Popôrodný smútok: Prežívali ste niečo podobné?
Ahojte maminky. Neprišla som sa sťažovať skôr asi len vyrozprávať a prípadne sa opýtať či to niekto mal podobne.
Som týždeň po pôrode. Pôrod bol myslím si dobrý a domov sme si priniesli krásne, zdravé dobručké dievčatko. Pekne spí, keď je napapaná a prebalená tak je pekne dobrá a neplače, s kojením nám to taktiež od začiatku ide úplne samé a ja sa aj napriek tomuto všetkému necítim dobre.
Úprimne neviem ani veľmi popísať čo mi vlastne je. Mám jednoducho len taký smutný pocit akokeby som už nebola sama sebou. Všetci naokolo sú z malej úplne vedľa a ja taký pocit jednoducho nemám. Samozrejme sa o ňu starám a ľúbim ju ale nemyslím si, že toto je tá pravá materinská láska, ktorá vraj mala prísť a strašne ma to mrzí pretože viem, že moja dcérka si zaslúži byť ľúbená najviac na svete a ja neviem či jej to dokážem dať. Dokonca aj teraz keď to píšem sa mi kotúľajú slzy po tvári.
A pritom nemám dôvod byť smutná. Malá je naozaj skvelá, rodina je ochotná pomôcť keby bolo treba a partner je taktiež úžasný a venuje sa či už maličkej alebo mne.
Chcem sa preto opýtať mali ste takéto pocity niektorá? Prípadne prešlo to? Ďakujem pekne za odpoveď.
Poporodna depresia....ja som si uvidomila tesne pred 2r malej....nikto z rodiny si nevšimol ze nie som ok ja som si neuvedomovala...urcite.povedat rodine svoje pocity bud prejde to.samo ked sa hormóny ukludnia alebo moznl bude treba
Ja sa.toho pocitu tiez bojim.druhe tehu som odkladalq teraz.po.7 vyslo nam ale som upozornila manzela ze pod podmienkou ze musi na mna davat pozor.pocas tehu ale aj po porode hlavne moje stavy( pocas covidu sa.mi zhorsila.dost psychika ale.som sa dostala.z toho )
Neboj sa, ono to prejde ❤️. Ale ak by si sa dlho necítila ok, neboj sa zveriť lekárovi, môže ísť o popôrodnú depresiu. Veľa oddychuj. Prajem všetko najlepšie.
Ano je to uplnebv poriadku, vyplavuju sa hormony, zvykas si na iplne novu situaciu, prijmas dieta, ja som mala neskutocnu melancholiu a uzkosť, stav plaču, ale to som len prijmala dieta a zmenu, ktoru nam priniesla a hormony. Po štvrtom trimestri ( 3. Mesiacoch ) to prestalo a zacali vypadavať vlasy 😂.
Prajem veľa síl, obrovská materská láska chodí hneď len vo filme. To je niečo ako keď sa hneď bozkávajú keď sa zobudia 😀 neviem ako iné ženy, ale mne došlo až okolo 6 mesiaca taká tá pravá láska. Kým ti to vlastne dojde a ukludina sa všetky hormóny. Držím palce
Baby blues. Ak to neprestane, vyhľadaj psychológa. Není na tom nič zlé ani cudne 🙂 takmer všetky sme to mali.
Doteraz si pamätám, ako prišli moji rodičia pozrieť malého, a ja som plakala ze chcem ísť s nimi domov..bolo to čudné obdobie. Veľmi ťažké a smutne, no mne sa dialo viac hrozných veci naraz...
Aj ja som to mala.. aj ma to rozčuľovalo napríklad, keď malý plakal a stále vstával, nevedela som čo s ním robiť atď.. taká som bola, že bože zas keď sa zobudí budem sa musieť starať, skúšať atď. Skôr to bolo také, že musím bábátko udržať pri živote a starať sa kŕmiť, ako nejaká mega láska. Ale to prišlo postupne, teraz je to presne tá silná materinská láska, z ktorej sa mi chce plakať niekedy.. aj ako svoje bábo spoznáš, uvidíš jeho reakcie, bude viac aktívne atď 🤎 naladíte sa na seba.. mamou sa podľa mňa žena stáva postupne, nielen pôrodom.. držím palce ☺️
Podľa mňa zato môžu hormóny po pôrode. A ak je to prvé dieťa tak aj očakávania. Láska k dieťaťu nemusí byť nejaký extra ošiaľ ako ukazujú vo filmoch. A to neznamená, že svoje dieťa nemiluješ. Možno by som skúsila zavolať nejakej psychologičke a vyrozprávala sa. Ocitla si sa v novej životnej situácií. Je úplne normálne prežívať to inak ako si si naplánovala.
Po pôrode je telo vyčerpané, vyprodukovalo dieťa. Potrebuješ ho zásobiť pestrou a vyváženou stravou s minerálmi a vitamínmi, potrebné na vyrovnanie hladiny hormónov. Obmedz cukor a sladkosti, kofeín, priemyselne spracované potraviny ... zhoršujú úzkostné stavy. Nasaď magnézium.
Ano, dobre poznam, to su hormony, resp. ich prudky pokles. U mna sa to vylepsilo tak do mesiaca, prve dva tyzdne boli najhorsie.
Co som sa ja naplakala po porode. Od radosti ze babo zdrave, od smutku ze uz nie som tehotna, zo strachu ze babo bolo v bruchu viac v bezpeci. Lebo pekna pesnicka v radiu…lebo som nevedela co chcem na obed atd atd 😬
Treba Len vydrzat kym sa tie hormony ukludnia 🙈
Mala som to zakaždým, naposledy som revala a bolo mi ľúto, že už nikdy nebudem tehotná😁 trvalo to len 2 dni. Šla som si sama na nervy.
Baby blues, hormony uraduju
Nie nemala,užívala som si to od chvíle ako vykukol na svet.Saj tomu čas,je to krátka doba,možno ten pretlak hormónov to spôsobuje Predsa len pôrod aj keď si mala dobrý je riadna záťaž na organizmus,po každej stránke.
Ale pozor na toto "baby blues" to nie je sranda... Ak budes kocikat a bude ti fo placu, ak sa na svete budes citit sama a opustena, unavena, neschopna, zatazena, vycerpana...atd.
Ak to bude trvat dlhsie urcite vyhladaj bude osychologa alebo rovno psychiatra.
Ja som o tom nevedela a cele 4 roky som zila s tymitosmutnymi pocitmy... A to najkrajsie obdobie som pretrepela... 😔

Anoo..neskutocne zachvaty placu som mala, najma vecer. Vola sa to myslim baby blues...