icon

Nemôžem si dovoliť druhé dieta

5. jún 2023

V skratke. Mám 27 rokov, 2 ročne dieta. Cítim fyzicky ale aj psychicky že chcem ďalšie dieta. Mám aj diagnozu ktorá veľmi ovplyvňuje plodnosť (endometriozu) ani prvé dieta nebolo úplne na prvý šup ako sa vraví. Gynekológ mi odporúča čo najskôr otehotnieť a neoddiaľovat to na potom. Ja však viem že druhé dieta si nemôžeme dovoliť. Nemame vlastne bývanie a ani sa žiadne nečrtá, bývame u rodičov. Aj keď druhé dieta naozaj chcem, prišlo by mi ako drzosť doviesť ho do tejto domácnosti kde sa “tlačíme “ už len s 1 dieťaťom. Naozaj cítim že teraz je môj čas. Čo by ste robili na mojom mieste? Čoraz viac nad tým rozmýšľam. Proste telo chce ale rozum vraví aj áno aj nie.

petamich
5. jún 2023

na tvojom mieste by som ja osobne nad druhym dietatom ani nerozmyslala 🤷‍♀️ ale tak takto to mam ja - riesila by som radsej vlastne byvanie, aby prve dieta bolo zabezpecene a potom (ak by sa podarilo ak nie tak nie) by som zvazovala druhe

pribinak
5. jún 2023

Veď chod pracovať a keď budete 2 pracovať určite dostanete hypotéku na menší byt
A potom rýchlo druhe dieťa

nelca84
5. jún 2023

A co robite preto, aby ste sa postavili na vlastne nohy? Za tychto okolnosti je naozaj drzost spravit si dalsie dieta.

maryetta
5. jún 2023

Ak je to iba kvoli byvaniu? Ano. Je nevyhnutne pre zivot. Ale kolko rodin funguje takto? Co na to rodicia? Su s tym ok ze tam byvate? Bola by moznost urobit si tam nejako svoje miesto? Ci proste mate len jednu izbu niekde? To je ozaj malo.
Mam ale koooopu kamaratiek ktore ostali u rodicov ze si spravili samostatnu jednotku napr v podkrovi.
Aj to je riesenie. Ak sa to neda tak… sa neda ☹

divokykonik
5. jún 2023

Ja mám takmer dvojročné dieťa, rovnaký problém ako ty, mám aj vlastné bývanie, aj napriek tomu nechcem druhé dieťa. Ja som s endometriózou otehotnela do troch mesiacov a to som ju mala v otrasnom stave, čiže možno aj ty v budúcnosti otehotnieš aj v neskoršom veku, neviem čo všetci robia z tej endometriózy takého strašiaka. Ja byť na tvojom mieste, tak by som do druhého určite nešla, až vo vlastnom bývaní.

deti95060810
5. jún 2023

ak to tak cítiš tak prečo nie...
my sme to mali tak ako píšeš.... najskôr deti a potom vlastné bývanie.
ale to chce asi takú ľahkovážnejšiu povahu....
nemôže byť hneď všetko naraz.

mateson
5. jún 2023

@pribinak a keď bude doma s dieťaťom tak z čoho budú platiť tú hypotéku?

pribinak
5. jún 2023

@mateson nemusí sedieť 3 roky doma.

Bude brat materskú, potom môžu požiadať o odklad splátok na nejaké obdobie
Môžu mat vytvorenú rezervu, keďže budú 2 pracovať a predpokladám že u rodičov majú nižšie náklady
Môže pracovať aj na rodicaku.

