Od času ako máme bábätko, tak nechcem chodiť na výlety
Máte niekto podobné skúsenosti?
S manželom radi chodíme do prírody, radi sa túlame, chodíme na túry... odkedy máme dieťa (1 rok bude mať čoskoro) tak ja ale nevládzem. Som rada keď si môžem oddýchnuť. On to ťažko znáša, chce aby sme chodili do prírody aj s bábom a ja sa snažím, aj on ho má niekedy v nosiči a snaží sa, ale je to náročné. Muž nechápe ani také veci že ani deku si nemôžem dať na hocijakú vysokú trávu, s bábom sú vyššie nároky na pohodlie. Ja som najradšej doma, robím program podľa potrieb dieťaťa. Byť v cudzom prostredí je stres pre mňa (čo bude jesť? Kde bude spať?) a nestojí mi to za to. Z výletu nemám nič len stres. Ešte pre dokreslenie: nemáme auto a všade sa trepeme verejnou dopravou.
Povedzte mi prosím že je to normálne a že keď bábo vyrastie tak budeme zasa chodiť na výlety.
@dankanka do extrému to ženieš ty. Ak ide niekto plávať inde, ohrozuje život dieťaťa, ak je dieťa v nosiči, tak je nalepené na upotenej matke. Ako sa my rodičia prispôsobujeme dieťaťu, tak dieťa sa musí od mala učiť, že je súčasťou rodiny a tiež sa musí prispôsobiť. Nezamknem sa v dome s celou rodinou a staršími súrodencami len preto, lebo dieťa ešte nemá 3 roky a nanajvýš vybehneme na dedinské ihrisko, lebo dieťa nemá nič z toho, že sa pozerá na iné stromy aké sú v jeho záhrade.
Ja nikomu neberiem možnosť sedieť na zadku aj cely život, ale nevidím nič zlé malé dieťa bravať so sebou a nerobiť z toho strašne náročný a život ohrozujúci čin
@dankanka veď toto internet, sociálne siete.....presne... choroba dnešnej doby.Vytahovat sa jeden pred druhým .Na deti nikto nehľadí.Vlastne už nikto na nikoho neberie ohľad.
@marianarem dakujem za zdielanie skusenosti! Je to fajn pocit ze v tom nie som sama 🙂 nase dieta tiez nevie spat na cudzom mieste
@aiana24 moj by tiez najradsej isiel s nami aj k moru, mala ma rok a pol a na toto sa este dlho citit nebudem.. Ano, su cestovatelske duse, ale ja vidim hlavne negativa s tym balenim, cestovanim a riesenim problemov okolo toho, nestoji mi to za to. Ale uz sme boli teraz na prvej dovolenke tu na SR a bolo super, ale mala spi uz len raz denne a konecne zacala chodit, tak tie aktivity pre nu su zabavou aj pre mna, uz je to naozaj ine ako s malinky. babatkom. A hlavne matka sa na to musi citit, musi byt ako tak oddychnuta a musi mat pomoc aj partnera.
@buducamama prečo sa ešte dlho cítiť na dovolenku pri mori nebudeš? Balenie nie je až taký problém, zbytočne hľadáš negatíva.. Napr. naša mala 7 mesiacov, keď sme boli pri mori autom.. Jedlo som mala nakúpené z DMka.. Večer zaspala vo svojej postieľke a zobudila sa ráno na pláži.. Vodu si tiež užila 🙂 ale chápem, že sú rodičia a rodičia...
@hrvn ako pise @yoxinka su rozne deti. Nemozes na zaklade svojej skusenosti povedat, ze rodicia su lenivy a vyhovaraju sa. My sme absolvovali dovolenku pri mori s rocnym dietatom a bolo to peklo. 3x sme skoncili na pohotovosti, nespal dobre, boli sme cely dostipany a syn mal na to reakcie. Vsetci lekari nam povedali, ze nemame chodit na slnko a ani von od 11do18 a dostali sme silne lieky na alergiu. No pekne dakujem za taku dovolenku. Druhe dieta zas nenavidelo od narodenia auto. 10minut v aute bolo peklom ako sa zachadzala, dovracala a zacala sa dusit zvratkami. Az po dvoch rokoch sa to zacalo zlepsovat, ale viac ako hodinovu cestu stale nezvlada....
@aiana24 ak môžem tiež som sa pred každom výletom (jedno či príroda mesto atď )po pôrode bála a stresovala nevedela som si ho užiť naplno .
Robila a robím to tak že každý výlet plánujeme do predu aspoň dva dni .(keď je to nečakanú výlet alebo zmena plánu tak som stoho stále nervózna vystresovaná a neviem si to užiť (ale to robí hlavne svokra ako na poslednom výlete .)a som podráždená.
1.planovat výlet pár dní do predu .
2.zaobsatraj si termosky na jedlo a pre bábo budeš mať vždy teplú obed + termosky steplou vodu ak je na umelom mlieku ak kojis tak sa obliekať tak aby si vedel nakojit aj na voľnom priestranstve.
3 .všetko si napíš na papier čo na výlet potrebuješ všetko si to znak večer pred výletom .+ Jedlo len ohrej ráno a daj do termosky a do tašky .
4.naspanok pouzi podľa možnosti buď kočík alebo nosič hlavne ego nosič ( v ňom aj v pohode nakojis ak kojis )
5.do predu sa dohodnite okolkej pôjdete kde aký bude plán výlet a kedy pôjdete cca domov .

@aceris ved to..a staci iba pockat..co sa nedalo s rocnym, da sa s dvojrocnym. Trojrocnu zase nebavili tury, v siestich ma vola aj sama. Aj na cyklotury..vsetko ma svoj cas. Ale teraz je taka doba. Ja, ja, ja..co chce dieta? Netrapi ma. Prisposobi sa