Odcudzenie a podozrenia: Ako riešiť manželovu neveru?
Ahojte, syncek ma 3mesiace a zvykame si jeden na druheho. Je spokojne a dobre babatko, v noci pekne spinka 4-5h. Samozrejme je to zmena co sa tyka nasho manzelstva. Manzel sa mi uz pocas tehotenstva odcudzil, mala som nejake zdravotne problemy. Dlhsie byval v praci, po nej dal sprchu a otocil sa mi chrbtom, prehovorili sme par viet. Sme spolu 10rokov, babatko sme dlhsie planovali, nedarilo sa. Mala som divne predtuchy, manzel zmenil spravanie a ani po porode sa to nezmenilo. Nie som zena co zanedbava svojho muza ale on ma odmietal coraz castejsie, najskor som si myslela, ze to bude zmenou tela, brusko, viac kg navyse. Alebo mi proste nechce ublizit, ked mam komplikacie. No ani po sestonedeli sa ma nedotkne, vahu mam takmer povodnu, staram sa o seba, popri malom aj cvicim. Prislo mi to celkovo divne, ked predtym sme si vedeli uzivat jeden druheho…velakrat som sa s nim o tom snazila rozpravat, co sa deje, vraj nic a je len unaveny z prace a zo syna. Ze nemam prehanat… ale proste zenska intuicia, poznas si muza za 10rokov a vidis, ze nieco nie je ok.
Vcera mi nedalo, ked zaspal pozrela som mu telefon. Mozno ponizujuce, ale nerada som, ked ma niekto klame. Vodi za nos, robi zo mna hlupanu…
Mal tam nejake oplzle spravy od nejakej Moniky, srdiecka, ako si chybaju, ako sa na seba tesia. Ze sa na nu nevie dockat..no humus… bolo tam toho vela, nedosla som vsak odkedy to trva ale je mi z toho na grc…
Kym som ja bola v porodnici, on bol s nou.. a bohvie odkedy to s nou taha.
Dnes po nejakom vychladnuti s nim chcem prehovorit, len neviem co robit. Najradsej by som ho vykopla z domu, rozviedla sa… co by ste podnikli v mojom pripade?
Ja ho na jednej strane lubim, na druhej nenavidim z celeho srdca, ako mohol…kym som ja bola v bolestiach on si uzival, kym som sa ja snazila byt dobrou mamou a manzelkou on to ani nedocenil, lebo uz mal inu. Nechapem, preco. Ked predtym, sme boli stastni, rozumeli sme, lubili sa. 🤷🏻♀️
Dakujem za rady, ale pisat jej nic nebudem, ani kupovat papucky, ani robit sceny, ani to riesit v robote ci so svokrovcami. Chcem nejake rozumne vysvetlenie, ak ho ma a pobalit sa moze tiez sam. Ja nie som za take teatralne vystupy, nemam 15 rokov, ani taku povahu. Myslim, ze sa vieme porozpravat ako dvaja dospeli ludia. Manzel by mal nakoniec prist dnes vecer, tak maleho ulozim spinkat a pockam si na neho.
Najlepsie co mozes podla mna urobit a to by som spravila aj ja dat to na kralovnu. A myslim ze na to mas. Drzim palce. Daj vediet
Autorka máš môj obdiv, s akou chladnou hlavou čakáš, kým sa manžel vráti domov. Ja s mojou povahou by som toto nedokázala - idem, riešim. V tej sekunde 🙈
V každom prípade mi prosím Ťa povedz - to máš v pláne sa ho spýtať : Mišo, máš milenku? A on sa prizná? Či ako..? Lebo môže sa to stať ak sa zamiloval a si mu už jedno, bude rád že je to vonku a môže si ísť po svojom. Ale ak bude zapierať, tak máš aký plán? Že život pôjde ako predtým a budeš stále premýšlať, či je ozaj na služobke alebo s Monikou? Lebo celkom nerozumiem..
Autorka, silno držím palce, prosím ta ak si nájdeš čas, napíš nám ako to prebiehalo
Drzim palce, vela sily✊💪
Držím palce. Môže ľutovať, že prichádza o tak rozumnú ženu. Daj nám, prosím, vedieť
😟🙁
Ako dopadol rozhovor? Dúfam že v rámci možností čo najlepšie pre teba
Ani neviem, co napisat…
pockala som si na neho, on ze je straaasne unaveny a bla bla, uz klasicke vyhovorky.
tak som mu povedala, ze sa chcem rozpravat teraz a hned. A opytala sa ci niekoho ma. On ze niee preboha,ze kedy by to stihal.
