icon

Partner chce dieťa a nevie do čoho ide

gabriela_matoha
29. aug 2021

Ahojte zienky, mamicky, buduce mamicky. Ako by som zacala... Zijem s partnerom v dobrom a spokojnom vztahu. Jedneho dna mi oznamil, ze kedy mu dam potomka. Ja mam 35, on 40. Obaja sme velmi sportovo zalozeni, chodime aj po sutaziach, ja chodim j na tanecnu, on hrava futbal. Tj sport minimalne 3-4x za tyzden. Z toho vyplyva, ze aj na estetike tela a kondicii nam zalezi. Mame doma velkeho papagaja, o ktoreho sa prikladne stara a moc ho lubi. Tolko k situacii.
Rada by som vedela nejake stranky, odkazy, ktore mu poslat, lebo citim, ze uplne nevie, do coho ide. Tj od zmeny zenskeho tela - docasnych aj tych trvalych, co znamena rodicovstvo, starostlivost a zodpovednost. Co sa zmeni, napr ze sa bude musiet zrieknut dovoleniek, strata toho nasho zauzivaneho komfortu atd. Co ho caka ako otca, na co sa musi pripravit a ake kompromisy v zivote podstupit. Nieco mam nastudovane, ale ako "nematka" a neskusena presne neviem co mam hladat.
Za pomoc, tipy, odkazy na stranky alebo nejaky sumar, vsetkym vopred velmi pekne dakujem.

jarmila2010
29. aug 2021

@gabriela_matoha ja som sa ta pytala a zaroven konstatovala,ze ak ho chces,tak je uz aj nacase o nom uvazovat a nie partnera skolit,aby dieta nechcel....

gabriela_matoha
autor
29. aug 2021

Asi som tu zbytocne po radu, zbytocne premrhany cas pisanim prispevku, namiesto zenskeho sucitu, sudrznosti a porozumenia sprska konspiracii okolo mojej osoby, "kopancov", pohrdania a odsudenia. Tym, co mi poradili, velmi pekne dakujem.

dusankomoj
29. aug 2021

@gabriela_matoha mne to skôr znie tak,že nemáš problém mať dieťa,iba si si nie istá,či mužovy nebude prekážať ak ti zostane nejaké kilo navyše a strie na bruchu? Je dospelý,určite si to uvedomuje a aj to,že už nebude toľko času pre vás na koníčky😉

gabriela_matoha
autor
29. aug 2021

@maximilie dakujem, to snad bude pravda, len sa bojim viac zdravotnych zmien ako estetickych. Dost extremne (silovo) totiz sportujem.

ivik4
29. aug 2021

Akeho pohrdania ? Coho 😄? Ja napriklad uplne chapem zeny ktore dieta nechcu aj ked teda ty ho vraj chces

thoughtfulweirdo
29. aug 2021

Ja tam teda nečítam nič o tom, že by autorka nechcela. Len sa bojí, či je jej partner skutočne pripravený na realitu rodičovstva a nemá len nejaké romantické predstavy a nechce mať dieťa s niekým, kto by za pol roka zdupkal, že takto si to on nepredstavoval. Povedzme si, nie každé dieťa je náročné a naruší režim a životný štýl partnerov na dlho, ale sú aj deti, ktoré hej a vopred to nikto nevie. Jediné mi napadá, či nemáte niekoho známeho s deťmi, čo by s ním bez prikrášlovania pokecal aj o tej krásnej stránke otcovstva, ale aj tej, ktorá krásna vôbec nie je.

angel993
29. aug 2021

@gabriela_matoha myslím že žiadny otec, ani mama nevie do čoho ide. Nakoľko každé dieťa je iné, každá žena je iná.

gabriela_matoha
autor
29. aug 2021

@dusankomoj nieee, to nie, len chcem, aby to male malo krajsie detstvo ako ja. Chcem si byt ista, ze naozaj vie, co ho caka. Neverim, ze chlapi si len tak otvoria modreho konika a studuju, co je rodicovstvo.

maximilie
29. aug 2021

@gabriela_matoha poradíš sa potom , čo môžeš a co nie. Urcite to potom nepreháňaj. Zdravotne mas pravdepodobne zdrave telo, skvelú kondíciu, čoho by si sa mala báť?
Nasad si vitamíny pre plánované tehotenstvo a držím prsty, nech ti v najbližšej diskusii hľadáme duchov 😍
Jedine by som sa.mozno informovala o tom, keď si ieco priateľ sype, pripadne keď.niexo beriete. Neviem, ci toto nemoze mat nejaky vplyv. Možno vysadiť to a pod.

