Nemám energiu a neviem sa nakopnúť

29. dec 2023

Ahojte, prosim poradte co sa so mnou deje. Mam 29r, 2rocne dieta. Po vyske som necely rok pracovala (sama v kancelarii) a otehotnela som pocas covidu. Doktor ma vypisal na pn, takze som od zaciatku tehotenstva bola doma sama. Vieme ake to bolo tazke obdobie, vsetci sme sa izolovali. Takze od januara 2021 sa citim sama. Konci rok a ja som pred mesiacom otehotnela.
Nevladzem, psychicky ani fyzicky. Stale som unavena, ale ale po psychickej stranke. Maly bol ako babatko narocny, mal koliky, vela plakal, manzel makal v praci do vecera. Snazil sa ako mohol, aby som si oddychla. Ale mam pocit, ze som totalne vyhorela. S kamosmi - partia troch parov - sme sa nejako odcudzili, v podobnom case sa kazdemu narodilo prve dietatko, napriek tomu, ze sme sa s nimi chceli stretavat, tak sa nam obratili chrbtom. S rodinou z mojej strany mame super vztah, stretavame sa kazdy vikend, cez leto chata a pod.
Moj problem - neviem sa nakopnut, nemam energiu do nicoho. Urobim vsetko co potrebujem a chcem, ale necitim pri tom nejaku extra radost. Zijem brutalny stereotyp a rano vstavam bez energie a pocitom “ach zase to iste”. Nechcem sa ruhat, som vdacna za vsetko co mame, vdakabohu sme zdravi, mame uzasneho energickeho syna. Len neviem co mam zmenit a odkial mam ziskat energiu. Vypijem tri kavy denne, spim 8h a napriek tomu totalna unava, pocit depresie.
Nevedela som sa ani nadchnut kvoli Vianociam. Vsade som citala o akychsi magickych vianociach.. a pre mna to cele bolo len nejake pragmaticke. Po nicom netuzim, nic uz ani nepotrebujem, satnik som rozpredala. Kedysi som chcela kazdu chvilu nieco, oblecenie, kozmetiku.. teraz mi to je jedno, kedze sa aj tak nemam kam “vyparadit”. Kazdy vikend sme ako bezdetni niekam chodievali, zili, cvicili sme. Zeny, co mi to preplo? Pomozte prosim. Dakujem vam za precitanie tohto depresivneho vylevu 😩.

madeincssr
29. dec 2023

Možno máš len zlé obdobie, ktoré určite raz pominie. Nemôže to byť spôsobené aj terajším tehotenstvom? Už sa bude predlžovať deň, príde jar, oteplí sa, budete môcť viac chodiť von na vzduch a slnko...💙

zuwa78
29. dec 2023

Skus psychologa.

ivana1592
30. dec 2023

Ahoj. Ja presne to isté akoby som to aj sama písala. Mám 2,5 ročné dievčatko. A neužívam si život, som stále otrávená, z toho, čo všetko musím. Veľmi ma to nebaví a tiež sa ráno budím, že zase odznova variť, pratať. A nemám energiu. A mám stále výčitky, že teraz by som si mala užívať, veľa ľudí hovorí, aké to je krásne obdobie na materskej od tých 2 rokov.
Inak ja aj pred otehotnením som na výške trpela úzkosťami, takže to prikladám, že mám slabšiu psychiku a proste som rýchlejšie vyhorela. Pravda že sa o seba nestaram. Asi ani ty?
Niektoré ženy vyhoria po 3 deťoch, mne stačilo jedno a už nevládzem.
Držím veľmi palce, aby sa to zlepšilo. Tiež radím psychológa, aj ja zvažujem len nechce sa mi platiť 30 € týždenne online. A osobne nemáme v meste niekoho, kde by som cítila, že to je ten psychológ pre môj problém. Už som raz vyhľadala. A nič moc nepomohlo.

zoja1234
4. jan 2024

Ja pre takyto istý dôvod, ako ma autorka a teda aj plno žien na RD, som si povedala ze pôjdem na par dni na vylet. Sama, kľudne aj do zahraničia, na par dni... Aj u nás sú babky v nedohľadne ALE dieťa má aj otca, a uz je vo veku kedy im nebudem úzkostlivo volať každú hodinu ze co papal a ci kakal 🤦😅😅.. A Vyberiem si miesto kde som už bola a kde sa mi najviac páčilo. A co si od toho sľubujem? Oddych a nakopnutie, dobiť baterky, vypadnúť z kolotoča, prísť na iné myslienky. Nechcete sa pridať baby? 😊