Neschopný otec
Aj vy máte doma takých totálnych nezodpovedných otcov deti??? Ja už som.z neho chorá! V ničom sa na neho nemôžem spoľahnúť, vkuse sa jej niečo pri ňom stane, totálne nezodpovedný, nepredvída, zabúda....
On je jeden z tých, čo by bol schopný zabudnúť dieťa v aute.
Pošlem ho kúpiť kvapky do nosa - konkrétne, prinesie sprej. Spadne mu zo šmýkačky, zapozera sa- ujde mu na cestu... milión denne takýchto situácii. Ja keď si predstavím, že by sme sa rozviedli a on by mal mať sám zodpovednosť za ňu počas celého dňa, až mi je z toho zle na žalúdku.
Keď ju chce vziať von, vytrepe sa z domu o pomaly o 11!!! O 12 už chodí spať. My sa o 11 z vonku už vraciame domov!
@luccija 😅 ďakujem. Si super. Áno v robote ma vysokú pozíciu, riadi kopu ľudí pod sebou. Presne ako opisujes. Som rada, že v tom nie som sama a ešte raz ďakujem zato, že ste mi pomohli pozrieť sa na situáciu úplne inak.
Teraz mi z toho začína byť smiešne. Keď sa tak zamýšľam, musím sa nad tým povzniesť, ako píšeš
@luccija
@jana_eyre_2 no proste chlapi🙄
Ja som minule pozerala ako jeden otec išiel s malým dievčatkom (približne vo veku mojej) cez prechod. Ona pred nim 5m preletela jak nič, on spokojne si išiel za ňou, ani hlavou neotocil! A to bola špička! Auta pribrzdili, lebo ich videli, ale potom sa čudujem, keď sa stanú také nešťastia.
Ach no co už. Veru, musia aj popadat, je to prirodzené. Pri našom ocinovi...výnimočne prirodzené
Mne minule povedala jedna známa(má 3 deti), ktorá má podobného neschopáka doma, že takýto chlap sa začne normálne venovať deťom až keď sa dieťa vie samo o seba postarať a normálne komunikovať. Niečo na tom asi bude.
Ty to chces kam uhnat? Veď ty musíš byť klbko nervov. Skús sa uvoľniť a neriešiť. Nie všetko v živote pôjde podľa teba. A ja mám niekedy pocit z toho čo si písala, že ty tie nešťastia "priťahujes" svojimi myšlienkami
S kvapkami do nosa sa nám stalo to isté. Ono totiž povieš, že chceš kvapky a na 99% dostaneš ten spray, len raz sa mi stálo, že tam bolo fakt to kvapkatko. Potom som potrebovala presne tie s kvapkatkom a predali nám zas tie sprayove 🙈. Keď išiel manžel pre ďalšie, vysvetlila som mu, že si musí pýtať také s kvapkatkom, lebo ten spray malého vytočí do nepríčetna (mal 8 mesiacov...), začne revať a soplu má 2x toľko ako predtým.
Ak ťa to poteší, môj manžel včera bral našu mačku na veterinu, išla s ním aj dcéra (4,5 roka) mala oblečené dlhorukávové tenké tričkové šaty. Očakávala som, že jej dá mikinu. Keď sa vrátili, tak pozerám, že malá má len tie šaty. V duchu si vravím, fasa, teraz bola chorá a asi bude zas. On si to vraj neuvedomil. Zato na nohách malá slečna snehule...to si nevšimol tiež...
Môže mať poruchu pozornosti, to, co si opísala, dost sedí. Mala som takého priateľa, bola som z toho dosť na nervy...
ja ti rozumiem, mám niečo dosť podobné doma, postupne som sa naučila niektoré veci neriešiť, niečo na čom mi záleží si jedným okom odkontrolujem, aby to nebolo veľmi nápadné, inak nechávam ostatné v jeho rukách.
Mna skôr tak nejako dostáva dvojitý meter... čaká sa, že v žene sa prebudí materský inštinkt a u chlapa občas treba počkať, kým dieťa začne rozprávať, behať, kým bude mať viac rozumu, aby sa mohli začať prejavovať aj chlapi...
Ja sa stále smejem na mojom, že on proste nemá priestorové videnie a nedokáže dieťa vnímať tak ako ja. Ja niečo robím, rozpravame sa, alebo varim, hoc čo proste, tak ja malého stále vnímam periférne a predvídam. Môj chlap sa somnou rozpráva a všetko ide bokom, nevníma že sa syn blíži ku schodom, nevníma že robi kotrmelec z gauca. Minule sa blaznili, niečo som sa ho spýtala, on sa zamyslel, dieťa úplne odignoroval a malý čakal že ho zachytí ako dovtedy ale chlap proste periférne videnie 0 bodov tak dieťa hodilo hlavicku a posteľ 🤷♀️ chlapi proste nemajú také zmýšľanie ako ženy a čím skôr na to prídeš, tým skôr si usetris kopu nervou 😆
Tak si ich mala ísť kúpiť ty cez deň. Chvíľku v aute dieťa vydrží zakial by si prešla do lekárne.
