera dalej a zacne sa ti este aj hnusit a je koniec manzelstva...moj nazor..

dudkaaa
18. okt 2013

@dibarbora. Ahojky ja som na tom tak isto, maly ma 10 mesiacov . Od porodu sme spolu spali asi tak štyri krat. Vobec mi to nechyba ani nemam chut.

nasta55
19. okt 2013

@marylis neviem, ale s chlapom nespat taku dlhu dobu mozno by mi pribral aj 100kg. sex je vo vztahu velmi dolezity. vsak mu z toho musi hrabat. a mozno keby sa o neho zaujmala ako o chlapa tak by tak nepribral.

987654321bbbb
21. okt 2013

@dibarbora
@dibarbora ahoj, som muz, rad by som ti napisal svoj postreh k tomu, mozem? vies, oslovila si len zeny

dibarbora
autor
23. okt 2013

@987654321bbbb Samozrejme,rada si precitam aj od muzov a necham sa poucit

dibarbora
autor
23. okt 2013

@nasta55
@dudkaaa
@suzy34
@h2
@kveta
@linda20111
@marylis
@livocka21
@awalancha3 Dakujem za postrehy a trosku to upresnim.
Zle som napisala,on pribral tych 45kil za 5rokov co sme spolu,nie za 2.
A je pravda,ze je sama stria ale to uz mal aj predtym nez sme sa spoznali pretoze on uz mal nejakych 130kil a potom radikalne schudol na 90.
No on ma do sexu nenuti,chape,ze byvam unavena a netlaci na mna ale aj ked sa pokusa o nieco obcas tak si vzdy najdem nejaku vyhovorku na to aby som nemusela byt s nim.
Ono ma to nelaka aj preto,ze ked si pomyslim,ze sa mam rozkrocit,ved ja ho uz poriadne ani neobciahnem a za druhe,este kojim a neznasam ked mi chyta teraz prsia.Ono je to asi hlavne o psychike,ze nechcem aby sa ich dotykal a robil vobec s nimi nieco.
Neviem ci nemam nahodou uz vyhladat nejaku odbornu pomoc.

linda20111
23. okt 2013

@dibarbora co sa tyka prs,tak jednoducho mu povedz nech ich nechyta a hotovo ! ani ja som to nemala rada a ked som manzelovi povedala ze sa mi to teraz nepaci kvoli tomu ze kojim tak pochopil a sustredil sa na ine casti tela 🙂 to nieje ziadny problem.

diusik
23. okt 2013

@dibarbora podla mna pri takom dlhom "odluceni" nie je dobre zacinat hned sexom naostro.treba intimitu znovuzrodit.nemam to z mojej hlavy.ale ze treba najpr len pohladenia a tak postupne...ale chapem ta.ked je obezny a uz ti to vadi...to bude asi tazke...mne osobne by to velmi vadilo

diusik
23. okt 2013

@suzy34 suhlasim s tebou.zovnajsok nie je vsetko...ale odtial potial...proste ked sa ti uz niekto fyzicky bridi.s tym tazko nieco narobis.clovek sa predsa musi udrzovat a to nie len o krase ale aj o zdravy.

