icon

Partner chce dieťa a nevie do čoho ide

gabriela_matoha
29. aug 2021

Ahojte zienky, mamicky, buduce mamicky. Ako by som zacala... Zijem s partnerom v dobrom a spokojnom vztahu. Jedneho dna mi oznamil, ze kedy mu dam potomka. Ja mam 35, on 40. Obaja sme velmi sportovo zalozeni, chodime aj po sutaziach, ja chodim j na tanecnu, on hrava futbal. Tj sport minimalne 3-4x za tyzden. Z toho vyplyva, ze aj na estetike tela a kondicii nam zalezi. Mame doma velkeho papagaja, o ktoreho sa prikladne stara a moc ho lubi. Tolko k situacii.
Rada by som vedela nejake stranky, odkazy, ktore mu poslat, lebo citim, ze uplne nevie, do coho ide. Tj od zmeny zenskeho tela - docasnych aj tych trvalych, co znamena rodicovstvo, starostlivost a zodpovednost. Co sa zmeni, napr ze sa bude musiet zrieknut dovoleniek, strata toho nasho zauzivaneho komfortu atd. Co ho caka ako otca, na co sa musi pripravit a ake kompromisy v zivote podstupit. Nieco mam nastudovane, ale ako "nematka" a neskusena presne neviem co mam hladat.
Za pomoc, tipy, odkazy na stranky alebo nejaky sumar, vsetkym vopred velmi pekne dakujem.

Strana
z4
miadi
30. aug 2021

Mozno si sa materstva vyhybala ( mas 35)Lebo mas brata autistu. A tato skusenost Ta odradila. Mozno sa bojis. Nie toho ze prides o komfort postavu a ine povrchne veci alebo nehmotne ako cas pre seba sport atd . Mozno sa v kutiku dude bojis aby bolo dieta zdrave. S detstvom a materstvom sa ti spaja negativna skusenost s tvojou mamou .. bratom., pocit opustenosti . A vselico smutne. Ale tvoje teho a tvoja cesta materstvom bude uplne ina. Vsetko bude ako si ty zariadis. Bude to uplne ine ako co si zazila. Neboj sa toho . Budes velmi stastna.

miadi
30. aug 2021

@gabriela_matoha no nechapem to ze si mu chcela vysvetlit co je uplne samozrejme. A nic nove pod slnkom pre 40r cloveka. Ale nepoznam ho jedine ze je velmi povrchny a ty sa bojis ze sa mu tie zmeny nebudu pacit? Ze z toho bude problem ? Moj muz mal 41 ked som bola prvy x teho a nic som mu nemusela vysvetlovat.

gagik
30. aug 2021

@gabriela_matoha 40-rocny chlap nie je padnuty na hlavu,aby nemal predstavu , co obnasa mat dieta,ze by si to musel na nete studovat…a ty v tvojom veku tiez nie. Ked sa na dieta este necitis,tak este vyckavaj,ale urcite vies aj to,ze aky problem s otehotnenim neskor moze byt…,nechapem teda co riesis,podla mna tebe aj frajerovi musi byt vsetko ohladom dietata jasne…

alaguema
30. aug 2021

@gabriela_matoha haló, píšeš na verejné fórum. Nemôžeš nikomu diktovať, kedy má alebo nemá byť ticho. Položila som ti normálnu otázku, keďže tvoj úvodný príspevok znel (a nie len mne) tak, že ty deti nechceš. Že ich chce len on. Zdá sa, že popri kultivovaní "estetiky tela", si zabudla na kultivovanie toho, čo nosíš v hlave a čo dávaš von.

alvaluka
30. aug 2021

Kamaratka ma dieta s 39 rocnym a ten teda netusil co vsetko obnasa dieta, nepomohol s dietatom nic, myslim ze ani raz nekupal, na odlahcenie kamaratke vzal dieta k jeho mame a tiez sa dost cudoval, ze nevychadza s peniazmi a ze kolko stoji nakup bezny, lebo cely zivot zil s mamou. Len tolko k tomu, ze 40rocny si vie predstavit… ako ktory.

nedockavasom
30. aug 2021

@gabriela_matoha trochu na odlahcenie.. film What to expect when you are expecting.. ta jedna mamicka to tam vcelku realisticky hra🙂) to by bola prijemna forma pre oboch nahodit tu temu vecer;🙂

leniel
31. aug 2021

@gabriela_matoha ale prosim ta, ake zriekanie. Ako si to zariadite, tak to bude. Dieta je dar, nie prekazka. Dovoleniek sme sa nezriekli, chodime s dcerkou, konickov ma manzel viac nez kym sme full time pracovali obaja, ja si normalne stiham zacvicit/zabehat 3-4x do tyzdna, ziadne trvale nasledky na tele mi tehotenstvo nenechalo, uz z porodnice som sla domov s takmer plochym bruchom - nikto by netvrdil, ze som rodila. Tie asi 4 kg co z 15 ostali som lahko schudla. Ano, ten prvy rok je to narocnejsie, nevyspala som sa a na prvom mieste bolo dietatko, ale ved to je prirodzene. Uz cakame druhe 😍

eeffka
31. aug 2021

@gabriela_matoha si naivna, chlap ktory sportuje ti dieta spravi, trosku sa s nim potulka a pojde si na svoje treningy. Zivot sa zmeni tebe. Tebe skoncia treningy aj sutaze, minimalne na rok. Sportovkyna vie pokrqcovat v kariere kde ma podporu manzela a on ustupi, ale vy ste dvaja individualisti. To co je za debilna formulacia? Kedy TY das dieta JEMU? Hadam draha kedy sa vezmeme a zalozime si rodinu. Proste ak dieta chces, tiez mam dojem ze ani velmi nie, respchces pokracovqt vo svojom zivote a to nepojde, tak sa zmier s tym ze na to budes 75%casu sama.