brrrrrciatko
Autor odpoveď zmazal
gabriela_matoha
autor
29. aug 2021

@thoughtfulweirdo nie, rodinu ja nemam, som sirota, a pohybujeme sa skor medzi sportovcami, kde moc deti nemozu byt. Sme skor take samostatne jednotky, antisociali.

gabriela_matoha
autor
29. aug 2021

@maximilie nieee nesype, zas toto je rozumny, aby si telo demoloval pre sport, ktory absolutne nikoho nezaujima 😆

kittykat22
29. aug 2021

@gabriela_matoha na dieta sa neda pripravit. V stredu ste v pohode a o tyzden uz mas doma miminko. A uz sa to vezie 😅 Mozes mu dat precitat 100 knih, ale ani jedna ho nepripravi na to, co ho caka. Zalezi od toho ake budete mat dieta. Ci bude dobre spat, ci budes kojit, ci nebude mat nejake problemy s travenim, ci bude vesele alebo skor mrzute. Babatka niesu rovnake. Jedine co mozes ovplyvnit je, ako sa o to dieta postaras ty sama. Mozes tym motivovat muza a pomoct mu. Ak mas 35 rokov a chces dieta .. je najvyssi cas. Po 40.ke mat prve dieta je velmi velmi velmi tazke. Aby ste potom nemuseli nalievat peniaze do IVF.

A vy nemate v okoli rodiny s detmi? Ved to je celkom realisticke podanie toho, ako to doma s dietatom vypada.

mabenn
29. aug 2021

@gabriela_matoha Ten uvodny prispevok si nie velmi stastne napisala, necudujem sa, ze zeny to pochopili tak, ze ty dieta vlastne nechces... K veci. "citim, ze uplne nevie, do coho ide" On nevie? Nie nahodou ty? Ja mam pocit, ze ide o tvoju neistotu, o tvoje zmeny tela (ano moj manzel empaticky pribral tiez, ale o tom sa asi nebavime), co jeho caka ako otca? Myslis od akeho veku dietata? Gro prace, zmien, ustupkov, obety bude prve roky na tvojich pleciach, tak to z prirody je. Ty budes tehotna, ty budes rodit, kojit, starat sa o novorodenca 95% casu, a aj dalej. Ty potrebujes mat jasno a jeho viest. Plus, on je z harmonickej rodiny, ty si z detstva nesies neistoty. Dalsia dusevna praca na tvojej strane. A ake chces linky, odkazy? Toto je tak individualna vec, hladaj, studuj, pripravuj sa, mas 35 rokov, najvyssi cas.

jarmila2010
29. aug 2021

@gabriela_matoha za mna to nie je ziadne pohrdanie,ale dobre mienena rada...lebo ak to babo budes chciet,musis sa pripravit aj nato,ze neotehotnies na prvy sup...a predsa mas ,uz vyssi vek...ja som tiez netuzila po dietati,ale vzdy som bola nachystana nato,ze si nejake adoptujem,ak nebudem mat svoje...a zivot to zariadil inak...1x som otehotnela nechtiac pri vynechanej HAK(uzivala som ju 10r)...mala som 34r... vtedy som pocitila tu tuzbu po dietati a vedela som,ze ho chcem...ale toto tehotenstvo nedopadlo dobre a potratila som...nasledne otehotnela cca po polroku..rodila som2t pred 36.narodkami...druhe dieta som mala v 39.r...tiez sme mali svoj spokojny zivot..zili v zahranici...ale pri detoch som si uvedomila,ze uz aj stacilo a ta zmena prisla v spravny cas....takze,drzim palce k spravnym rozhodnutiam!

maximilie
29. aug 2021

@gabriela_matoha myslím, že každá jedna matka túži po tom, aby jej dieťa malo fungujúcu rodinu a šťastné detstvo. Toto bohužiaľ je naozaj niečo, čo ti nikdy nikto nezaručí. Preto treba na vzťahu stále pracovať a nevzadavat to pri prvej kríze, ani pri druhej, ani pri desiatej.

gabriela_matoha
autor
29. aug 2021

@thoughtfulweirdo pekne si to napisala, tak nejako som to myslela. Ze by som mu dala precitat, nejaky napr. clanok a trochu mu oboznamila problematiku. A nech vie, ze ok, som si vedomy co ma caka, co bude treba, podme do toho.

dusankomoj
29. aug 2021

@gabriela_matoha mám deti s 20r rozdielom a otec môjho malého mal jediné skúsenosti s deťmi,keď ich stretol vonku na prechádzke🤣 A teraz sa smeje,že vedel že je to sranda,ale netušil aká! Neboj,ak mal muž milujúcu rodinu,tak je to v ňom!

