Od času ako máme bábätko, tak nechcem chodiť na výlety
Máte niekto podobné skúsenosti?
S manželom radi chodíme do prírody, radi sa túlame, chodíme na túry... odkedy máme dieťa (1 rok bude mať čoskoro) tak ja ale nevládzem. Som rada keď si môžem oddýchnuť. On to ťažko znáša, chce aby sme chodili do prírody aj s bábom a ja sa snažím, aj on ho má niekedy v nosiči a snaží sa, ale je to náročné. Muž nechápe ani také veci že ani deku si nemôžem dať na hocijakú vysokú trávu, s bábom sú vyššie nároky na pohodlie. Ja som najradšej doma, robím program podľa potrieb dieťaťa. Byť v cudzom prostredí je stres pre mňa (čo bude jesť? Kde bude spať?) a nestojí mi to za to. Z výletu nemám nič len stres. Ešte pre dokreslenie: nemáme auto a všade sa trepeme verejnou dopravou.
Povedzte mi prosím že je to normálne a že keď bábo vyrastie tak budeme zasa chodiť na výlety.
@aiana24 tak z jednej stránky chápem muža ale chápem aj teba... Naša ma rok a 11 mesiacov a nemáme auto tiež sa musíme trepať VD a je to oničom.. Mala dlho nevydrží v kočiari a v nosiči byt nechce a keďže bývame v meste kde je skoro všade len cesta tak sa ju bojím nechať len tak behať tak chodievame len na také miesta ktoré sú bližšie a kde si môže pobehat
áno, mala som to tak podobne, my máme teraz 3-ročné a teda som si myslela, že ako veľmi je obmedzujúce chodiť na dovolenky/výlety s ročným dieťaťom. Mám pocit, že s 3-ročným to tiež nie je žiadna výhra, večný boj s jedlom, do nej niečo dostať, čo jej objednám v reštaurácii, z toho odje pol lyžičky a zvyšok môžem ja, celé prispôsobovanie programu dieťaťu, od režimu spánku až po rozmýšľanie nad aktivitami. Keď ešte musíte aj verejnú dopravu riešiť, vôbec sa ti nečudujem, prečo je to pre teba stres. A tak malé dieťa z toho aj tak nič nemá, len unavenú a nervóznu maminu. Ja by som išla na to kľudne podľa tvojho pocitu, ak sa na to necítiš, nechaj to na neskôr a hotovo.
@aiana24 no ja si to neviem predstavit zit tak ako opisujes, ze “najradsej som doma”. My sme boli s 5 mesacnou na tyzden stanovat v slovinsku 🤷🏼♀️ ja som za to, ze dieta by nemalo prevratit doterajsi zivot uplne naruby, ale malo by sa do doterajsieho sposobu zivota zaclenit. Samozrejme, ze treba nejake veci prisposobit, deti zvladnu ovela viac “nepohodlia” ako si myslime my dospeli. Normalne chodime s teraz uz 3,5 rocnou a 4 mesacnym skoro vsade.
@aiana24 my s deťmi chodíme na výlety stále- od náročnosti... Veď ročné dieťa si pospí aj v kočíku, to je asi najmenší problém 🙂
Akurát chápem to, že verejnou dopravou by sa mi asi nechcelo trepať a nosiť veci pre dve malé deti. Nie je možnosť kúpiť si auto? Nemusí byť drahé... U nás má tiež muž väčšie a drahšie auto a ja čo beriem auto ako len na naozaj nevyhnutný presun v rámci okolia mám lacnejšie auto a bohate mi to stačí
S tak malym babom by som nechodila.
Vsak nemusite na cely den, staci na par hodin do blizkeho okolia. Aj vlk bude syty aj koza cela a babu sa nic nestane
tiez ta chapem, ked su deti malicke, je to skor ostara, niekam chodit, nosit milion veci, my sme chodili, az ked deti boli v skolke, to sa uz dalo
My sme chodili s takto malym dietatom aj na bezky, ale niesol ho v nosici manzel, takze hoci som este nebola v kondicii, stihala som, lebo on mal "zavazie". Deti sa vzdy vyspali v nosici, takze so spankom problem nebol, v takom veku som este aj kojila, takze sme vzdy dali pauzu na kojenie a co sa ostatneho jedla tyka, tak nebol problem nieco rano nabalit. Pri prvej dcere sme auto tiez nemali.
@aiana24 tak áno keď si sama doma celý deň manžel v práci a si na všetko sama a ešte nemáte auto určite ani ja by som nešla nikde ..a s takým malým bábätkom keď sa musíš o všetko starať ty je to o hubu ..keď podrastie budete chodiť 🙂 alebo len choďte na prechádzku s kočíkom do prírody niekde dajte si Kofolu birel na MD si myslím že aj to je taký menší výlet 😁
1 rocne dieta nie je babo..... ani nahodou, trochu nekomfortu dietatu neublizi.....
ty si uplne zle nastavena, s rocnym dietatom vobec netreba zaobchadzat ako v bavlnke, praveze z jeho veku treba urobit vyhodu, este stale obsedi a zmesti sa do turistickeho nosica. muz nech ho nosi, tam dobalite aj oblecenie aj jedlo.... ty s lahuckym ruksacikom.
nepojdete na cely den, kludne na par hodin. vyberiete ho kdekolvek, postvornozkuje aj vo vysokej trave, objavi novinky.....
dieta ma zapadnut do kolobehu rodiny, nie ze vy vsetko prisposobite jemu......