jana_eyre_2
31. aug 2021

@gabriela_matoha úplne chápem ako si to myslela, viem čo by si chcela ukázať mužovi, keďže si bola v situácii že si sa sama starala o brata, tak vieš že rodičovstvo je najmä zodpovednost.. ale bohužiaľ musím povedať, že nic na príchod dieťaťa nepripraví lepšie ako príchod dieťaťa..

Ja keď som mala prvého syna, tak som predtým mala veľa skúseností s deťmi.. v rodine ich máme veľa, ja deti milujem, na všetky som svojho času dávala pozor, počúvala sestry s ich mamickovskymi starosťami a radosťami.. napriek tomu bol príchod dieťaťa ako facka zodpovednosti.. začiatky boli ťažké, ale dali sme to, teraz máme tri deti a ja by som túžila ešte po jednom.. náš život príchodom deti vôbec neutrpel, po prvotnom šoku z uplakaného uzlika a starosti si myslím, že náš spoločný život je omnoho kvalitnejši ako pred deťmi a to sme boli s mužom. vždy zohratí..

Ja si myslím, že najlepšie urobíš, ak sa s ním porozprávas ty sama.. ak mu povieš že, sa môže stať ak šport bude musieť ísť na chvíľu na druhú koľaj, ak sa vyskytnú komplikácie.. aj to že možno.priberies a budes vyzerať inak.. samozrejme že sú ženy čo to nepozmeni, ale to je aj genetika, nie len to ako sa človek snaží.. ja som pri prvom pribrala 20kg, lebo som musela ležať.. ale slo to dole, pri druhej som pribrala rovnako, hoci som už nelezala, ale musela som sa šetriť lebo som opäť mala problém, zase to šlo dole po porode.. a pri treťom aj keď som sa snažila šetriť sa tak sa nedalo.. pribrala som ale len nejakých 12kg, čo šli dole a pribrala som znova už len kvôli koronalenivosti.. ale dovoleniek, výletov sme sa nevzdali, je to moja psychohygiena a deti sú našou súčasťou, bravame ich všade spolu snami, chcem im ukázať svet.. keď sa bábo narodí, uvidíte že to nebudete brať tak, že ste vy dvaja a dieťa, ale že ste traja.. potom všetko pôjde..

ak je to správny partner, čo predpokladám že ty vieš či je ten správny, tak všetko bude dobré..

nanka3
31. aug 2021

@gabriela_matoha je tu kopec odpovedi, necitala som vsetky, ja by som nestracala cas hladanim literatury, ci clanku pre partnera. Sadla by som si s nim v klude a prebrala vsetko. Od rezimu dna, az po zladenie vasich aktivit. Mozete si skusit spisat na papier jednotlive body, vysvetlit si, ze tolko sportovych aktivit neprichadza pri malom dietati do uvahy, ci je ochotny sa niecoho vzdat....

hikokk
31. aug 2021

Ak dieťa chcete obaja, podľa mňa je najvyšší čas. Áno dieťa zmení všetko. Zo začiatku sa bude zdať všetko chaotické, ale časom sa to ustáli. Možno sa ti postava zmení možno nie. to ešte nevieš. Ak ťa manžel ľúbi bude ťa ľúbiť aj s kilami navyše, ktoré podľa môjho názoru ti pôjdu dole veľmi rýchlo, lebo ti na tom záleží. Pomaly ak sa všetko ustáli, vypracujete si režim, ktorý bude vyhovovať vám všetkým. Bude čas aj na dieťa ja na šport aj na seba aj na domácnosť. Píšem to z vlastnej skúsenosti. Mala som náročné bábo, po pol roku po pôrode, keď som si na seba ešte stále ťahala tehotenské nohavice som povedala dosť. Asi som robila niečo veľmi zlé, keď som nemala na seba vôbec čas. Začala som na sebe makať. Syn už bude mať 8 rokov a ja vyzerám lepšie ako pred otehotnením. (to vraví manžel, nie ja 🙂 ). Naučila som sa správne využiť čas, aby som mala na všetko čo chcem. (ja mám veľkú pomoc aj od rodiny).

gabriela_matoha
autor
31. aug 2021

@hikokk @nanka3 @jana_eyre_2 a aj ostatne baby, ktorym som lajkla odpoved a nespomenula ich, dakujem, velmi ste mi pomohli. A uz sme sa spolu rozpravali, presvedcil ma, ze vie co ho caka, ideme do toho. ☺️ Nechala som ho pokojne rozpravat, nekladla otazky, aj sa priznal, ze nejake clanky si precital aj on. Aj ma milo prekvapil.

Strana
z4