icon

Popôrodná depresia a osamelosť

veralovegood
12. mar 2025

Ahojte baby. Mam 5 mesacneho synceka a nemenila by som ho za nic na svete, som velmi stastna ze ho mam. Avsak v poslednej dobe pocitujem silne navaly smutku a bezradnosti , casto placem. Som si takmer ista ze je to sposobene tym , ze manzel vela pracuje a s malym sme cele dni doma sami dvaja. Ked je s nami citim sa lepsie a stastne. S manzelom sme pred tym maly velmi pevny vztah , bol mi oporou a stale aj je , avsak odkedy mame maleho nemame cas jeden na druheho a stale mam pocit ze mi strasne chyba. Presli ste si niektora niecim takym?
Chapem ze deti zmenia vztah , s tym som do toho aj isla , akurat by ma zaujimalo ci mate nejake rady ako ste sa s tym vysporiadali vy. 😊

balerina2025
12. mar 2025

@veralovegood najdi si kamosku na kocikovanie, pomohlo mi to.

dharmasanata
Autor odpoveď zmazal
patka06
12. mar 2025

Prečo ste sami doma? vonku je už krásne, choď na prechádzku s kočíkom, stretneš iné mamičky, skús nejakú aktivitu mimo domu, napr. plávanie s bábätkom

veralovegood
autor
12. mar 2025

@patka06 plavanie urcite vyskusame , dakujem za tip 🥰

januska12323
12. mar 2025

Nebuď doma, nájdi si kamošky.

veralovegood
autor
12. mar 2025

@dharmasanata je mi to jasne , aj ked to takto citam ako to pisete tak vidim ako smiesne to vyznie ze ma to tak velmi trapi , asi som nebola zvyknuta byt casto sama tak je to trosku sok , ale suhlasim ze sa takto fixovat na partnera nie je zdrave lebo mi to nepomaha :/

lucia13022023
12. mar 2025

Toto nie je po pôrodná depresia, skratka si osamelá, čo je pochopiteľné. Chod von, na ihrisko, na baby balance, plávanie. Je strašne veľa možností.

thereisabear
12. mar 2025

@veralovegood nájdi si kamošku. Ja (úplný intorvert) som si vytipovala jednu babu, ktorú som občas pri kočíkovaní stretla, napísala som jej na FB, či sa nechce ísť spolu prejsť a nakoniec sme sa stretávali často a bolo to fajn. Mne to veľmi pomohlo, oveľa príjemnejšie zbehol deň, ako keď som bola celý deň sama.

veralovegood
autor
12. mar 2025

@thereisabear dobry den , dakujem za odpoved. Ja som tiez taky introvert ale budem sa musiet premoct a a snazit sa najst si nejake kamosky mamky lebo vidim ze vela bab pise ze to im pomohlo. 🙂

anabela_a
12. mar 2025

@veralovegood určite skús tak ako ti odporúčajú. Prihlás sa aj na baby balance ak máte a neváhaj osloviť mamičku ktorá ti bude sympatická. Všetky prvomamky sa skôr či neskôr cítime samé, tá materská je v tomto veľmi ťažká. Ale keď si nájdeš kamošky je to super zdieľať to s niekým kto to má podobne. A zaručene budete mať veľa spoločných tém.

dharmasanata
Autor odpoveď zmazal
hederamonstera
12. mar 2025

Si z mesta ci dediny? Podla mna je materska strasne tazke obdobie samoty, unavy a psychickej nudy (nie nebavima cely den robit animatora). Najst si kamosky pomoze, ale nerataj s tym, ze sa stretnete denne, proste pridu do toho choroby, rozdielny rezim, mam pocit, ze vsetky zeny u nas v dedine maju siroku rodinu a okruh kamaratov, takze mna beru ako poslednu moznost, ak vobec. Takze ani toto nemusi pomoct, stale bude velmi vela dni plnych samoty.
Ale pomoze ked si najdes zmysel pre seba, mozno nejaky kruzok (ale aj tam sa vzdy mamy sustredia na svoje baby, takze nie je velmi sanca na pokec).
No neviem, ja na to trpim uz 3 roky🙂 ale som z dediny no, ale drzim ti palce nech si to obdobie viav uzijes ako ja🙂

dadka1997
12. mar 2025

@veralovegood prichod deti by nemal meniť vzťah, práveže naopak, mal by ho upevňovať, treba sa porozpravat s muzom, ved nie je predsa v praci 24/7 , aby ste sa nemohli povenovať sebe, nemyslim tým len intímne.
A nie si osamelá, máš krasne maličké drobátko, ktore potrebuje tvoju pozornosť, treba ist von medzi ludi a socializovať sa ;) drzim palce

bubinda
12. mar 2025

Presne ako baby radia. Ja som s prvou dcerou vymetala vsetky aktivity od plavania, baby balance, Montessori kruzok. Nasla som si 4 kamosky s ktorymi sme spolu brazdili v meste a kolkokrat sa mi stalo, ze muz bol uz doma z prace a my sme este lietali po vonku 🙂 Bolo to super obdobie a doteraz s ostatnymi mamickami na to spominame (uz sme po dalsich detoch vsetky naspat v praci).

kiki68
12. mar 2025

Hladaj miesta ako park, ihrisko, mamickovske kaviarne, detske plavanie, hranie a najdes kamosky. Je to bezny jav, chce to zacat zase socialne zit tym mamickovskym zivotom

kiki68
12. mar 2025

@bubinda ja to iste, mna nebolo do 19:00 😂😂😂

veralovegood
autor
12. mar 2025

Dakujem vam baby , aj za otvorenie oci ze v tom nie som sama , asi ta izolacia mi vsetko tak potemnila , vyskusam co ste radili ❤️

majlo1234
12. mar 2025

@veralovegood materska je taka osamela casto, jediny liek je najst si kamosku, idealne s podobne starymi detmi a podobne zmyslajucu, potom je to super 🙂