Ďakujem všetkým za odpovede.
Zacala som to brat športovo a ako ste poradili, vážim si, že ho mám, že sa o nás stara a to ostatne sa da prežiť.
O dosť som kľudnejšia, beriem ho takého aký je a myslím, ze aj on to cíti. Celkovo sa nám vyčistil vzduch.
@grace55 no to asi nezistime, ale občas mám tiež taky pocit, zs úplne v poriadku to nie je
@1katus1 dieta nenechavam v aute ani na benzínke, keď idem zaplatiť. Nikdy.
Myslela som posadiť dieťa do auta ísť do lekárne zobrať ho na ruky kúpiť kvapky a ísť domov. To ti treba všetko detailne písať ? Ja bežné tak chodím s deťmi keď sú choré.
Autorka nenervuj sa otvor si vinko a vyloz si nohy. To vies chlapi. Oni maju ine zmyslanie ako my zeny. Raz darmo mame materinsky pud, co oni nikdy nebudu mat. A cely zivot budu trosku pozadu od nas 😂😂Ale aspon to bolo do nosa. Ja som mojho chlapa poslala kupit tehotensky test, a doniesol piva 🙈😂 a ups test som zabudol. Doteraz sa na tom smejeme 😂
Chúďa dieťa 😲. Ja to teda tak naľahko neberiem a verím, že aj tie ženy, ktoré tu písali by to tak nebrali ak by ich dieťa bolo denne takto ohrozené na zdraví a živote. Ja si myslím, že tvoj muž trpí nejakou poruchou, dispraxia alebo porucha pozornosti, neviem. Véd aj debilovi je jasne ze ak nechá oblečené dieťa štát 15 minút tak sa spotí a pri tých pádoch mi krv tuhne v žilách. Uvedomuješ si aké malo tvoje dieťa šťastie doteraz? Nemal muž problém v škole, alebo nemá a v práci taky problém. Čo z rozprávania jeho mamy, keď bol dieťa? Treba s nim hodiť reč o tých pádoch a podobne.
Ja neviem ciez by ma to hnevalo. Ja musím mať oči niekedy aj za otca. Predvídať za dvoch a neustále sa obzerať. Neakceptujem teóriu nech je samostatná atď lebo boľačky ,úrazy budem riešiť ja aj chorobu lebo netreba čapicu atď . Boli u lekára pýtam sa na sirup ako ho má brať, odpoveď niesom si istý 🤔 musím tam zavolať. Pošlem do lekárne kúpy iné. To,že sú chlapi je mizerná výhovorka. Ženy musia mať toľko veci na rozume mať lebo musia
Psychologia hovori, ze pre dieta je idealne zazivat obe roviny: 1. dieta skusa nove/aj nebezpecne veci , lebo ma skusenost, ze maminka ho zachrani a stoji mu za zadkom 2. dieta skusa nove/ menej nebezpecne veci, lebo ma skusenost, ze tatinko ho necha sa doudierat a nestoji mu za zadkom 🙂 ..... Neboj, mas uplne standardnu rodinu - a hlavne menej komanduj manzela. Proste pripravuje deti na zivot aj z tej realistickejsej strany 🙂

Ja tiež predvidam, ale toľko krát moje deti primne spadli a ublížili si že sa to nedá ani spočítať.. sú to deti, to že padajú a ubližujú si ich tiež učí pudu sebazáchovy..
Tiež ma nahnevalo keď sme boli cez leto na chate a muži museli byť super akční a rozohriali gril v strede záhrady kde behali deti, vravela som im že to je najblbsi nápad aký mohli mať lebo sa niekomu niečo stane.. bola som pocastovana pohľadom že zase preháňam.. a ako to dopadlo? Že môj 5r syn má na ruke obrovskú jazvu z popáleniny čo sa o gril oprel.. muž bol z toho dosť mimo, lebo vedel že to bola najmä jeho chyba.. bol to veľmi nepríjemný zážitok, ale myslím že sa poučili všetci zúčastnení..
také veci sa ale stávajú, mám tri decká a chalani sú v tomto od mala úplne iní ako dievčatá.. treba sa trocha obrniť..