Tak som mu odvrkla, ze ked som bola v porodnici. Len zamrzol a zacal mat priblbly usmev. Asi zvolil formu zatlkat, zatlkat, zatlkat. Ze co zas vymyslam, ci mi zase hormony biju do hlavy.
Ok predychavam.
Ja ze viem o monike, ze s nou bol, ked som rodila, ze nech nehraje divadielko.
Len zostal stat medzi dverami a pozeral s otvorenou pusou. Koktal, zacal sa potit. Ja mu na to, ze 10rokov sme manzelia, nech mi neklame, nehadze to na hormony a nech naberie odvahu priznat sa a byt chlapom. Ze toto je jedina jeho sanca, aby mi to vysvetlil, lebo ho uz potom nebudem pocuvat a chcem, aby odisiel + podam papiere o rozvod…
Tak z neho nieco vyletelo, vraj to bolo len take chvilkove, nic to pre neho neznamena a monika vyuzila situaciu..😂 on citil strasny tlak a bal sa zmeny ako zvladne rodicovstvo a taketo dristy. nebol pripraveny byt otcom a bol zmiereny s tym, ze budeme len dvaja, ked sa nam nedarilo. Akoby som ho do toho nutila, pritom on mi stale rozpraval, ako tuzi mat syna a bravat ho do lesa, na ryby, futbal.
Ale ze on ho miluje cely srdcom aj mna a moniky sa nevedel zbavit. Nechce prist o rodinu, nechce byt s monikou. Ja ze je neskoro, ze mi je z neho na grc, hnusi sa mi. Tak si vzal nejake veci, ze ked ho nemozem ani citit ani vidiet, tak pojde prec. Neviem kam, ale je mi to jedno a to jeho vysvetlenie mi pride ako nepostacujuce. 🤷🏻♀️
Nemám slov a ani nemám nič také za sebou. Jedine čo, skladám pred tebou klobúk dole. A drž sa. 🙏🏼 Takto reagovať ako ty, by zvládla máloktorá..
Autorka neskutočne ťa obdivujem, a myslím, si že je nás tu takých veľká kopa, že ako si mu to povedala, čo zvládaš a ako sa k tomu staviaš.. 🙏🏼🙏🏼
Aj ja ťa obdivujem. Čakala som však aj od neho niečo, že by sa človek zamyslel, či sa to dá ospravedlňiť. Ale on je slaboch, klamár do poslednej chvíle.
Ty si neuveriteľna,klobúk dole pred Tebou. Somár sprostý debilný, tak on sa ešte bude hrať na urazeneho, kopnúť ho do riti! Strasne som vytocena a nasrata.
Autorka, klobuk dole pred tebou.
A na margo tvojho muza, toto ma vzdy dostane. Tieto drisdy od nich. Ziadny v mojom okoli nepride domov, nevylozi karty na stol, ze pocuvaj, zalubil som sa, podme od seba. Kazdy to zhavi do poslednej moznej chvile, este aj kopat budu a chrlit ohen o tom, aka je zena nestabilna hormonalne, ako nie su na to a na to pripraveni, ako boli donuteni x okolnostami a milenkami. Vtedy mi je najviac na grc. Ziadna ucta k cloveku, s ktorym ziju x rokov, ziadna ucta k manzelstvu. Oni su proste schopni zapriet nos medzi ocami, urobit debila z najblizsej osoby. Namiesto toho aby sa k situacii postavili celom.
Velmi ti drzim palce, nech to cim skor preboli.
Och je mi to luto, hned som ti pisala uloz si dokazy tvoj manzel je zbabelec ktory chce vyuzivat potitiva aj od manzelky aj od milenky
co by spravil keby mal pred tebou zavolat/napisat Monike ze to nebolomvazne a bol to omyl ?
toto sa fakt neda zabudnut otcom byt neprestane a tebe zivot nekonci
Tak teda Monika využila situáciu 😀😂
Autorka, si veľmi silná žena. Drž sa
Klin sa klinom vybíja!
Tiez som cakala, ze mi povie, prepac zalubil som sa, nechcel som ti ublizit, bal som sa ti o tom povedat, necitil som sa uz v manzelstve stastny. Cokolvek ine, nez toto, chcela som pravdu a nie take sprostosti. Jasne, monika vyuzila situaciu a on v nej je uplne nevinne🤦🏻♀️ja tu nebudem kydat ani na nu, mozno ani nema sajnu, ze je zenaty. Ked vie byt takym dobrym hercom a zatlkacom.