Je x možnosti. Treba sa len trosku posnazit a hľadať riešenia
A áno, potom je tu možnosť zostať v detskej izbe a fnukat

sheila121
Odpoveď bola odstránená
elizabet173
Autor odpoveď zmazal
elizabet173
Autor odpoveď zmazal
pribinak
5. jún 2023

@elizabet173 iste, dieťa mize mar zdrav. problemy
Ja nehovorím aby šli teraz do 2. dieťaťa, ale šla pracovať, vytvorili si rezervu a potom riešili otázku bývania

Kopec žien pracuje aj počas rodicaku, nie sú doma 3 roky
Ak niečo chcem, musím preto aj niečo urobiť. Vyjsť zo svojej komfortnej zóny, prehodnotiť rebríček hodnôt

rebrambora
5. jún 2023

Tak tlacit sa u rodicov je podla mna hanba v akejkolvek situacii. A esteze sa necrta vlastne byvanie? Podnajom minimalne sa da nejak dovolit stale.
Taketo lutovanie sa a stazovanie sa ti nepomoze. Skus triezvo zhodnotit a vyriesit situaciu.

gabika0825
5. jún 2023

Nechcem byt zlá ale aj to prvé si priviedla “nepripravena”. Myslím tým bez vlastného bývania. Čiže je to na tebe, ale ak to je ako pises že sa tlačíte u rodičov s jedným dieťaťom, nad tým druhým by som tiež nerozmyslala. A ak si vedela že chceš s partnerom ešte druhé dieťa, podľa mna už sa malo dávno budovať na nejakom vlastnom spoločnom zázemí, nie to nehat tak a teraz keď už máš “najvyšší čas” tak nevieš čo máš robiť. Či to si sa rozhodla teraz niekedy že vlastne sa citis veľmi ešte na jedno? To mi už príde trosku nezodpovedne ale tak bude to na tebe ako sa rozhodneš ty a partner.

autor
5. jún 2023

@rebrambora Neviem KDE v mojom úvodnom príspevku vidíš LUTOVANIE a sťažovanie, bramborka? 🙂

morgane1975
5. jún 2023

Rodicia sa urcite « potesia «  najprv sa osamostnite a nie ze dalsie decko do kralikarne 🤦‍♀️

hipuska
5. jún 2023

Ja by som do toho určite išla. Raz tu nebudete. A aspoň ostanú dvaja súrodenci. Určite sa dajak.pomestite

katulienkax
5. jún 2023

Gynekolog ti kupi byt a daruje ti ho? Pomoze ti vychovat dieta? To mam rada tieto kecy gynekologov, ze urobit si dalsie dieta co najskor 😲

lauriik
5. jún 2023

Urcite nie. Porieste si byvanie a potom mozte mat dieta. Ak sa podari tak dobre, ak nie tak to tak malo byt 🤷🏼‍♀️ Vobec by som sa gynekologom nenechala tlacit do takychto zavaznych zivotnych rozhodnuti.

liljana
5. jún 2023

Mas 27r, cize dieta od 24r. Kolko mas odpracovane, ked uz mas taky nutkavy pocit na druhe dieta? Proste sup do prace, nasetrit, poziadat hypo a druhe dieta tak o 5 rokov. Nutkanie byvat vo vlastnom by malo mat vyssiu prioritu ako nutkanie mat druhe dieta a byvat dalej v detskej izbicke u rodicov. Si mlada a casu na dalsie deti mas dost. Tvoji rodicia byvaju este u ich rodicov alebo uz vo svojom?

ivangeline
5. jún 2023

Tak si ho nedovol?

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
evaachesa
5. jún 2023

A nemôžete sa presťahovať do nájmu? Ak je problém financovať aj nájom, tak nad tým radšej neuvažuje.

daniela2202
5. jún 2023

Poslúchnuť rozum

lucky_girl
6. jún 2023

Čo by ste robili na mojom mieste? Moja odpoveď - snažila si tu myšlienku na druhé dieťa vytĺcť z hlavy von. Určite si druhé dieťa nerob, priviedlo by vás to do veľmi zlej situácie.

kvetinka75
6. jún 2023

čo by som robila? Snažila by som sa osamostatniť sa a potom, ak to financie dovolia, druhé dieťa. Ak nie, bude jedno.