kamitomi
23. okt 2013

Zažila som niečo podobné. Hoci môj muž nepribral aj tak ma nepriťahoval a sex bol len z povinnosti, čo sa na sexe aj podpísalo. Fundované odpovede, typu - daj mu lebo si nájde inú.... nedivím sa že pribral, nedostatok sexu si kompenzoval jedlom.... Bez urážky, ale neviete o čom píšete.
Moja nechuť prišla bez toho že by som to chcela no nebol nik kto by mi povedal prečo prišla a čo mám robiť. A pre kľud v rodine som sa občas premohla. Niekedy to šlo, niekedy sa mi to aj páčilo ale väčšinou som len podržala no potom som sa cítila hrozne. Začalo sa to podpisovať aj na našom vzťahu. Trápilo ma to a tak som si povedala že dám syna k babke a musíme sa v kľude porozprávať. A vtedy sa to asi dalo všetko do pohybu. Ja som povedala svoje on povedal svoje a potom už to chcelo nájsť nejaký kompromis a z každej strany trochu snahy a pochopenia.
Nepíšeš, koľko máš rokov, nepíšeš či berieš antikoncepciu (pretože tá vie vcelku slušne zahýbať s hormónmi), nepíšeš či žijete samy, či máte po ruke nejakú rodinu....
Preto to čo ti môžem poradiť ti ani nemusí pomôcť, no dúfam pomôže. V prvom rade skús niekoho poprosiť aby si zobral prcka, nemusí to byť na celú noc, stačia aj dve tri hodiny aby ste sa v kľude mohli porozprávať. Ťažko môžete niečo riešiť keď muž nevie čo ťa trápi. Podstatné je aby si nič nezamlčala, musíte byť k sebe úprimný. Pokiaľ možno dohodnite sa že si raz do týždňa vyhradíte pre seba dve tri hodiny (napr. zájsť si do kina, niekam medzi ľudí na kávu kde is pokecáte len tak o ničom alebo do posilky...), keď ti vadí koľko pribral ( a ja sa ani nečudujem) dohodnite sa že začnete zdravšie variť, budete na to dvaja a vtedy sa to ľahšie zvláda. Neviem ako ste na tom so starosťou o syna ale bolo by dobré aby ti občas doprial čas len pre seba (a ty by si ho mala využiť na pokec s kamoškami, na kozmetičku, či len tak sama na prechádzku aby si si trochu oddýchla od toho stereotypu, v žiadnom prípade by si to nemal využiť na upratovanie, žehlenie...) proste si vyvetrať hlavu. Hlavne, je to problém vás dvoch a tak ho vy dvaja muste riešiť. A ak to neviete takto samy, tak vyhľadaj odbornú pomoc. Treba si ale hlavne ujasniť, či je to ozaj len problém so sexom alebo je to len zásterka a problém je úplne niekde inde....
Dúfam že ti to aspoň trochu pomôže, ublížiť by to nemalo 🙂 A držím palce aby ste to vyriešili k spokojnosti vás oboch. 😉

womankc
23. okt 2013

@dibarbora v prvom rade by si sa mala o tom pozhovárať so svojím mužom, to jednoznačne myslím, že aj jeho to frustruje. No a po druhé by som zašla za gynekologičkou, ktorá ti doporučí určite návštevu psychologičky, nemusíš sa za nič hambiť,ani žiadne predsudky. Ono tento stav je úplne bežný po pôrode. Len niekomu to ustúpi pozvoľne a niekomu to môže veľmi skomplikovať a naštrbiť inak bezproblémový vzťah. Ja som toto mala počas tehu ,ale rozprávala som sa o tom s mužom a vždy sme nejaký kompromis našli. Rozhodne by som nečakala , že to prejde samo . Lebo ruku na srdce sex je jedna z najdôležitejších veci vo fungujúcom vzťahu . Držím palce, ja osobne som sa poradila odborne a urobila by som to znovu, keby som cítila ,že niečo neviem zvládnuť

monika541
23. okt 2013

@dibarbora prešla som si tým aj ja, takže ako Ti už vyššie dievčatá napísali, skús sa premôcť a odhodlaj sa na rozhovor s mm. je to veľmi dôležité pre váš vzťah, pretože sa môžete začať odcudzovať a to nebude dobré pre vaše manželstvo. myslím si, že dieťa tiež dokáže vycítiť aký je vzťah medzi rodičmi a malo by vidieť i prejavy lásky medzi otcom a matkou - pusa, objatie a hoci aj capnutie po zadku. ja som napr.nemala chuť aj preto, lebo túlením sa k bábätku boli moje potreby uspokojené, tak načo sa túliť k mm🙂? navyše stála únava z nedostatku spánku a problémy s dojčením. ale po čase s veľkou dávkou trpezlivosti nás oboch sme to dali dokopy aj v posteli a potom to už bolo super. jveľmi ti držím palce, pretože je ťažké starať sa o dieťa a mať navyše i o takúto starosť navyše, ale som si istá, že to zvládnete🙂.

awalancha3
23. okt 2013

...vacsinou trpia ženy, že priberu a manzelom sa bridia......teraz je to v opacnom garde... 😉

livocka21
25. okt 2013

@dibarbora s tymi prsiami to chapem... som na tom podobne... hmm nepotrebujes odbornu pomoc.... potrebujes mu jednoducho povedat to co si napisala sem.... hoci ho mozno zranis, ale musi sa spamatat...nech nieco so sebou robi... ved je to mlady chlap...

