icon

Osamelosť matky, ktorá má smrteľne chorú dcérku

egresik
11. máj 2023

Ahojte, dcerka ma vaznu diagnozu, neexistuje liecba a je smrtelna. Odkedy sme ju dostali uplne sa nam s muzom zmenili priority, neriesime milniky, place, prebdene noci, sme vdacny sa kazdy dalsi den s nou. Oslavujeme jej drobne pokroky, riesime kazdy pribudajuci zdravotny problem. Moj problem je, ze zacinam citit osamelost resp. ako keby som nepatrila medzi ostatne mamy. Chodime s dcerkou na ihrisko, sice je leziaca ale s oporou vie sediet a rada za hojda, aj smyka na smykale, aj kope loptu (drzim ju na rukach a pomaham jej kopat), aj sa rada hrabe v piesku, ma zaujem o ine deti. Ja ale neviem ako oslovit ostatne mamy, ako sa k nim pridat, ako vobec najst spolocnu temu? Dcerkinu diagnozu nezatajim, je ocividne ze nie je zdrav. uplne ok, ma aj zastaveny rast. Ani ju zatajovat nechcem ale vysvetlovat zas kazdemu co jej je je pre mna tazke a nemam rada tie rozpacite pohlady co vzdy nasleduju. Som aj dost silny introvert takze celkom prihovorit sa je pre mna stres. Zeny co ste si tym presli alebo prechadzate podarilo sa Vam toto nejak prekonat? Dlhorocne kamaratky mam ale su daleko :(

michellemary
11. máj 2023

Nemáte niekde nablízku stacionár pre zdravotne znevýhodnené deti, resp. škôlku, alebo akékoľvek zariadenie, kde by si sa mohla stretnúť s mamičkami a deťmi s podobnými problémami? Tam nikomu nebudete musieť nič vysvetľovať...

zuzanaete
11. máj 2023

Mrzima, cim prechadzate. Mate v okoli nejake materske centrum? Alebo niekedy sa rodicia s detmi stretavaju pri farnosti. Tam sa stretava cca rovnaka skupina ludi. Postupne by ste sa zoznamili a nemusela by si stale vysvetlovat vasu situaciu. Drzim palce.

barbora0308
11. máj 2023

@egresik podla vasho profilu ste z okresu DS, ja som priamo z DS. Ak by ste mali zaujem, mozeme si dohodnut napr. spolocne posedenie na ihrisku s detmi, na mieste by sme sa dohodli. 🤗 Ja mam aktualne 11 mesacneho chlapceka. Ak mate zaujem kludne napiste ☺️.