Neposlušné dieťa od vtedy, čo sa narodilo druhé.
Ahojte... Potrebujem nutné radu... Mám doma 2 a pol ročné dieťa... 2 mesiace do zadu nám pribudol ďalší novy člen ...a od vtedy mám pocit, že to naše staršie dieťa sa zmenilo... Mám pocit,že dostanem z nej infarkt ja alebo manzel 😭😭😭uteká nám z postele keď ju dáme späť, je odplienkovana pomaly rok a hocikedy keď jej povieme nech sa ide vycikať pusti to dole nohami, nič ju nezaujíma len robí zlosť , na všetko odvrava, bije ine deti, a nevie sa už ničím zabaviť... Ja už ozaj neviem ako na ňu do teraz takáto nebývala... Dosť sa preto aj s manželom hádame nemáme jeden na druhého absutne čas a všetko nám to ide cez hlavu... Prosím poraďte čo robiť alebo kde zlyhavame ?
@original_d ahoj moja skúsenosť je asi taka ked sa nam narofila druha dcéra tak syn sa prestal pýtať jednoducho bojovali sme s tym pol roka a nakoniec sme sa museli vrátiť k plienky a dodnes ho nevieme odpliekovat. On sa pýtať vie lebo na dní že chodi na wc a cely den ma suchu plienku. Ja uz tiez neviem vo stým robiť.
@original_d Mna len napadlo,ze s novym clenom rodiny si zacala vynucovat pozornost.Mozno ma pocit,ze sa jej nedostava tej pozornosti.Ked babo spinka,tak sa s nou hras,venujes sa jej?No ked nespi,tak jasne,ze babo ma vzdy prednost,tak to takto trocha kompenzovat.No a vela trpezlivosti...postupne sa to snad zlepsi.
Treba si vyhradiť nejaký čas pre ňu samostatne. Cíti sa ohrozena prichodom nového súrodenca a potrebuje vedieť, že ju stále ľúbite, že je hodná pozornosti, ...nevie tieto svoje obavy ešte spracovať inak než tým čo robí. Takže čo najviac trpezlivosti, uistovat ju, netrestat a viem, je to ťažké, sama som s tým mala problémy. Dobre správy, zlepší sa to
@elizabeth88 no keď bábo spí snažiť sa variť a upratovať a ona okolo mňa 🤨 asi sa jej isto malo venujem dnes som mala hodinu len pre nu, ale jednoducho všetko čo som vytiahla tak sa s tým nechcela hrať 😭
@bluka2
@original_d ona asi chce teba, nie hračky. Nejako blbnut, fyzický kontakt, čítanie v objatí a také veci skús...povedala by som, že aj za cenu poriadku. Lebo dostať sa teraz na dobrú trať sa vyplatí do budúcnosti
Tiež som za to, nájsť si čas na ňu, zrazu sa netvarit, že ona je už veľká a samostatná a neviem aká.. chce byť tiež mamine dievčatko a keď vidí, kolko pozornosti dostáva bábo, chce ho aj ona, po dobrom alebo po zlom.. Máme ten istý problém, pomaly sa to zlepšuje po mesiaci a pol, no aj tak smútok, že nemám toľko času na staršieho...mala je, bohužiaľ, náročné dieťa.. cez deň sú dni, kedy ju veľmi z rúk nedám dole.. 😏 a tak malý už zaspáva s otcom a včera, hádajte čo, boj...že chce mňa..pokým mala zaspala a mohla som ísť k nemu, tak cirkusy dovtedy s potom len na mne v objatí odpadol.. 😧
@original_d a toto je prave to, nie babo by malo byt na prvom mieste. Ono si este neuvedomuje veci, za to dcerke sa deje velka krivda. Vzdy najprv vyhoviet velkacke, az potom ratovat babatko. Idealne zaobstaraj nosič, drobec bude na tebe spokojny a ty budes mat volne ruky na dcerku. Z upratania a varenia si skuste urobit spolocnu cinnost. Musi sa citit napomocna, dolezita. Ked je manzel doma, zaves mu drobca na krk a venuj cas vyhradne len dcerke 😉 drzim palce
@leniel poznam tuto teoriu a zas povedala by som ze nieco medzi tymto a autorkinou momentalnou realitou. Lebo babo v nosici cely den tiez nie je super - ako som zistila pri druhom dietati. Podla mna aj to babo si sice neuvedomuje, ale nejak sa mu to zapisuje do mozgu, ci je cely den odlozene alebo to ma trochu lepsie. Proste obaja ju potrebuju. Nie je to lahke. Esteze cas hra s nami a nie proti nam
nezlyhali ste nikde, proste je to obdobie vzdoru, ktore velmi casto pride s novym surodencom. aj ked sa jej snazite moc venovat, aj tak ona vidi, ze sa viac venujete novemu babatku. ono to prejde a chce to fakt len cas a hlavne sa jej venovat

Obdobie vzdoru + žiarlivosť na nového člena rodiny, priveľa na jedno dieťa, aby to zvládlo v pohode
Nič, len svätá trpezlivosť