icon

Po ôsmich rokoch rozmýšľame nad druhým dieťaťom

26. dec 2020

Dobrý deň, som mama 8 ročnej dcéry. V poslednej dobe s manželom čo raz viac riešime druhé dieťa, aj keď ja som bola doteraz razantne proti. Vždy bola bezproblémová, až nato že je tatov "cicek", súrodenca by chcela, aj povie že mu všetko dá okrem tatina, tak trochu sa bojím ako bude reagovať. Mám prácu, po rodičovskej by som sa do nej vrátiť s najväčšou pravdepodobnosťou nemohla. Ale tak zase nie som ku nej prokovana a nejaká práca sa vzdy nájde. Bojím sa skôr toho, že ako zvládnem začať od znova. Ak sú tu mamičky, ktoré si v 40 tke otvorili nechtový alebo kadernícky salón poteší ma osobná skúsenosť. Všetko musím mať dopredu do bodky naplánované. Už som zvažovala aj psychológa, nakoľko som niekedy ako monk. 🙈😃 V práci ma majú radi, mám vždy dobrú náladu, no ak niečo nejde podľa plánu, alebo spravím čo i len malú chybyčku, hneď si to vyčítam a dlho to v sebe spracuvám. Žiaľ v škole som prešla šikanov, dlho som nosila zdravotnú pomôcku... V dospelosti som už bola ako všetci ostatní, no moje sebavedomie ostalo na nule.

cimage
26. dec 2020

Ak chcete dalsie dieta, tak netreba rozmyslat nad tym, ze co bude, ono sa to vzdy nejak vykrystalizuje. My sme mali druhe po 6rokoch, viacmenej neplanovane, bola som v soku, ze co bude, lebo som si hladala pracu. Praca pocka, vzdy sa nejaka najde. Popripade si mozes uz pocas rodicovskej zacat privyrabat a robit nechty, ucesy znamym a uvidis ako to pojde a neskor si otvoris salon. To uz budes mat aj klientky, ktore k tebe chodili a nebudes zacinat od nuly. Sikanou si preslo vela ludi v zivote, nielen v skole, ale aj v zamestnani. Ak ta to stale tazi, tak kludne navstiv psychologa.

marci77
26. dec 2020

zalezi od vas, ci druhe dieta chcete....ak ano, smelo do toho
ak chce iba manzel, treba porozmyslat

my mame tiez vacsi vekovy rozdiel medzi detmi, starsi ma uz 9rokov, mladsia 2roky.....ale v pohode su ....a ja mam konecne cas byt doma a venovat sa aj starsiemu ....a tato korona do toho (online vyucovanie obcas a pod.), tak je to celkom fajn, ze nemusim chodit do roboty a venujem sa iba detom, vareniu a pod.

bosorka2302
26. dec 2020

My mame vekovy rozdiel 16r. V pohode to je..omladli e pri nom😀😀