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
lucmirka124
29. aug 2021

Ja neviem ale ked tak rozmyslam, ako chces chlapovi vysvetlit do coho ide, ja som tiez maleho brata ciastocne vychovavala, vedela som z casti do coho idem, a vela toho je uplne inak.ucis sa za pochodu, nemas sa co pripravovat, ide oto, ze chlapovi vysvetli, ze mu bude treba prebalovat, nebude spavat, bude ti mat byt napomocny vo vsetkom, s dietatom a vediet ta zastupit, a hlavne, ze nebude chodit aspon 1-3 r z roboty 3-4x na trening, ale, z roboty domov, pomahat a venovat sa dietatu. Kadeco kolo dietatka prist moze, prist, nemusi ako u inych deticiek, no vek na deti mate akurat moj nazor. Dlho by som neotalala,,, moj chlap sa uci za pochodu, s detmi ziadna skusenost, nikdy, a naucil sa🥰 otom to je, ze pre tu rodinu, dieta, zenu, muza, robis aj to co by si mozno nikdy nezvladol😂

gabriela_matoha
autor
29. aug 2021

@evamarek77 mam este autistickeho brata, ktoreho som vychovala. To je vsetko. Matka sa sla kurvit, ked som mala cca 12, ocino nonstop v praci, aby nas uzivil, napokon tragicky zahynul a ostali sme sami. Braska som "vypiplala" ze az zmaturoval elektrotechnicku skolu. Ale je autista a zije sam, pod mojim "neviditelnym" dohladom, priamo s nim nemozem byt, aby nedostal uzkostny zachvat.

sissy27
29. aug 2021

@gabriela_matoha pozri si na instagrame thesikls alebo kamilasikl a zistíš, že ženské telo vôbec nemusí tehotenstvom a pôrodom utrpieť a že sa vôbec ničoho netreba v živote vzdať len preto, že máš dieťa.
A “príručky” o tom, čo všetko obnáša mať dieťa? 😃 to snáď sranduješ, nič také neexistuje. Ono môžeš sa neviem ako pripraviť, ale realita ťa aj tak vždy zaskočí. A aj tu platí “jaký si to uděláš takový to máš”.
Ak dieťa nechceš tak ho nemaj a povedz mu to priamo.

jarmila2010
29. aug 2021

inak,obaja sme boli zaskoceni mojim tehotenstvom...prvy den sme boli zamrznuti 😀 a kazdy sa snazil nejako to spracovat...ale ked som potratila,obaja sme plakali,ako male deti :/ zobrali sme si tyzden volna a spolu stravili vsetok cas,chodili na vylety ,vela sa rozpravali a snazili sa s tym vyrovnat...vtedy ma muz aj poziadal o ruku 🙂 lebo sme vedeli,ze chceme byt rodina a o dieta sa budeme snazit...
...a citam,ze si nemala jednoduche detstvo..ale to,ani my..ja som odisla po skole z domu kvoli despotickemu otcovi alkoholikovi a musela sa zacat sama starat o seba a muz mal rovnakeho otca,kt este aj bil ich mamu...prave preto si viac vazime to,co mame spolu...

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
mabenn
29. aug 2021

@gabriela_matoha pokial si vychovala autistickeho brata, asi vies o starostlivosti a vychove viac ako bezna bezdetna zena alebo mama zdraveho dietata...sadni si s partnerom a porozpravajte sa otvorene o tom, co mas ty za sebou, a nechaj nech ta on naplni istotou zo svojej minulosti...vy dvaja budete jedinecni rodicia jedinecneho dietata, ale len spolu sa dokazete pripravit najlepsie

