Novopečený otecko
Žienky zaujímal by ma postoj vašich manželov, alebo partnerov po narodení prvého potomka. Ako sa k tomu postavili? Roztopili sa láskou a nehou, alebo nedali na sebe nič poznať? Čakáme prvé bábätko a môj manžel vníma, že bude otec, natiera mi brucho, sem tam mu niečo povie, chytá brucho ci ho uciti kopať, ale väčšinou to je na môj podnet, samého ho to nenapadne. Akoby sa nezaujímal. Tak neviem ci mu po pôrode dôjde keď bude mať syna v náručí.... Zaujímali by ma vaše skúsenosti. Ci to chlapi nechali na vás všetko, ci vám pomáhali, ci sa tešili apod. Ďakujem 🙂
@limetka69 každý muž je iný, niektorého to chytí hneď od počatia, iného až keď rastie bruško, niektorého, keď sa drobček narodí, iného, až keď podrastie. Bohužiaľ sú aj muži, ktorým sú deti ľahostajné 😠 . Ty ho poznáš najlepšie, vieš, ako sa správal k deťom v rodine, či sa s nimi dokázal zahrať, postrážiť ich. Ak áno, nebolo by pre mňa až také podstatné, ako sa spáva k dieťatku, kým je v brušku. Ale neurob tú chybu, ktorú robí veľa žien, že nepritiahne k starostlivosti o dieťa od prvého dňa aj muža. Potom tu vypisujú, že nemôžu ani do obchodu odbehnúť....Od prvej sekundy života vášho drobčeka ste rodičmi dvaja. Žiadne také, že je malinké, krehké, že ho nevie chytiť a pod. Ty si to tiež neštudovala a postarať sa budeš musieť. Ak si ho k tehotenstvu nedokopala, ak ste dieťatko chceli obaja, tak sa oň budete obaja aj starať. U nás to bolo tak, že kým som bola tehotná, pohladil, prihovoril sa, teda nie na môj podnet, bolo to spontánne, ale nepreháňal to. Od príchodu z pôrodnice sme sa starala obaja. Mali sme svoj byt, žiadna babka na výpomoc, boli sme dvaja dospelí ľudia, ktorí sa rozhodli mať dieťa, tak sa oň aj postaráme. Prebaľoval, kúpal, prezliekal, uspával aj novorodenca, nemal s tým problém, ale on deti miluje. Keby nechcel, tak by som na tom trvala, je to aj jeho dieťa, plánoval ho, čo v prípade, ak by som ochorela? Čo sa aj bohužiaľ stalo, keď mal malý asi tri týždne, musel si zobrať OČR, starať sa o mňa aj o dieťa, ja som len kojila. Takže nie je až také podstatné, aké je to teraz, podchyť to, keď sa vám dieťatko narodí.
To co popisujes moj muzbtiez nerobil ale kedze som sa mala setril robio celu domacnost, vozil ma k doktorovi ked som si zmyslela nieco nebol problem....brucho pohladil asi 2x a aj ked som povedala ze kpe tak nic necitil pravda je ze silne kopance som nemala...od nastupu do porodnice az po porod bol so mnou cize 3 dni...a potom by zniesol aj modrenz neba malej...a doterwz hrdo vyprava ze bol prvy kto videl dcerku...
Ja som všetko musela zvládať sama ako sem tam sa má dotkol ale keď som mu zobrala ruku aj na sex som mala chuť a on nie. Aj do pôrodnice som sa odviezla sama lebo ho nevedeli pustiť s roboty lebo bolo dovolenkové obdobie. Potom prišiel za mnou keď som mala bolesti ale bol pri mne asik 15 min lebo nevedel sa na mňa pozerať a isiel domov. Ako veľmi som.prežívala tie veci A keď sa narodil malý tak ani som mu nechcela zavolať len sestrička zavolajte bude vám lepšie. A po príchode domov ako prebaľovanie ho kúpal aj mu robil čajík len v noci k nemu vôbec nestával. A zvyšok rodiny Hej už ta dobre potom. Taký som mala pocit že nikoho nezaujímamé ako keby som si kúpila len porcelánové babiku ( ktore mám rada🙂) Ja som mala take zmiešané pocity že pre každého som vzduch. A preto aj na krstinach sme boli 3 dospelý a maly nikto viac.
@nikusik0 ahoj. Tak maly mal v nedelu dva mesiace. Cize sa s nim neda hrat, este len dava prve usmevy. Ale manzel je super otec. 🙂 pomaha, ale len ked musi hahaha, ale nie, snazi sa len do prebalovania sa nehrnie ani vstavania v noci. Ale ak nieco chcem, potrebujem a poprosím ho tak vstane. Lietame po dr a vyšetreniach a ide, chce aby bol v poriadku, kupil by vsetko aby bolo dobre. Chodi s nim po byte dava ho odgrgnut a slubuje mu, ze mama mu vsetko kupi 😀 ak moze vezme ho von, ale to malokedy, pretože je v praci casto. Vidiet, ze ho miluje. Ked ide z domu, ci pride tak uz nie som prva kto dostane pusu 🙂, zohrata dvojka proste. Ale je to ine ako brucho, vsetko sa zmeni. Roztopil sa laskou. Myslim, ze sa nemusis obavat, boli aj nezhody, pretože kazdy mame svoju pravdu a chceme malemu len to najlepšie. Takze bola kriza na zaciatku. Prvy mesiac bol tazky. Ale kazdym dnom je to lepsie a lepšie. Mame rezim, vnima, usmevy dava.... A cim bude starsi, tak tym viac sa mu bude venovať určite, s takym malym sa neda vwlmi nic robit jeho cas este len pride. 🙂

@limetka69 Dobry rodic sa vzdy ukaze az po narodeni, to plati pre matky aj pre otcov.
Moj muz sa zaujima, co je nove na poradni, ale ze by nejako hystericky bozkaval brucho alebo sa rozpraval s nenarodenym dietatom alebo ze by vyberal vybavicku, to rozhodne nie. A mne to pride tiez trosku zzenstile, musim sa priznat. Naopak, ked velmi knucim, ze ma boooliiii a nevlaaaadzeeeem (a nepoviem mu, co konkretne mi ma pomoct), tak ma minule zaklincoval, ci este dlho budem stonat, ci si ma dat aj druhe sluchatko do ucha 😀
Je vynikajuci rodic, trpezlivy, chapavy, obetavy a zodpovedny. Rovnaky je aj ako manzel. Nic viac si neprajem.