icon

Obavy z otcovstva štvrtého dieťaťa po štyridsiatke

majod
11. jún 2024

Dobrý deň, všetkým mamám a budúcim mamám. Viem že je to diskusia pre mamičky ale chcem sa spýtať. Moja manželka aj napriek antikoncepcii nečakane otehotnela, čakáme štvrté dieťa. Oná má 36 rokov, ja mám 43. 2 z detí máme už väčšie samostatné, jedného z nich už dospeláka a posledné má 4 roky. Byt máme dosť veľký, to sa dá poriešiť, auto máme 7 miestne. Asi nie som typ muža, ktorý sa ku všetkému postaví čelom to priznávam, ale skôr si robím starosti. Najprv som bol zaskočený ale bral som to celkom racionálne. V posledných dňoch som z toho nejako mimo, neviem sa na nič sústrediť a stále rozmýšlam nad tým vekom, či už nie som na to starý. Ďeťom sa maximálne venujem, vždy po práci aj cez víkendy beháme po vonku a výletoch, chodím s nimi väčšinou sám, bez manželky, aby si odýchla. Prosím Vás ak máte manželov, ktorý boli otcami v podobnom veku a teraz majú od 50-60 tak napíšte ako to zvládajú, či sa to dá zvládnuť aj v takomto veku.
Ďakujem

Strana
z2
evickuska
16. jún 2024

@yanni to verim, chapem obavy, dnes je dietatko loteria jak financne tak celkovo... ale uz je na ceste uz sa lrn s tym zmierit, pripadne nie je hanba ist na terapiu, niekedy iny pohlad pomoze...

Strana
z2