icon

Podpora v šestonedelí

29. júl 2023

ahojte. prosim napiste mi co vam pomohlo zvladnut tazke chvile v sestonedeli. Myslim tym ked babo sa stale budi place nevie zaspat pospat a vy s nim.do toh odojcenie hormony. atd.. ze ak oto najlepsie prezit. hladam podporu a zdielanie dakujem

viestta
29. júl 2023

Podporoval ma otecko. Ostal s nami doma na nejaky cas, vybral dovolenku

nika11103
29. júl 2023

Ahoj , neviem aké to máš ale ja som bola v šestonedelí ako vlastne doteraz s dcérou úplne sama. Muž robí prerába dom čo kúpil a s nami je každý deň vecer od deviatej. Chcem tá lrn podporiť že ja na sestonedelie s laskou spomínam skrz toho že dieťa kam som položila tam ostalo väčšinu dňa aj noci prespalo jasne že bolo ako opisuješ ale proste vedela som že teraz spi položila som ju na posteľ tam som ju našla. Za mna je najhoršie obdobie teraz keď bude mat osem mesiacov nechce ležať nechce sedieť na rukách byt v kočíku spi 20 minút je nervózna zo zubov. Chcem tá len týmto spôsobom podporiť že ešte na to budeš rada spomínať. Neboj si maminka dobrá, všetko zvládneš. Držím palce posielam objatie 😍

lucia13022023
29. júl 2023

Mne pomohlo to, že som od malého a od všetkého odišla aspoň na pol hodinu. Aj keď len do druhej izby 🤣 zavrela som sa a bola som len ja sama so sebou. S malým bol vždy muž. Netreba na seba zabúdať 🙂

aiana24
29. júl 2023

Mama mi pomahala, aj laktacna poradkyna. Otecko pomahal uspavat a robil nam ranajky, obcas aj varil. Co mi este pomohlo:

- vela byt s babatkom koza na kozu
- spat vtedy ked aj babatko
- zdravo a vela jest. Aj nezdravo vlastne :D
- neskor som zistila ze mi velmi pomaha spat s babatkom v posteli: vobec nie som unavena aj ked sa chce krmit, len sa nastavime poleziacky a spim dalej
- vykaslat sa na vsetko nedolezite, vsetku komunikaciu s inymi ludmi a pod.

Drzim palce, je to len obdobie a prejde to!

majlo1234
29. júl 2023

Dojcit poleziacky v posteli v noci. Nic nerobit v domacnosti(iba ak nevyhnutne). Objednat si dobre jedlo, vylozit nohy pri dobrom seriale s babatkom na sebe a proste sa snazit oddychovat.

em4life
29. júl 2023

Ja som pri druhom staršieho syna poslala k babke na 1,5 týždňa, nech sa dám dokopy a užijem si malú osamote. Muž si zobral 2 týždne voľno a bol s nami. Niekedy stačilo, že spravil jesť, vybehol do obchodu alebo sme šli spolu kocikovat. Aj o domácnosť sa staral - pobysaval, umyl kúpeľňu a tak. Určite popros otecka o pomoc, potrebuješ sa dať dokopy po pôrode.

floki1994
29. júl 2023

Mne pomohlo sa vyrevat 😅 potom prisla na par dni mamka a nasledne muz nastupil na otcovsku ...bola to velka pomoc 🙂

zuza265
29. júl 2023

Kaslat na vsetky “nepotrebnosti” ako nejake extra upratovanie, varenie,.. odmietnut akukolvek navstevu ak je na pritaz a naozaj ti realne ta navsteva neda nic pozitivne (napr pomoc s babatkom alebo psychicku pohodu). Ak citis akekolvek psychicky nie prijemne myslienky, alebo ze to nezvladas - hovor o tom. Ak to nepomoze - kontaktuj niekoho blizkeho alebo odbornika. Ak ti ma kto pomoct, hoc vezme aj iba babatko pokocikovat alebo ti pomoze doma - popros. Je to naozaj vybuch hormonov, plus plac babatka, plus hojenie, plus v podstate absolutna zmena zivota.
U babatka do 1 roka sa vsetko meni neskutocne rychlo. Az si na nieco zvknes uz sa to zas zmeni. Kazde obdobie teraz prejde pomerne rychlo. ♥️