icon

Neviem, či chcem druhé dieťa. Nebudem to ľutovať?

10. mar 2024

Ahojte. Len sa vyrozprávam 😁 a kľudne mi povedzte čo si myslíte. Mám 34 rokov , jedno dieťa, 3.5 ročné. Prvé tri roky s ním teda boli poriadny zaberak (nevyspati, chodili sme po psychologoch s malým ale už je našťastie všetko ok)...teraz je to super obdobie, chodím už do práce ktorá má baví , Maly do škôlky ...Druhé dieťa sme nikdy nejako nezvazovali, s mužom radi cestujeme, stále sme niekde vonku , každý chceme mať aj veľa času pre seba, aby sme boli psychicky ok....máme pocit že druhé dieťa by bolo priveľa na náš životný styl. Ani rodinu nemáme takmer žiadnu ktorá by príležitostne postrážila dieťa. No malý hovorí že by chcel bračeka a vtedy mi trhá srdce 😁 no mne sa do toho nejako nechce, sme moc pohodlní, s mužom sme sa bavili že keby sa u nás ocitlo ďalšie 3 ročne dieťa sme s tým úplne ok, ale že sa nám moc nechce absolvovať tehotenstvo a prvé náročné roky. Zároveň by sme zas nemohli pohodlné cestovať a bicyklovať, všetko by sa skomplikovalo..ale zároveň neviem či chcem takto uzatvorit úplne to druhé dieťa ..ak by sme do toho šli o pár rokov, už mi to príde zasa strašne veľký vekový rozdiel, že malý by sa už nepohral so súrodencom tak skoro .. už aj teraz by to bol veľký vekový 😁 čo si myslíte? Neodsudzujte nás prosím 🤷😁

Strana
z2
sinusoida
13. mar 2024

Vôbec vás neodsudzujem, ak malý bude v spoločnosti detí a páči sa mu tam, možno si časom zvykne, že nemá súrodencov. Myslím, že pohodoví rodičia je viac ako vystresovaní, nervôzni rodičia 2 detí 😀.

ysseba
13. mar 2024

Kvôli tomu, že syn "chce" súrodenca by som nešla do toho mať dieťa. Ale ani kvôli náročnému prvému dieťaťu keď bolo malé by som nehádzala flintu do žita. Prvé si mala náročné, druhé môže byť také, že o ňom nebudeš ani vedieť . Proste to či chceš alebo nie musí prameniť z iných hodnôt a dôvodov.

maba123
14. mar 2024

Ano sama si napisala,.lebo ste pohodlni, a samozrejme prichodom dalsieho prirastku sa to zmeni, a samozrejme na ircity cas si budes musiet nieco odopriet a ozeliet, ale stoji to zato, nebudem tvrdit ze jedno je malo 2 vela, to uz ako ty citis, len si uvedom ce vek ti stupa a pride ten cas ked by si mozno uz aj chcela , ale uz to nepojde a to sa s tebou bude vliect, ale pokial si s tym vysporiadana, kto ako sa citi

Strana
z2