Ty vole ,ako od Rosamundy Pilcher.... Mne fakt nejde do hlavy,ako chlap,ktorý nechce,aby prasklo jeho tajomstvo,ktorý chce mať svoju rodinu,tak si nezmaze správy,oplzle,ktoré písal pred vyše tromi mesiacmi a vysoko inkriminujuce a fakt nechutne....z času,keď si rodila. A kde by bol...no na chate,veď ju musíte mať blízko,keď si to dala s bábätkom za dopoludnie hore-dole. Za mňa je rozhodnutý a nachystaný už dlhšie
Tak on sa bál situácie, on bol zvyknutý, že ste len dvaja, že ďalší člen rodiny bude sialena zmena, tak pre istotu priviedol do vzťahu ešte jedného človeka….lebo 4 je bližšie ku 2 ako 3. Toto je vysvetlenie, prečo sa používa pojem “ženská logika”. Lebo mužskú ešte nevymysleli 👀 ozaj zbabelec, mentálne je to chudák
Autorka to je podľa mňa málo pravdepodobné, že by takto zareagoval, tak rozumne, že by to zdôvodnil 🥲 proste sa mu prišlo na klamstvo, nečakal to a vtedy sa mu v mozgu zaplo totálne ohrozenie, výhovorky, blbosti, útek zo situácie.. bol pristihnutý a to nečakal, aspoň minimálne v tom prvom momente isto spanikáril. Uvidíš, čo bude hovoriť ďalej, ale podľa mňa len veľmi silná osobnosť vie priznať (pred druhými a najmä pred sebou), že totálne zlyhala bez nejakých kecov a vinenia všetkých naokolo.
@andrea2323 silná osobnosť ani nezlyhá.
Velmi dobru strategiu si zvolila, aj poradie otazok. No vyhovorky jak cez kopirak a najviac ma vie urazit to operovanie s hormonmi
Ahoj, konal v panike, drisdal kraviny, piate cez deviate. Z soku a paniky nemozme od nikoho, naozaj nikoho ocakavat nieco normalne.
To preto neznamena, ze mu na tebe a malom v skutocnosti nezalezi. Ale viac na sebe. Aedel na 2 stolickach, padol, nabil si rit.
Je to zial sebec, rozhodol sa sam. Na neveru neexistuje racionalne zdovodnenie, vyhivorka, cokolvek co by si "chapala". Jeho zrutenie ocakavam tak cca do 1 mesiaca, zavisi od povahy.
Uvidis s cim pride...vybuchy, hnev, mozes ocakavat drze a debilne chovanie, az po zrutenie a prosenie
@22tanulka chapem ta. Ja mam skusenost taku, ze vseobecne (nie len v nevere) moze zlyhat uplne kazdy. Zlyhavaju aj silni aj slabi...
Vacsine obeti nevery (fyzickej alebo emocionalnej), povazuje za najhorsie to, ako sa k tomu celemu vinnik postavi.
Je to hruza...toto 3x zatlkanie ako strategia.
@aliaray1 a dokonca aj stoicky kľud a rozvod...dokážem sú predstaviť neveru ,ale nie keď rodí žena...to mi príde až vymyslené....
@maciatkolulu sialene, fakt sialene a nepochopitelne. Vyhovorka on sa bal traumy z porodu? Smrad. A co zena? Ona nema ani na vyber, len ten strach, kedy si maju byt najviac oporou ma znasat sama, lebo musi...opustil ju, obsral a navyse to bolo cele klamstvo.
Cloveku sa ked to zisti...doslova zruti svet.
Ja som mala traumu, pracujem s tym na sebe do dnes. Nam sa snazila jedna rozbit manzelstvo, manzel odolaval a posielal ju kam mohol (citala som to), zdvorilo...slo o kolegynu. To v praci vie byt komplikovane. No ustal to. Co ma dostalo bolo, ze mi o tom celom uplne nehovoril, chapem, ze ma nechcel trapit, no...och a to zdaleka nebolo toto co ma autorka. Ja som "tu somarinu" zistila s 2r dietatom a v 14tt s dalsim na ceste, no nepodvadzal ma, a uz aj tak to bol masaker.

@dariaaa aha, jasne 🙂