Nič pre neho neznamenám
S priatelom sme chceli dieta a podarilo sa. Mame krasneho niekolkomesacneho chlapca.
Pred otehotnenim sme robili takmer vsetko spolu, varenie, upratovanie. Snazila som sa byt co najviac samostatna. Zvykol byt zisrlivy ked som este chodila do prace, mal problem s tym ked som chcela kolegu neskodneho chalans odviezt nedaleho svojho byfliska ked sme este nebyvali spolu.
Po narodeni syna sa zacalo este vacsie dusno. Syn bol uplakany, casto na prsniku, vraj schvalne aby som sa ulievala od domacich prac. Uz musim domacnost riadit sama, cely dom je na mne. Priatel niekedy pomoze, nieledy raz za tyzden uvari, ved som ho videla ako velmi sikovneho chlapa.
Mna stale sleduje co som urobila, kolko som na mobile pricom sem tam odpisrm kamoske, nie cely den v ruke mobil. Vsetko mu na mne vadi, je nervozny, podla mna z jeho roboty, stale si riesi biznis. Vraj je nervozny zo mna, lebo som v domacnosti pomala, a este k tomu on moze besedkovat s kamosmi a vypisovat si s kamaratkami a posielat memes a mne keby nasiel v mobile nejakeho kamosa tak mam problem. Obidvaja sme nervaci. Uz mi je tazko lebo dalsiu novu kanosku som mu nasla v telefone najodne ked mi dal nech nieco napisem niekomu z jeho telefonu. Mame obidvaja pristup k mobilom navzajom, ale nepaci sa mi ze mna komentuje a on moze vsetko.
Je sikovny, nakupi, ale vykrikuje mi to. Pol dna lezi v posteli lebo biznis si riesi z mobilu ale mna nech neriesi ked som skoro cely den v jednom kole. Citivo sme uz chladni k sebe. Nezvladam uz byt v takych nervoch. Niekedy by som najrafsej odisla, ale jednak nechcem byt nevdacnica lebo financne v poriadku, a nechcem malemu pokazit zivot. Neviem naci mu je dalsia kamaratka s ktorou si posiela aj fotky nasho psa a ona jemu niekedy dvojzmysrlne memes. Vydata a jedno dieta. Ale viem jak to chodi.
Citim sa ako nepotrebna, nic pre neho neznamenam. Snazim sa robit si svoje a nevsimat si ale ja som pod drobnohladom. Pricom je upratane aj navatene stale. Vzdorovat nemozem lebo to vyusti do agresivity a mozem dostat facku. Stalo sa uz asi 3x.
Povodne som chcela nieco uplne ine v zmysle ze mu to vrat - ty len nakrm maleho a potom ho daj jemu nech sa s nim pohra, prebaluje ho, uspava ho a ty chod pratat a varit s kludom... Ale ked som dosla na koniec a precitala ze si dostala par faciek tak nie.. Ze kvoli synovi ostavas? To chces aby mal taky vzor chlapec a aby sa naucil ze fackat zeny je normalka? Aby ti aj on raz nestrelil... A financne ok?no nech sa zadrhne s tymi prachmi.. Urci si priority.. Podla toho co pises je to uz iba tvoj syn a taketo prostredie a model rodiny mu viac uskodi ako prospeje..ja by som odisla
@jvasenka presne som mu aj povedala ze nepytala by som vyzivne, nech sa zadrhne s peniazmi, ale nic mi neostale ked vyplatim prenajom a seky. Tak len tolko ze mi neda nic, a ze som žebra poj...a.
Tak ppojde syncek do jasli a ja do prace. Aspon nebudem priatelovi na ociach a z prvej vyplaty odidem.
No ked je zapisany ako otec tak ti moze hovorit co chces aj sa na hlavu postavit a kyvkat usami..das to na sud a platit bude.. Vyhrazat a nadavat budr to je jasne.. Na tvojom mieste by som si take jeho vycinanie nenapadne tocila, nahravala, ked ti da facku pekne nech mas o tom dokaz, svedkov...a citala som ze mas otca co zije v 1izb..na.isty cas by som na tvojom mieste sla k nemu tak na 1-3mes kym nieco vyporiesis.. Vsetko je lepsie ako zit s takym somarom.. Drzim palce🙂
@jvasenka pravdaze si podam na vyzivnr ale kym to vsetko prebehne tak sa musim spolahnut iba na seba.
Mile dievcata, opat sa vraciam k tejto teme. Prebehli 4 mesiace od mojho prispevku. Za ten cas sa to zlepsilo asi po 2 mesiacoch, bol chvilu klud. Bola som chvilu stastna a mala som nadej ze je zle obdobie za nami, ze sa priatel uvedomil a zlepsil vo svojom spravani ku mne ako k zene. No trvalo to len chvilu, pocitam v tyzdnoch a zase su tu vselijake rozne vycitky ze mam kmitat, bola facka- 4., 5., a zaprisahala som sa ze uz na prstoch dalsej ruky nebudem pocitat facky. Vybavujem si byt v malom meste ale musim cakat kym ho majitel prerobi. Omietky, podlahy, nova sanita a zariadenie.
