icon

Nezvladám materstvo

1. okt 2021

Ja už volajako nezvladam byt matkou. Citim sa ako v praci, v ktorej robim uz dlho a uz ozaj potrebujem radikalnu zmenu. Ale to nejde. Vyberiem deti zo skoly, a po 2 minutach mam uz dost. Uz nevladzem to pocuvat, nevladzem zabezpecovat tu starostlivost, nevladzem stale nieco nakupovat. Asi ani nie som dobra matka, neviem a uz nevladzem ani vychovavat. Vkuse mam tendenciu sa im vyhrazat, nieco, co som volakedy nerobila a ani neschvalujem (odloz si uz tie veci, inak ti zatrhnem tablet) lebo som unavena. Velmi unavena, aj teraz je mi do placu.
Manzel mi pomaha, ale on nema vobec trpezlivost, a navyse, on sam je taky, zabudlivy, nesustredeny. A mat to doma 3x je pre mna proste neskutocne vycerpavajuce, pritom idem uz naozaj iba na to najnutnejsie. Strasny problem mam vykonavat vsetky tieto cinnosti, hrozne vela sustredenia ma stoji aj navarit jedlo a ked do toho stale niekto "vyrusuje", hoci ja chapem, ze deticky sa chcu vyrozpravat, ze sa tesili a povazujem to aj za nutne, sa o nic zaujimat, nie som schopna nic urobit. Bola som aj u neurologicky, povedala ze si mam dat ginko. Ja neviem, ci to nie je nejaka forma depresie... mam priestor aj pre seba, ale pomaha to malo, lebo potrebujem viac, viac takeho osobneho respektu, ako napr. lahnem vecer do postele a uz chcem svaty pokoj a ako to byva, ze sa vzdy stane, ze este nieco niekto chce potrebuje. Normalna vec, ktoru by som mala normalne zvladnut, ja uz ale nedokazem. Ja som zistila, ze na toto nie som stavana a neviem, co s tym.

Strana
z2
menoruze
12. dec 2021

Ženy, přemožte stres - Než stres přemůže vás
Autor: Kevin Leman

Strana
z2