sasitimi17
29. aug 2021

Ale vlastne čo tu čakáš aké rady ? Lebo zatiaľ si sa len na všetko urazila 🤷🏼‍♀️
Na dieťa sa nedá pripraviť z mamičkovských fór a stránok. Môžeš prečítať x tém o deťoch aj tak sa nepripravíš. Proste to musíš zažiť. Alebo ja ti napíšem že dva roky som sa nevyspala pri dcére a teraz už ma 3 roky a spi krásne od večera do deviatej rana. Priprav sa že možno nebude jedák ako moje dieťa a šlo ma už poraziť z toho ako nič nechcela jesť. Druha ti napíše že jej dieťa jedlo všetko čo mu naložila na tanier. Ďalšia ti napíše priprav sa na hrozný vzdor plieskanie sa o zem a iná zas napíše že dieťaťu stačilo raz vysvetlit capnúť na rit a poslúchlo.
Na materstvo a celkovo rodičovstvo neexistujú spísané rady alebo pravidla. Ty nevieš ake dieťa sa ti narodí.
Nevytváraj si mylné predstavy o výchove dieťaťa ake je to milučké zlatíčko presne ako v inej téme jedna písala ako si materstvo predstavovala a realita bola úplne niekde inde. Zrazu to milučké zlatíčko od susedov alebo od sestry/rodiny sa zmenilo na zle neposlušné decko co plače za všetko.
Postavu rieš najmenej, keď športuješ tak sa rýchlo dostaneš späť do formy. Čo sa týka dovoleniek tak s dieťaťom sa nedá cestovať či ako ? Áno prídeš trochuno komfort ale ak teda vravíš že dieťa chceš tak žiaľ treba trosku sa aj prispôsobiť. Pokial ti je komfort a bezstarostnosť prednejšie tak si dieťa ani nerob.
Vek na to máte obaja (za mna 40rocny človek je už po expiračnej dobe ale to je len moj bezvýznamný názor takze nech sa nikto neurazí, ja by som po 35 už dieťa nechcela ale samozrejme je to na každom človeku kedy sa rozhodne stat rodičom)

matkahelka
29. aug 2021

@gabriela_matoha je uplne jedno, co si tvoj chlap precita, ci neprecita - realita moze byt uplne ina. ja teda mam okolo seba kopec otcov- kamaratov, susedov, znamych, svagrov a nikomu zeny nic citat nedavali. su chlapi pripraveni na rodinu a zodpovedni aj v 25 rokoch a su aj taki, co aj v 50-ke pred zodpovednostou ujdu. to je v cloveku. ziaden clanok, ani video to neovplyvni.
dieta mozes mat take, ze ani nebudete vediet, ze dake mate- bude vela spat, nebude mat reflux, bude pokojne, proste bezproblemove. a mozete mat opak- nespaveho nonstop grckajuceho nervaka. na toto sa pripravit neda.
aj tu na koni su diskusie, kde pary spolu zili x rokov spolu, pripravovali sa na tehotenstvo, obaja dieta chceli a vztah sa rozpadol, kym dieta bolo este male - a diskusia je vlastne o tom, ze vztah isiel dokelu po narodeni dietata. a su pary, kde spolu ti dvaja ani spolu nezili, dieta prislo neplanovane a necakane a su spolu roky. ja a moj muz sme ten druhy pripad a uz 13 rokov v spokojnom a harmonickom manzelstve. kazda jedna zena mi da za pravdu, ze dieta je skuskou kazdeho partnerstva.

panelacikova
29. aug 2021

@gabriela_matoha mne tvoj úvodný príspevok vyznel trošku inak než ostatným ženám.. a to tak, akoby si sa bála, že partner si myslí, že vychovávať a starať sa o dieťa má výlučne žena. ty akoby si sa obávala, že ty prídeš o všetko, ale on si bude pokojne aj naďalej užívať svoje koníčky a makať na svojom tele. že sa nebude nejak zapájať do výchovy, že všetko ostane na tebe, vrátane domácnosti. presne takto mi vyznel (v mojich očiach) tvoj úvodný príspevok. mýlim sa? ak sa nemýlim a partner sa vie postarať o všetko možné aj nemožné a vie urobiť aj v domácnosti, jednoducho, že je to muž na správnom mieste, možno by som poradila tebe prehodnotiť to dieťa. v dobrom ti napíšem, že čím neskôr ho budeš mať, tým ťažšie to môže byť. to, čo platí dnes, nemusí o 10 rokov, stačí jedna posratá diagnóza a už to dieťa nemusíš ani zvládnuť :( držím palce, aby si sa dobre rozhodla.

gabriela_matoha
autor
29. aug 2021

@sasitimi17 dalsia... Kde vidis, ze som urazena? Len ma zarazilo, kolko supov (supic?) sa okolo mna zislo, hoci si pytam len radu a pomoc od skusenejsich. Tym co mi poradili, som slusne odpovedala a podakovala. Ano, mas pravdu, samotne dieta je kazde ine, ale to nebolo gro mojho prispevku.

gabriela_matoha
autor
29. aug 2021

Este raz - zeny, kde vidite, ze dieta nechcem? Prosim, vacsinu ste tu matky, tak prosim, citajte a odpovedajte na moj prispevok s materskou laskou, porozumenim a citom. Keby som chcela nakopnut tak idem na ronnie.cz