Pocit samoty na materskej
Ahojte aj Vy máte pocit takej samoty na materskej? :/ Mám pocit že každý deň to iste, vlastne aj je to to iste…. Ani neviem aky je deň, lebo to je vlastne aj jedno keďže včera dnes a zajtra zas od rana do večera tie iste veci. Len čakám kedy dôjde partner z prace, často až po 18tej, potom dieta ide spat a za chvíľu ja… mám pocit že z toho padám do depresie. Predtým som bola zvyknutá behat kade tade, mala som koníčky a teraz na nič nie je čas. Nikto z môjho okolia nemá dieta. Mám pocit že ma vlastne ani nikto nechápe. Aj som sa snažila o tom porozprávať s partnerom ako sa cítim a zbytočne. Stretla som sa tak akurát s nepochopením.
@kristinka92 ver tomu je to úplne normálne, ale neboj zlepší sa to😉 ja som učiteľka a bola som zvyknutá na kopec ludi okolo seba, stále niečo riešiť.... A zrazu bum sama doma s dieťaťom, ktoré ti odpovedá iba plačom + prišiel covid takže všetky detské centra a krúžky boli zavreté, moja mama ďaleko ja v meste kde málokoho poznám, svokra a švagriná chodia aj chodili na návštevy málo, muž robí 12tky takže niekedy som cely deň sama 🤦♀️ bola som na prášky, ale naozaj postupne sa to zmení... skús si vo svojom okolí nájsť niekoho s kým pokocikujes, ak ti mala pospi v kočíku vezmi ju do mesta na prechadzku do nejakého parku a možno tam sa dja do reči s nejakou mamičkou, už otvárajú aj kurzy rôzne aj pre takýchto menších zápiš sa 😉... Zisti co ta psychicky odbremeni ak je to cvicenie chod do fitka/ chod behať ak ti pomôže vykecat sa, dohodni sa s mužom a vypadni cez víkend aspoň na dve hodiny s kamoškou na kávu, ak ti dobre padne "nakupovanie" chod sa poprechádzať sama po obchodnom centre....jendoducho nájdi si niečo kde budeš môcť vypnúť..... Mne veľakrát pomôže len to, že nechám malého s mužom a idem SAMA nakúpiť do lidla 😁 inokedy idem s kamoškou na kávu... Naozaj to pomôže... A časom necháš aj malú s mužom dlhšie.... Ide o to aby si aj ona zvykla, že nie si pri nej 24h/7d v týždni.... Časom ti bude aj odpovedať, bude inak reagovať a dôležité je aj nájsť si systém aký ti vyhovuje... ja som dala malého na podložku dala pred neho zrkadlo alebo hracky a vesala som prádlo, vysavala, varila.... Samozrejme musíš to prispôsobiť veku, meniť hračky, rozprávať mu atď... A jasne ze to nerobíš celý deň, ale venuješ sa aj dieťaťu, Ale je dobre keď si dieťa zvykne ze ty robíš bežné veci v domácnosti a hračky sa neupracu samé, jedlo sa nenavari samé atď.... Skús myslieť pozitívne, nájdi si niečo čo ťa bude posúvať dopredu a všetko bude OK 😉
@kristinka92 ahoj, ja ta uplne chapem, cista depka je to pre mna najma teraz v zime..obliekanie von trva, syn to neznasa, uz mu zacina obdobie vzdoru, som na neho sama, nemam zariadene strazenie alebo tak, este donedavna sa nechcel ani sam zahrat, vzdy som musela byt pri nom, katastrofa 🙈 ale velmi mi pomaha
1. vymyslat mu nove aktivity, take, pri ktorych sa trochu rozptylim aj ja, napr strihanie, lepenie, varime spolu, upratujeme.
2. mysliet na to, ze raz RD skonci a budem sa jedovat v robote a potom budem chciet byt radsej na hlupej RD a jedovat sa radsej doma ako s x ludmi
3. chodit so synom do potravin. ako pisu baby vyssie, proste ist po mlieko a chlieb je top spestrenie
4. citam beletriu, dobre na unik z reality
5. fungujem po nociach-vzdelavam sa, ucim sa jazyk
6. myslim na to, ze je este vela inych mam, ktore maju rovnaky problem. myslim na mamy, ktore maju chore deti a vazne chore deti, pre ktore by bola moja situacia luxus….
❤️
@kristinka92 so 4,5 mesacnym som vymetala obchody. Vzala som kocik do mesta a kocikovala, popritom nakupivala.mala som super trasu, aby som mohla maleho prebalit, nakrmit. mala som to vymyslene.taketo babo este casto spinka, vies pocas spanku vybehnut s kamoskou na kavu. Aj slniecko ti k tomu vychadza v ustrety. Ale chápem ta, tuez som mala teraz v zime take stavy. Hrozna nuda, vonku kosa. Mam dve deti, teraz s nimi zacinam chodit na ihriska. Konečne!

@kristinka92 ale neboj utečie to rychlo ja som raz šla do kina ked mal maly par mesiacov ale pozrela som si len 5min filmu a utekala som domov lebo drahy si s nim nevedel rady🤷🏽♀️maly bol kojeny tak som mala pocit akoby som mala okovy 🙈 a potom ked uz sa aj dalo prisiel kovídek
asi proste sme z toho vreca mamiciek co to prezivaju s depresiami o ktorych sa az tak nevravi, vsakze, inak by aj muzi boli chapavejší (maybe?) proste toto treba len vydrzat 🙂 a robit si radost malickostami ako vtedy moze byt aj obyčajny nakup v potravinach osamote🙂)) na jar pri kocikovani urcite narazis na mamičky a možno najdeš medzi nimi aj kamarátku ☺️