icon

Po mojom pôrode sa zmenilo správanie našej rodiny

blcska
25. nov 2013

Ahojte mamičky,

nechcem tu rozpisovať celý príbeh, aby sa tu náhodou niekto z rodiny nenašiel. V skratke: pred pôrodom sme mali s celou rodinou, či mojou alebo z manželovej strany perfektné vzťahy. Chceli sme sa presťahovať do iného mesta, to ešte v čase, keď som nebola tehu, no kvôli práce som predsalen ostala. Keď som otehotnela, všetci mi hovorili, že nám tu bude lepšie, lebo budú na blízku, aby pomohli. No a tu je ten zádrhel. Po pôrode nastal obrat o 180 stupňov. Až na moju mamu, ktorá zo začiatku chodila, aj otec mi nákupy nosil, bývali sme ešte v starom byte a s kočíkom sa po schodom nedalo dostať dolu, tak otec mi pomáhal a chodil so mnou na prechádzky. Sťahovali sme sa do nového, keď mala malá mesiac. Tam tiež nám pomohla akurát moja mama, čo bola s malou a švagriná. A chalani, ktorí nosili nábytok. Ale svokra - nič. Dá sa povedať, že svokra mi nepomohla sama od seba ani raz. Akurát tak radami, o ktoré nikto nestál. Ako sme sa presťahovali, aj naši prestali chodiť. Chodia len na vinšovačky. Všetko sa zmenilo. Svokra, keď je tu, pýta sa na malú - ako spí, keď je chorá, čo a ako, zase samé rady - pýta sa a hovorí to mužovi, ja som vzduch. Lebo asi on je na materskej, on k nej vstáva, moja úloha bola ju len asi porodiť. Keď sme u nej, tam schody, tam horiaci kozub, tam sviečky horiace na DOSAH ruky malej, tam kvetina na dosah, tam horúce nápoje na dosah a ona si sadne, vyloží nohy, popíja vínečko, čajík a pozerá telku a - starajte sa. A ešte nechápavo pozerá, na čo okolo nej behám ako splašená. Nevie o malej vôbec nič, kedy je chorá, že chodíme na taký a taký krúžok, rozplýva sa nad jedným slovíčkom, pričom ich malá vie ďalších 10, skrátka, nezaujíma sa. Za to jej neterkina dcérka, o nej vie všetko. Návšteva je najskôr u nej a keď ostane čas, tak u nás, samozrejme večer, keď už malú treba kúpať. A pritom pred pôrodom som ju brala ako mamu. Je mi z toho smutno. Keď vidím, že u susedy si mama so svokrou striedajú kľučky, aby mohli kočíkovať, keď vidím na prechádzke toľkých starých rodičov s deťmi, mám pocit, akoby som bývala 200km od rodiny. Teraz ľutujem, že sme sa neodsťahovali. Človek by sa pripravil na to, že ostane na všetko sám. Ale s týmto sa neviem vyrovnať. Nikdy by ma nenapadlo, že sa rodina kk tomu takto postaví. Plánujeme druhé, no bojím sa. Viem, že nemôžem od nikoho nič čakať. Nie som typ, ktorý by sa doprosoval. Vzťahy sú na bode mrazu. A neviem sa s tým vyrovnať.

Strana
z4
ninien27
2. mar 2014

@chiechie ja som jej to vratila lebo viem aka je. Bud by si danu vec casom vypytala naspat a keby ju predam tak to by bolo ze to ONA kupila a ja som si to dovolila predat alebo niekomu casom pozicat ci dat. Naco mi je nieco co mam odkladat dalsich 20 rokov? Radsej nech mi nic nedava a nemusime potom riesit blbosti. Ja mam tvrdohlavu povahu a niekedy so mnou nic nepohne. Ked sa mala narodila tak mi prala veci po muzovi ktore boli 30 rokov v mechu a bola to sama umelina a ja som mala vsetky veci nove pozicane od kamosky a mala bola vzdy ako babika 😀 mame vela krasnych a novych veci ktore kupim za par eur a ked je to moje mozem to dat potom sestre 😉

lenulka111
Odpoveď bola odstránená
Strana
z4