@aiana24 chápem to. Zbal mu dieťa a nech idú. Ty si oddýchneš 😃 ale pochybujem že by na toto pristúpil 😃
@aiana24 je to normálne. Človek má toho na robote doma kopec, nie ešte baliť na výlet, myslieť na každý prd, potom si akože "užiť výlet" už polo vycucnutý a doma decko plač, režim rozbitý, alebo príliš veľa vzrušenia a nových vecí naňho a cez noc dobre nespí a zlizne si to zas len tá mater... Mala som to tak isto, ale na výlety som sa trepala, lebo treba zážitky, ale odsrala som si to v konečnom dôsledku vždy len ja. A chlap to nikdy nepochopil, že prečo mám migrénu a z čoho som unavená, veď bolo super a on mi POMÁHA... 🤷🤷🤷.
moje bolo tak urevané, že sme nikam nechodili 🙂 a vôbec nič sa nestalo, keď podrástol potom sme si užili výlety a dovolenky
@mikadooo bože chlapi sú asi všade rovnaký 🤦🤦
@mikadooo uplne top napisane. Presne tak. Tiez do roka som sa distancovala ako autorka. Ani hromadne oslavy mi nerobili dobre, lebo vsetko som si zlizla ja. Decko v noci sa x-krat budilo na kojenie, no nie nemala som rano usmev na tvari, toboz ked prislo nieco necakane a neplanovane (vylety, oslavy a pod). Bola som strhana a lepsie by ki padlo nech si dieta berie otec a mna necha doma dospat.
Úplne prirodzené, tiež to tak mám. Deti to vždy nejako zvládnu, jasné, dá sa všetko s nimi, ale ak ja sa mám vrátiť 3x taká unavená a nervózna z ich nabúraného režimu, tak mi to proste nestojí za to. Akcie vyberáme tak, aby som vedela, že si oddýchneme aj my rodičia.
Tvoj chlap si trúfa a ty tu výzvu prijmi. Nech obstará logistiku... Vlak tam, bus odtiaľ... Kúp 2 miestny stan, dnes sú ľahučké, postavíš ho hocikde v lese, bacha na 🐻a🤠. Malý sa vyspi presne ako doma, čerstvý vzduch ako plus.
Do termosky vrelu vodu, zalejes milupu do misky s viečkom, hodíš do batoha.Pitivo pre vás, aj v sobotu v nedeľu sa dá po výletných miestach slušne nabastit. Fakt neviem, co riešiš. Si precitaj, koľko darebnych mamlasov nie je ochotných ísť niekam s rodinou. Tvoj chce, tak chod. Mladší už nebudete a cumiet z okna môžte aj v starobe▪️
@aiana24 tak za mňa to normálne nie je. Máme 11 mesačné dieťa a chodíme s ňou úplne všade ako sme zvyknutí, Tatry dala jak nič... A tiež chodíme všade vlakom...
Mne by to tiez nevyhovovalo. Zalezi od dietata. S nasou prvou dcerou sme sa vybrali spat do stanu ked mala rok a pol a o 4:00 rano sme balili v noci stan a utekali domov lebo ona tam vkuse revala, nedalo sa snou vobec. My sme s nou pochodili kus sveta ale spali sme normalne v hotely, chodili sme trasy kde sa dalo dostat s kocikom a bolo tam aj nejake zazemie aby sme si dali jedlo a podobne. Cize cestovat s dietatom ano, ale tak aby to vyhovovalo vsetkym. Nasa starsia dcera bola extremne senzitivna na rezim. Jej stacilo, ze isla o hodinu neskor spat a uz sme celu noc mali pohotovost. Cize toto chapem, ze nie kazdemu vyhovuje. Mne je najlepsie na tento typ vyletov chodit bez deti a s detmi chodime tak aby to vyhovovalo ich potrebam ☺️
@aiana24 je to normalne, mas byt z coho unavena. 🙂 skuste si s manzelom dohodnut kompromis nieco lahsie, blizsie k Vam a tak. Alebo trebars nech ti doma pomoze viac a potim pojdes aj na vylet. Jento na Vas. Akoze nemoze byr vsstko ako zanmladi, jantiez nerada chodim s malym tam kde mi nie je komfortne lebo inak je to len stvanica. Tury mi samozrejme chybaju ale vnimam to inak, trz sa napr aj viac o to dieta bojim.
Ked nechces, nechod. Ja ta chapem, s detmi ne to narocnejsie, uz to nie je pre teba len prijemny vylet. Avsak ja napriklad velmi rada zmenim prostredie, v tom veku uz ame boli s deckom cez pol zemegule😂 co sa tyka potrebnych veci, dokopy nic realne nepotrebujes-nejaku kasu, pripadne kapsickove vyzivy a plienky.
@milanemila ja som bola pred narodenim tiez za to, ze dieta sa ma zaclenit. Len mi to nejak nejde teraz.
@lucik194 tiez som si pred porodom myslela ze ma zapadnut, ale nie vzdy mi to ide... mame aj turisticky nosic len to je tak, aj ked manzel povie ze ho vezme tak ja trpnem ked ho nosi, ci nie je otlacene a blabla... ked sme mali klasicky muz si nechcel dat vetrovku ze on sa poti, a ja ze nech si da aby dieta malo komfort... neviem ho neriesit...
@lilizzachy na to sa tesim ked bude vacsie. Este kojim tak ich nechcem samych nechat.

Teraz chodievajte .muz ma pravdu