Je mi priserne smutno a placem ze sa mi rozpadne sen o rodinke, v malom peknom pribytku a financnej bezstarostnosti.
Ale uz nezvladam tie vylevy agresivity a povedala som si ze uz nikto na mna ruku nepolozi.
Citom sa strasne a pytam sa seba ze preco si nemozeme kludne zit ale musi to byt takto?
A nehovorim o obsvach z buducnosti ako to zvladnem po kazdej stranke.
Budu aj tahanice o maleho a ja som uz zoslabnuta zo vztahu. Nemam silu.
Pozbieraj zvysky hrdosti a vykasli sa na ten vztah. Ved z neho mas sprepacenim hovno. A tie mobily ja neviem, je to smiesne ked na nich visia dospeli ludia a vypisuju si kokotiny
@monusig ved toto...mohli sme si pekne zit ale povahu nezmenim a sanci uz bolo dost.
Mobily no asi sa nudia a potrebuju poflirtovst. Asi to dviha ego alebo co.
Draha mrzi ma ze som to napisala mozno bez kuska citu teraz som si to uvedomila. Ale chlap co toto robi, nie je chlapom a nikdy nebude . Ako by moj maly syncek povedal, je to bačkora
Tieto pripehy tu sa uz ani nedaju citat. Ja si myslim pomaly ze zijem na planete opic. Ale aj to som urazila tie opice lebo maju asi sto x viac rozumu ako my ludia niektori. Komu niet rady tomu niet pomoci. Udrel ta uz 3x a ty si s nim este spravis decko. Tak len pekne pocuvaj aby si nedostala dalsiu. A ze z mobilu riesi pol dna biznis? Nebud smiesna. Pise si akoze s kamaratkou a tebe nahovara takeho sprostosti. Boze zeny niektorym by som ja dala riadne zaucho ale na prebratie ale asi ani to by nepomohlo 😕
pomocobetiam.sk
@anja27 ahoj tie facky su pocas toho ako uz mame syna. Predtym ma neudrel. Potom vyhrazky ze mi prij... a potom to prislo to fackanie. Keby som vystrajala nieco tak nehovorim ale toto je mi prekvapenim ze sa to deje.
@anja27 ano odignorovala som nejake signaly, a tersz sa striedalo obdobie lepsie a horsie.
Taky clovek je velmi rafinovany a vie ako ma uchlacholit aby som zase bola nanho upnuta. To iste poznaju aj ine zeny ako ja.
Pouziva nejake to svoje kuzlo, a ine triky na omptanie di okolo prsta.
@november1111 asi vela znesiem ale uz stacilo. Luto mi je, ale uz nechcem takto dalej ze tyzden klid, potom dva dni plac.
drzim palce, urcite Ta bude zastrasovat a robit zle cez syna,ale nedaj sa....
Jednoznačne odid, toto nie je ani náhodou život. Co z toho, keď akože "máš vzťah" keď ten chlap je úplne príšerný? Bitky, nadávky, vulgarizmy,nevera, to radšej sama byť ako toto. Nedaj sa mu zlomiť nijskymi recickami, ani vyhrazkami, platiť ti bude musieť, aj keby sa mal poskladať, že nie,kedze súd mu to nariadi a keď nie, udaj ho za zanedbanie výživy.Toto by som veru nezniesla ani deň...čím by ta mal uchlacholit? Keď vieš, aký je to magor?
@jaskolka tym ze je sikovny, cez vikend nieco navari, veceru pogrilujeme, a robi nejake plany, ze toto si prerobime, tam pojdeme, a som tam kde som bola.
Ufff... A to len toľko stačí? Vieš už, že tie plány sú len prázdne reči, a jedna grilovacka ci varený obed nestojí za šesť dní plaču, faciek, urážok a stresu. Je to také, že tyran veľmi dobre vie, kedy obeť sa chce odstrihnut a práve vtedy nasadí všetky páky, aby ju "zlakal späť" lebo si nevie predstaviť, že príde o možnost jej ublizovat ďalej, zahrá na city, nasadí masku milujúceho. Ale s láskou to nema nič spoločné,taky človek nevie ani naozaj ľúbiť, ide mu len a len o to, aby sa od neho nešťastná obeť neoddelila a on mal ďalej možnosť ju trápiť, lebo prave v tom sa výživa, môže urážať, deptat, vysmievať sa a na základe toho si masírovať vlastne nulové sebavedomie. Princíp skutočného zbavenia sa citového tyrana a manipulátora je úplne sa odstrihnut, a nedať mu možnosť opäť "zahrať divadlo"
@jaskolka dakujem
@jaskolka mam zmatok v hlave ale opakujem si stale basnicku ze idem prec.
No tak ja sa poznam a mna by chlapec raz udrel tak by skoncil s monoklom. Nesmies toto dat so sebou robit. Nikto nema pravo fyzicky ani psychicky ti ublizovat rozumies? Nikto. Iba ty rozhodnes o tom ci mu to dovolis alebo nie. Vela sil.