zienockana1
15. nov 2013

ak ti môžem poradiť to čo pomohlo mne aj môjmu manželovi http://www.chudnete.sk/martina1/index
je to super vec...celosvetova firma...mozno sa ti to bude zdat prehnane ale ja aj manzel sme s ich pomocou schudli a udrziavame si zdravý životný štýl...sme aktívnejši, atraktívnejší a ak by si chcela mat so svojho muzicka aj svalnaca tak maju aj na to produkty...vsetko je na prirodnej baze je to celosvetova spolocnost pre ktoru pracuju znamy vedci a lekari...mozem len odporucit...ale kazdy sa musi rozhodnut sam ako chce so svojim zivotom nalozit...budete mat svojho poradcu tak ako my ktory bude s vami v nepretrzitom kontakte

mirkaandrej
19. dec 2013

@dibarbora Ja som po pôrode riešila podobnú dilemu-sex bola posledná vec, na ktorú som čo i len pomyslela, ved celodenne staranie sa o bábätko dá zabrat, večer som bola štastná, ze lezim v posteli, niekedy som sa robila, ze spím, len aby som ,,nemusela"...uvedomovala som si, ze to nieje správne voči mojmu partnerovi, ale tá únava tá nechut vo mne bola silnejšia ako čokoľvek ine...naštastie po príchode menštruácie sa moja chut vrátila do normálu, čomu sa potešil hlavne môj drahý 🙂
Co sa však týka Teba, mozno ze s tebou pohlad na muza ,,nič nespraví" aj preto, lebo vieš, ze tam niekde pri Vás je bábo, mne tiez dlho trvalo, kým som sa ,,odviazala naplno" a prestala vnimat, ze tam v postielke je malý...ale ine to je zase, ak Ta muz nepritahuje kôli zmene výzoru-teda ze pribral....skús mu to nejako nenápadne naznačit, ja neviem, však sam určite musi citit, ze sa niečo deje. Ten môj to somnou riešil, bavili sme sa o tom, občas aj pochytili, ale chápal to... Kým sa s ním neporozprávaš, dalej sa nepohnete...Drzím palce 🙂

mylove321
26. dec 2013

Za 2 roky pribral 45kg? fuj.
Ja uplne neznasam tucnych chlapov a keby to bol len vizualny problem, tak by som nemala ziaden problem pri sexe, ale ono je to take odporne na dotyk, ked ma chlap brucho...niekore zeny to maju rady, ale prave to. niektore...ale nie vsetky. Ja sa ti necudujem, ze nechces sex s takym individuom a podla mna to nema nic spolocne dietatom, ale len s jeho telom.
Je to smutne, lebo ste manzelia, mate dieta a musite to riesit. Neda sa to odsunut rozchodom, ako keby ste spolu len chodili.
Preto sa ja nikdy nechcem vydat.
Poznam niekolko parov, kde bol chlap pred svadbou pomaly krajsi nez zena vdaka ksichtu a dokonalej postave a po svadbe zrazu nakysol az do obezity a stal sa z nich nepochopitelny par a kazdy len tu zenu lutuje,ake to ma s nim v posteli.( samozrejme len za ich chrbtom, lebo to nie je slusne...)
Ale ono to je proste koniec.
Nemozes ho nutit schudnut, ani mu pomoct, ani to spravit za neho.
On ako sa rozhodne, tak bude.
A co poznam take pary, tym muzom to celkom vyhovuje byt taky obezni a nikdy sa z toho nedostali...
Niektore zeny na tvojom mieste nutia manzela sportovat a aj tak nic z toho...Ked muz raz najradsej sedi v kresle, tak tazko...
Urcite sa nenut do sexu s nim a pri najhorsom rozvod.
Predtym mozes vyskusat manzelsku poradnu a povedz tam aj toto, ze je ti hnusny pre nadvahu.
Ale mozno by si mu to mala najprv povedat cestne priamo do tvare, nez pockat na koaliciu manzelskeho poradcu.
Neviem, mne by prislo nechutne zistit, ze zijem s clovekom, ktory mi vie povedat pravdu len ked ma spojenca...Akoby si sa ho bala...To neni pekne.
Ale mozno to neni mozne u vas, neviem, ake mate pomery, ak ma on navrch, tazko by si si mohla dovolit mu povedat krutu pravdu s tym, ze ste uprimni. Su aj netolerantni muzi skratka...
Ale aj tak, keby sa uz on rozhodol chudnut, mohla by si mu pomoct vytvorit prostredie priatelske k chudnutiu, lebo pevnu volu by nemal prepinat...Potom su to nervy navyse, ked clovek chudne a okolo sa napchavaju cokoladou, jedia vyprazane...ani malemu by si nemala kupovat sladkosti potom...aj tak sladkosti nie su nutne. a zvykat decko na sladke - zarabanie na obezitu...no neviem, ci sa ti bude pacit moj prispevok, tak to ale vidim ja. drzim ti palce, nech sa tvoj problem vyriesi.

maria36153
22. mar 2015
Používateľ maria36153 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od maria36153.