Nechuť na sex rok po pôrode

basula30
8. nov 2014

Maminky chcem sa porozpravat a zároveň poradit čo mám robiť , pretože sama si už neviem rady... som už rok po porode a este sme s priatelom vôbec nemali sex...z jeho strany záujem je no čo sa mňa tyka tak vôbec..pred otehotnenim som problém žiaden nemala aj ked som to nepotrebovala kazdy deň..no teraz má to ani nenapadne a vôbec mi to nechyba..dosť často sa kvôli tomu s priatelom hádame a cítim že nás vzťah sa rozpada.neviem čo s tým a hlavne ako robiť..nasilu nič riešiť nechcem..to neni ono..máte niektora podobne pocity??

barbora59
9. nov 2014

Moj nazor - ak nechces prist o muza zatni zuby a zacni snim spavat lebo zacne snim spavat ina.Mozno by este mohol poradit gynekolog, sexuolog. toho sexuologa by som navstivila.

safranca15
9. nov 2014

Ja tiez mam taky problem ale ja ho mam koli tomu ze berem antiku ktora mi zmenila libido tak si musim ist zmenit ju a este aj z malej som byvala a aj byvam velmi unavena aj preto sa mi nechce mat sex ale zasa tak ako pise barbora59 radsej niekedy zatnem zuby a mam s nim ten sex aby som o neho neprisla aj ked u mna je aj taky problem ze akosi nemozem dosiahnut uspokojenie :-/

panidia
9. nov 2014

@safranca15 Ahoj.Myslím si že to je úplne normálne a prejde to.Ale ak ti možem napísat z mojej skúsenosti,ja som si začala sex užívat až po 35 !A to myslím vážne.Aj prvý orgazmus som mala až po tej 35.Dovtedy aj ked sme sa s manželom milovali a lúbili sa,nedokázala som sa až tak uvolnit ako teraz ked som staršia skúsenejšia a hlavne mám velku oporu v manželovi a vtedy aj ten sex je o inom.Zena musí byt hlavne v pohode a úplne uvolnená,vypnut a mysliet iba na chvílu ktorá práve je,mne to trvalo naozaj dlho ale teraz si to užívam ako nikdy.Dieta máme už vacšie, tak teraz si užívame iba jeden druhého a ten sex hrá u nás posledné roky prím a to máme obaja krátko pred štyridsiatkou.

dr_smajlik
9. nov 2014

ja som pred otehotnením mala neskutočne vysoké libido a môj priateľ ho má také doteraz... ako som otehotnela, chute išli tak rapídne dole, že moja iniciatíva sa ani neočakáva... no priateľ ma aj napriek môjmu nízkemu libidu dokáže tak nabudiť a vyrajcovať, že si to aj napriek tomu vždy užijem a nie je mi to proti srsti... nerobím to na silu ani nezatínam zuby, maznáme sa dovtedy, kým nie som nabudená 🙂... ale vraj na to pomáha pravidelné civčenie a kvalitný spánok... a tiež je dôležité spolupracovať a možno si nejak dopomôcť atmosférou či?... nestrácaj nádej, skús nejaké afrodiziakum, sviečky, spoločný kúpeľ a tak...

dollynkaa
9. nov 2014

@basula30 ja som to v tehotenstve tak mala.mozno aj teraz 7m po porode nemam vzdy chut a naladu ale mame tak cca 3x 4x do tyzdna. To ze rok ste nemali s3x od toho nic dobre necakaj. Je to chlap a potrebuje to. Myslim ze to si uz skor mala riesit nez za rok. Lebo pre zdraveho cloveka ktory ma doma partnera je rok nepredstavitelny. Teda aspon pre mna a urcite aj pre partnera. Je to sice "len sex" ale pre vztah je to dolezita vec

velkacica
9. nov 2014

a ženy TO nepotrebujú!?

keziah
9. nov 2014

@basula30 pokial intenzivne dojcis, tak tvoj sexualny apetit je priridzene znizeny kvoli prolaktinu. To je vec docasna, ktora sa upravi, takze ziadnu paniku. Plus nedostatok kvalitneho spanku tiez riadne zamava s chutou na uzivanie si. Porozmyslaj, ci nieco z toho nemoze byt tvoj problem. Pokial ano tak, opakujem, ide o docasnu zalezitost, ktora sa upravi, treba to tak chlapovi skusit vysvetlit a nez sa vas lubostny zivot vrati do normalu, treba jeho potrebu vyprazdnit si vaja riesit nejak inak.

bosoriak
9. nov 2014

@keziah rok po porode sa uz intenzivne nedojci.
@basula30 Ano, vztah sa pokojne moze rozpadnut kvoli roznemu sexualnemu apetitu. Ty vsak pises, ze ste rok NEMALI sex, t.j. si sa ani nepokusila? Mozno ak by si to skusila aj zo zaciatku nasilu, tak by sa ti to zapacilo. Mozno si unavena, ale sex je predsa relax a nie povinnost.
Mozno by som zbehla za lekarom a dala si spravit hormonalny profil, nemusis na neho hned vybalit, ze nemas chut na sex, mozes tam ist s tym, ze si az nezdravo unavena a bez nalady.
Ale odporucam to riesit skutocne co najskor, pretoze toto je pomerne zasadna vec vo vztahu a ak sa o tom nekomunikuje, resp. ak jedina tvoja odpoved je "nemam chut" uz rok, tak si na najlepsej ceste stat sa slobodnou mamou.
Drzim palce.

safranca15
9. nov 2014

@panidia no som zvedava ako to u nas dopadne teda ked budem starsia lebo aj ja si myslim ze ked bude mala vacsia bude to lepsie pretoze bude samostatnejsia

bosoriak
9. nov 2014

@safranca15 Pridavam sa k @panidia - ja som si zacala sex uzivat naplno az teraz, par rokov po druhom porode. Dovtedy to bola taka povinnost, nie neprijemna, ale ani nejako extra pozitivna. Teraz je to uplne ine, a aj ked kolkokrat padam na hubu s dvoma detmi, domom a robotou, aj tak mam vecer chut. A vela z toho naozaj robi aj dovera partnerov, ucta, respekt a tieto veci. Zena proste potrebuje viac, nez len tu fyzicku stranku.

silvia62256
14. jan 2015

A vas uz vasi muzi prestali pritahovat, alebo co?? Ja som 5 mesiacov po porode a s muzom spolu spavame kazdy den, niekedy aj dvakrat. Prvykrat to bolo 4 tyzdne po porode, co uz som to ja nevedela vydrzat. Naozaj nedokazem pochopit ako niekto moze rok nemat sex s clovekom ktoreho miluje. Tak si poloz otazku ci ho milujes. Akoze keby mi to spravil chlap, ze by somnou rok nechcel spat, tak by som bola zrela nato, si najst niekoho druheho. Aj ked iba na sex. A to niesom ziadny neandertalec mysliaci iba na to jedno, len podla mna pre vztah je sex velmi dolezity, je to cas iba nas dvoch, a potom sa vzdy k sebe pritulime, bud debatujeme, alebo si dame vinkovy strik, urobime si nieco dobre jest, a uzivame si jeden druheho. Neviem si bez toho nas vztah predstavit.

velkacica
28. jan 2015

@silvia62256 no lenže tu prevláda názor, že od pôrodu je dôležtejšie decko, nakoniec mnohé matere sa s nimi aj tulkajú...

silvia62256
29. jan 2015

@velkacica nuz, a potom je tu nosa tem o nevere, rozchodoch, hadkach a tak dale :(