Mila autorka... To nemyslis vazne... toto... Pekne si to precitaj po sebe a porozmyslaj. Na mna by 3x zdvihol ruku moj "partner" a vonal by fialky od spodu... keby som mu nasla kamaratky v telefoniku a on ma bude nahanat, lebo odveziem kolegu z prace, tak by letel von balkonom. Ostatne su somariny, kto kedy co uprace a uvari... nuz to je len na vasom harmonograme. Ale to ze sa k tebe sprava ako k nesvojpravnej, obmedzuje ta, uraza... bohuzial kontrolka ti mala svietit uz pri jeho ziarlivosti kedysi...
Chapem ze máš obavy, pochybnosti zmenit spôsob zivota, ale neboj sa je to len z toho ze začínaš iny.utrasie sa to a prejde tak ako ked si menila pracu, opar dni to opadne.
Neviem kedy sa stahujes, ale aj tak podaj navrh na súd vo veci výživné na malolete dieťa, a môžeš aj na seba. Do návrhu uved aj terminy kedy navrhujes aby sa otec stretaval s malým. Len nedavaj "po dohode" ! Pekne presne dni a casy.tak aby to bolo aj pre teba ok.napr. streda 16.00 - 18.00, kazda druha sobota 14.00- 18.00 v tvojej prítomnosti. Takisto ze musi stretnutie potvrdit ze pride, inak odchadzas alebo na miesto stretnutia neprides.
Ziadaj miesto verejne, park kde mate ľudí, detske centrum/ihrisko, cukraren, herňa. A v zaciatkoch si ber doprovod, hocikoho.bud bude priamo s tebou alebo opodiaľ. Kamosku susedu kolegynu alebo nejaku mamičku co sa zoznamis s deťmi.
Gerojovi oznám ze si hovory nahravas, alebo nech ti iba píše sms alebo msg.
Hlavne chod hned na Upsvar , predbehni toho debila - pridelia vam/ dietatu koliznu a ona by mala poradit a pomôcť najviac.ak nie bud pripravena sa stazovat veducej.
Ak odides coskoro, podaj navrh na neodkladne opatrenie, uved agresiu, urazky,
to prebehne ovela skor ako riadny sud.cca do 10 dni, obycajny moze byt aj o rok a tahat sa 2 roky... Takto musi respektovat rozhodnutie sudu a nemôže natahovat 2-3roky.teda môže, ale ak nezaplati co len 1 mesiac mozes ísť s rozhodnutim súdu/rozsudkom exekutorovi, on to podá do evidencie a pridelený exekutor bude pre teba vymahat.nezabudni spomenut zabavenie vodicskeho preukazu.to sa budu diať veci !
Ak by nezaplatil 2 mesiace, nemusia ísť za sebou, tak podaj trestne oznámenie za zanedbanie povinnej vyzuvy a neplatenie .
Ešte jedno - prehrab mu vsetky veci, najdi a daj si ofotit vypisy z uctu, nejake jeho prijmy, doklady o kupe(napr.ak ma € na znackove handry a rozne hračky tak musi mat aj na jedlo pre syna)
Kym realne odides odkladaj si bokom na tajno kazdy cent a € co môžeš,spolu s dokladmi si uchovaj na bezpečné miesto, kde sa nedostane a nebude mat ani šajnu.
A hlavne - zdover sa komu môžeš ako to u vas beží, hamba nehamba, on je agresor nie ty.
Aby sa ludia dostali do obrazu a neverili jeho románom aká si blba, neschopná, sprosta megera, ze sa kur.is a seres na dieťa a on geroj ta taaaaaak miluje a hycka, kúpe ta v € a o syna sa dokonale stara 28hodin denne...
@cacianka velmi pekne dakujem za cenne rady.
Ok.
Skus vstupit do verejnej skupiny Pravne poradenstvo. Hned na začiatku su super pravne rady, a najme renatik napísala ako cerstvy clanok o prispevkoch na nevydatu matku, vyzivne a pod.
Potom je tam vela praktickych rád od zien co si týmto prešli.
Bud silna odvazna a nedaj sa deptat. Si spravna a cenna bytosť, nie handra ani rohozka.
Verime ti ze to zvladnes.a daj si pozor aby ti nenasiel tuto komunikaciu,mazaj historiu, blokuj pristup.
@cacianka dalsia cenna rada znovu dakujem. Ano toto si mazem stale

Fakt sa skus popýtať kamarátiek možno niektore/a pôjde do toho s tebou s tým spoločným bývaním.. Skus si aspoň niečo niekde odkladať aby si mala pre istotu ci už pár eur ale keď budeš odkladať tak časom toho bude viac.. A nenechaj sa fakt ta nemá právo urazat si dospelá svojpravna bytosť ktorá má vlastný rozum a tým sa riadi a on to ma rešpektovať tvoj názor teda mal byť...